SNART DAGS FÖR REHABILITERING IGEN.

Otroligt vad tiden har gått snabbt sedan senaste rehabilitering i oktober. Och nu på måndag får vi träffas hela gänget igen, för del 2/3, skall bli så roligt.
Då får vi höras hur det gått för oss alla med våra övningar och mål.




Mitt mål, "att göra något motionsfrämjande varje vecka förrutom hundpromenader", det har jag klarat över förväntan.
Jag har ju simmat varje vecka förrutom när vi hade magsjuka och julveckan. Sen har jag även valt att promenera istället för att ta bilen när jag farit till ex. möten.



Men med mina mag och ryggstärkandeövningar, har det tyvärr inte gått så bra. Och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Men lite bortförklaringar skall jag ändå försöka mig på, så mår åtminnstone jag själv lite bättre😉.

Matilda tog en smygbild av mig när vi var till Ekenäs...när jag utförde mina vanliga...förstahjälpen övningar (Mckenzie-övningar)

För det första kom jag aldrig riktigt igång med mina nya övningar.....vardagen slog emot så kraftigt, efter en veckas morsvila på spa.

En bild före renoveringen....nu har vi dock lite mindre saker att hålla reda på.

När jag väl kom igång blev hela ryggen sned (bäckenleden tog stryk) och värken som vanligtvis går ner i vänsterben gick även ner i högerben (diskproblem). Då sa min massör/naprapat att då är det rött ljus, då får jag absolut inte fortsätta träna.
Endera hade jag gjort övningarna helt fel eller så är det övningar som inte passade min diskutbuktning....just då.
Men när jag kände mig ok igen tog jag ny fart, övningarna som jag skulle göra 4ggr/vecka gjorde jag varje kväll i tre veckors tid. Jag blev sjuk, men endast positivt sjuk. Men sen plötsligt sa det stopp igen, ryggen blev sned och sjuk, men denna gång ingen värk ner i benen.
Denna vecka blev det fem före ryggskott, inte så bra med tanke på inkommande vecka.
Så torsdagkväll fick jag fara en sväng till massören igen för att räta upp ryggen/höften, mjuka upp det sjuka spända typ "gummibandet" som fanns under mitt vänstra skulderblad (pga två låsningar) och för att mjuka upp min spända nacke.

Övningarna har även varit lite knepiga att utföra eftersom jag måste stå framför en spegel (vi har flera...men där finns grejer framför eller så står man mitt i fönstret typ och gympar).
Vissa övningar skall man utföra liggandes på golvet och det blev för kallt....tills jag kom på att jag kan göra dem på vårt varma wc golv.
Och där finns även en spegel, så bara jag lyfter bort tvättkorgen och drar fram tvättmaskinen, så kan jag stå med händerna lutandes mot tvättmaskinen och se i spegeln (så jag får nackspärr) att min rygg är rak när jag tränar framåtböjningen......inte alls invecklat😏. Så här kör jag tvättmaskinen fram och tillbaka på kvällarna😊.



Här i december skulle vi lämna mellanrapport hur det går, jag skrev ärligt. Har inte fått något svar men de skrev att de inte har möjlighet att svara på allas mail.....så jag räknar med att jag inte är det svåraste fallet😉 eftersom jag inte fått några nya direktiv.....de lär jag få på plats, blir spännande att höra vad de säger.

Skall bli jätte roligt att få träffa alla och att få fara på morsvila och bo i "Härmäbubblan" en hel vecka...helt borta från allt vad normal vardag heter.

Fast jag gillar den "normala vardagen" rätt bra.

DENNA HELG
Denna helg är Matilda och jag på hundkurs med Hugo, lör och sön kl.9-16...så vi vet vad vi gör.
I dag på förmiddagen hade vi föreläsning, eftermiddagen var Hugo med och vi övade både inom och utomhus, sen avslutade det med lite föreläsning.
Hugo är rädd för stora hundar, låser sig och skäller. Men idag med de hundar som fanns där, alla större än han själv, så uppförde han sig väldigt exemplariskt....nästan för bra.

I morgon skall Hugo vara med hela dagen.
Vi har börjat träna med klickers, vi trycker "klickar" när han gör det som är bra och sen får han belöning...något som han verkligen vill ha. På det viset förstärker man det goda beteendet. Sen är förhoppningen att Hugo skall så gärna tråna efter den goda mumsbiten så han väljer att ta kontakt med mig/oss istället för det som skrämmer (ex. stora, svarta, snabba hundar).


Vi har nu införskaffat blodplättar och skall försöka med det. Just nu är han så trött efter dagens program så här varken tränar eller försöker vi någonting....bara sover.

Boktips

När vi inte övade hade vi föreläsning, då låg Hugo och vilade på sin filt, på konstgräset.


Mattias är hemma på permission och ligger tyvärr i feber och dunderförkylning med öronvärk. Mikael sitter inne denna helg.
Och Jan har passat på att vara vid villan och fälla träd.



Vi har varit en sväng till butiken nu i kväll och storhandlat och i morgonkväll blir det Fokus och sen bör jag packa mina väskor. Otroligt vad snabbt en helg kan gå...när man har mycket program.

Nu kom Matilda just och visade att en bit från hennes tandställning lossat.....så nu får vi ta och fundera hur vi skall lösa det.....be först och handla sen.

Be och tro att du skall få svar...och vänta på svar.


BE FÖRST OCH HANDLA SEN.....ja det gäller alltid i alla livets sammanhang. Vi bör alltid fråga Herren vad han tycker att vi skall göra.....varken det gäller om man skall sätta en hel helg på hundkurs eller om det gäller en tandställning som kraschar kl.21.30 på lördagkväll.

LÄMNAR DU DINA TANKAR, FUNDERINGAR, RÄDSLOR, ORD OCH HANDLINGAR TILL JESUS......eller bär du dem och fixar allt med din egen kraft? Jag kan ärligt säga att oftast gör jag det första alternativet men allt för ofta även det andra alternativet.....men den som lever lär.

GOD FORTSÄTTNING PÅ HELGEN TILL ER ALLA.


PSALTAREN 54:6
Se, Gud är min hjälpare, Herren uppehåller min själ.

ORDSPRÅKSBOKEN 3:5-6
Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så ska han jämna dina stigar.

JOSUA 1:8
Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då skall du lyckas i det du företar dig, och då skall du ha framgång.

JESAJA 33:6a
Han skall vara din framtids säkra grund, rik på frälsning, vishet och kunskap. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023