JAG BER FÖR DIG

En söndag i början av januari hade jag Tweenies-gruppen (9-14 år) på Fokus. Vi hade knep och knåp, vi tävlade och lekte. Vi åt smått och gott och vi pratade om att även våra liv är som pussel, ibland som knep och knåp.....men Jesus har de rätta pusselbitarna och den rätta lösningen för var och en av oss. 




Vi börjar alltid gemensamt i stora salen, barn, ungdomar och vuxna. Efter lovsång, bön och inledning går barnen och ungdomarna till sina grupper, Teddy (0-5år), Kids (6-8) och Tweenies (9år och uppåt).

En bild från FokusFest.

När jag steg upp för att gå med tweenisarna till ungdomsutrymmet så möttes jag i dörren av en äldre man, som är med i vår förbönstjänst. Han stannade och frågade: Är det du som är Camilla? Ja, svarade jag. Jag ber för dig: svarade mannen. Tack, hann jag säga innan barnen och ungdomarna kom rusande och jag följde med i strömmen.

Senare på kvällen när vi hade avslutat programmet och vi hade fri samvaro och servering så fick jag aldrig någon chans att prata med mannen. När vi var klara så hade han och hans fru gått hem.

Mannen får ofta tilltal från Herren, ibland ser han en bild, som Herren ger honom.
Så visst blev jag nyfiken, vad Herren sagt till mannen om mig, varför just jag behöver hans böner just nu? Men då behövde jag inte veta mera, just då var jag bara så glad över att veta att någon och speciellt denna bönensmänniska bar/bär lilla mig i sina böner.

Men så i söndags kunde jag inte låta bli att gå fram till honom och fråga: vad det är som Herren lagt på hans hjärta, när det gäller mig: ja det är draman som du håller på med, det är verkligen rätt område för dig.
Och just den kvällen hade jag haft övning med barnen/ungdomarna. Vi övade in ett dansdrama om bibelns hjältar, till inkommande söndag när vi har Fokus Fest med hjälte tema.
Gissa om jag blev glad över mannens ord, som ju var ord direkt från Jesus, att jag är inne på rätt väg.

Samtidigt är det ju också ett bönesvar på min saknad efter pojkarna som är i militären nu. För när jag har annat att tänka på så hinner jag ju inte tänka så mycket på dem och sakna och sakna och sakna dem. GUD FIXAR ALLT, på sitt sätt....som är det rätta sättet.

En bild från ett drama som vi hade 2015

Jag har alltid brunnit för drama/teater och dans, det är liksom mitt. Och det får jag utlopp för i mitt dagliga jobb som dagmamma, och även i barn och ungdomsarbetet i församlingen.
Och nu när jag plötsligt fått mera tid för mig själv (när pojkarna har flugit ut) så känner jag att det här är en sak som jag vill satsa mera på.

Även Matilda gillar drama/teater och dans, så vi liksom jobbar tillsammans här. Till dansdramat hade Matilda hjälpt mig att göra rörelserna till ungdomarnas dans. Och jag gjorde rörelserna till de mindre barnens dans. Sen satte vi ihop båda danserna och det blev kanon, snacka om att Jesus är med och leder.

Här påminner mig Matilda (hon ligger här i sängen bredvid mig) om när hon var med i en teatergrupp...som hon verkligen gillade. Hur fel det blev där, när de plötsligt införde solhälsningen (yoga) för varje gång. Hon kom hem och sa att det inte kändes ok att vara med på det, och då var hon betydligt yngre än vad hon är nu.

Har vi Jesu Ande i oss får vi dagligen be att Jesus skall göra oss lyhörda för det som kommer från andevärlden, som inte är gott. Det finns två andevärldar, Guds goda andevärld och den ondes onda andevärld. Vi får be att vi skall känna på oss när något inte är andligt gott, och det gjorde hon....Tack Jesus för det.
Nu får hon istället utöva sitt intresse för teater/drama/dans i församlingen.

Även min man gillar det här med drama/teater.
Han och jag har b.l.a gjort en dans till låten Traktor Alban på ett bröllop, och flera gånger en dansteater till Lady och Lufsens låt "Å denna natt, denna ljuvliga natt....(vi var de två kockarna😉, Jan med dragspel och jag med en liten gitarr och brudparet fick vara Lady och Lufsen som fick äta godisremmar och gröna kulor = spagetti och köttbullar).

Jan har även fått hoppa in vid Fokus nu som då, när någon plötsligt fått förhinder eller när vi inte hittat en person till en viss roll.
Så det här med teater/drama/dans gillar vi här i huset.



Har du fått känna dig buren i förbön någongång?  
Det är en alldeles fantastisk känsla och samtidigt en väldigt spännande känsla...för man vet ju aldrig vad Herren har i beredskap för en, vad som komma skall.....det enda man vet är att Herren har allt i sin hand. Och det är det enda man behöver veta....just då.




JAG BER FÖR DIG OCH DU BER FÖR MIG TILLS DESS VI SES IGEN......så sjunger vi i en sång.
Och så vill jag även fortsätta detta nya år, leva och tro på bönens kraft, både för mig, dig och för alla som jag får bära i bön.

Jag ber ofta när jag är ute på promenad med Hugo.



MATTEUSEVANGELIET 7:7-8
Be och ni ska få. Sök och ni ska finna. Bulta och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas.

MATTEUSEVANGELIET 18:19-20
Vidare säger jag er: Om två av er här på jorden kommer överens om att be om något, vad det än är, så ska de få det av min Far i himlen. För där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem.

FILIPPERBREVET4:6-7
Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023