I DAGMAMMANS FICKA

Vad innehåller en dagmammas ficka?
Jo den innehåller så otroligt mycket, för den fickan får bära och fånga upp något av det viktigaste här i livet såsom känslor, glädje, skratt, förtvivlan, tårar och ilska.....d.v.s. livet.

Hittade en bild på två av mina trevliga kolleger.

Kvällens fickinnehåll: många använda näsdukar, plastbitar och en hundkakkapåse (hundbajspåsar, säger ni i Sverige😉).....livet.

Glädje och skratt i fickan.
Hur kan man bära glädje och skratt i en ficka? Jo, ex. om ett barn hittar en söt, fin, vacker och snäll kotte/ sten/ kvist, då kan den vilja krypa in i dagmammans ficka, för att den säkert skall finnas kvar när vi kommer in efter allt lek och bus.

Man kan bära glädje och skratt i fickan om man plötsligt drar fram precis det som barnet önskar sig ur den alldeles fantastiska fickan, som ex.en liten bil eller tutten( nappen säger ni i Sverige😉) och trasan (om man ex. sitter på en teaterföreställning och det blir lite spännande eller långtråkigt).

Snögubbens ögon och knappar finns ofta i denna dagmammas fickor....i detta konstiga vinterväder (när det smälter och fryser om vart annat).

Är det en varm vårdag kan man få ta av vantarna och trycka in dom djupt in i den stora fickan.

Om man är ute på en promenad i skog och mark och benen börjar kännas trötta, då kan det plötsligt dyka upp lite energi ur fickan...som ex. russin.

Vintertid innehåller min ficka tändstickor, vi går runt och letar efter alla lyktor som vi sen tänder, för att göra det mysigt i morgonmörkret.




Tårar, förtvivlan, ilska och tröst.
Livet är inte lätt fast man är liten och livet är inte rakt fast man är "lika många år som ett par av fotens tår"(som vi sjunger i en sång).

Det kan bli gräl över ex. vems tur det är att få vara inne i den mysiga kojan.


Näsduken den får bo i fickan året om. Den får torka och bära snor och tårar tills den nästan går sönder, då byts den ut. Snor och tårar som förorsakas av snuva, blåst, eller känslor som måste få komma fram.

Näsduken får också torka blod när ex. lilla näsan får en duns, när en sticka åker in i handen eller när händerna och knäna rivs upp.

Ibland får fickan vara förvaringsplats för en söndrig leksak, som sen får åka in för renovering eller för vidare transport  till soptunnan.



Tillfälliga saker i fickan.
Vintertid kan fickan innehålla snö. De övriga årstiderna innehåller den väldigt ofta sand, gräs, löv, barr och även ett och annat litet kryp.

Viktiga papper och kom ihåg lappar åker ofta in i min ficka, papper som skall vidare till föräldrarna eller som jag fått av dem.

Och i min ficka finns även hundgodis, som barnen gärna vill slänga till Hugo nu som då.


VAD INNEHÅLLER DIN FICKA?

Jag har hört sägas att man "känner igen en människa på hennes handväska". Jag tror att även en fickas innehåll säger ganska mycket om dess ägare.

Min ficka ser ut så här ibland. Hundgodis och hund"kakka"påsar, leppomada, magmedicin och hushållspapper.


I VÅRT HEM
Och sen vill jag spinna vidare till ett hem.




Hur ser ditt/mitt hem ut? Berättar det vem jag/vi är, vad vi tror på, hur vi lever, om vi är lyckliga o.s.v?


En bus i farten som byggt en slangbella, till dramat på Fokus......och den behövde testas innan någon annan kunde ta den i bruk.

Jag hoppas att vårt hem gör det, jag hoppas att det skall synas att vår dörr alltid är öppen för en och var, oberoende av hur det ser ut på insidan och oberoende av om vi är trötta eller fulla av energi. Jag hoppas att det skall synas att Jesus är vår Herre och jag hoppas att det skall synas att vi är en helt vanlig familj med våra fel och brister.

Han tänkte så rätt men det blev så fel, vet vi som sett filmen.....och så blir det ofta i det verkliga livet också.


Ibland har vi fint och städat och njuter av "fruktfest".


Matilda och jag hade fruktfest när vi var bara vi "tjejer" hemma här, hela förra veckan

Oftast har vi ostädat och fullt av grejer och kläder överallt..... vår vardag.


Men gäster är alltid välkomna...vi gillar när ni sticker er in, när som helst och hur som helst, även om här ser ut hur som helst och vi kan vara var som helst (i badkaret, ätandes i sängen eller slöandes i soffan😉).

En bild från december.....ljusen brinner dock alltid, det behöver inte vara städat för att man skall kunna njuta och mysa.

HJÄRTAT
Oberoende av hur det ser ut inuti min/din ficka eller i mitt/ditt hem så säger det aldrig allt om mig/dig....men det gör mitt/ditt hjärta. 
Och det finns åtminnstone en som ser in i mitt/ditt hjärta och det är Jesus, Han känner till mitt/ditt rätta jag.
OCH JAG HOPPAS ATT JESUS FÅR BO ÄVEN I DITT HJÄRTA, LIKSOM I MITT (och i min ficka och i min väska😉o.s.v.).



JUNIORBÖNEN
JESUS KOM IN RENA MITT SINN, KOM IN I MITT HJÄRTA JESUS, KOM IN BO KVAR, MIN STYRKA VAR. KOM IN I MITT HJÄRTA JESUS, AMEN.


Ute vid villan i lördags.





MATTEUSEVANGELIET 12:34b
Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen. 

MATTEUSEVANGELIET 6:26
För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

KOLOSSERBREVET 3:23a
Vad ni än gör, gör det av hjärtat.

ORDSPRÅKSBOKEN 3:5-6
Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så ska han jämna dina stigar.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023