DEN GLADA NYHETEN

Egentligen så har jag fått höra så mycket tragiskt och ledsamt de sista dagarna, så det känns lite fel att skriva om min glada nyhet.
Men jag tror och jag vet att vi även i svåra tider måste låta oss se det positiva och fina i våra egna liv, just för att hålla ihop när det stormar runt omkring.



JOBB
Jag har fått jobb (där jag jobbat/ hoppat in det senaste året, sedan september 2018), på ett av Kårkullas boenden 👍😊.
Jag har hoppat in men även haft kortare avtal, som längst ca 1,5 mån.
Och nu har jag fått 52,29 % t.om 17 maj. Och därtill får jag ta inhoppsskift upp till 100%. Alltså jag har fasta jobbtider och utöver det får jag själv välja om och när jag vill jobba mera.

Kan säga att jag är riktigt nöjd, Herren leder liksom Han alltid gjort, ett steg i taget.



BILDERNA
Dagens bilder är från vår morgonpromenad denna mulna, stormiga höstdag, men ändå så vacker. Jag har satt bilderna i ordningsföljd, så du som känner dit Jakobstad kan ungefär lista ut vilken sträcka vi gått. Vi vandrade lite över en timme och korsade lite hit och dit.


Vi vandrar alltid genom flera parker. Jag gillar dem för att de är så vackra och Hugo gillar dem för att det finns så många dofter där.



Sen går vi medvetet även på asfalt för den slipar Hugos klor.



Vi letar oss fram till gröna fält där Hugo får springa och leka. Men denna gröna gräsmatta var en fotbollsplan så här gick vi bara uppe längs med skogsbrynet, med kopplet på.



Härliga "mattor" av löv.










Här är ett av Hugos och även andra hundars favorit springställe.


Röda nypon och rönnbär längs med hemvägen.





Ett annat favoritställe, här leker vi på vintern, när det är fruset eller skare.




Är det kanske flera än jag som märkt att det finns otroligt många svampar i höst?



Och sen var vi nästan hemma.



LEDIG DAG
I dag är jag faktiskt ledig och det är riktigt skönt. Jag jobbade hela helgen så jag tar min "söndag" nu. Jag har jobbat ovanligt mycket den senaste tiden, för jag hade turen att få byta lite jobbskift för att kunna vara ledig inkommande helg och delta i KVINNOWEEKEND PÅ PÖRKENÄS.

Denna lediga dag har jag inget program inbokat, helt enkelt bara tar dagen som den kommer.
Vi började faktiskt med sovmorgon, allihopa.
Matilda 💗 började först kl.9:40 i skolan och Jan 💗 som kom hem med nattflyget tog också sovmorgon. Och även Hugo 💗var nöjd att sova länge.


KAFFEABSTINENS
Jag har än en gång fått avsluta mitt kaffedrickande efter sommarens alla goda kaffekoppar här och där.
Jag är nu på 3:e dagen helt utan kaffe och känner av lite abstinens, har huvudvärk och är trött.

För dig som kanske inte vet så har jag kronisk magkatarr som jag haft sedan 20 års ålder, vilket gör att min mage mår allra bäst om jag lämnar bort kaffe. Men jag är så snål så jag faller dit i kaffefällan så gott som varje längre lov och framför allt på somrarna.

Nu kör jag med Kamomillte igen, som är bra för magen.


SOCKRET
Socker är ett annat "ämne" som jag inte heller mår bra av, tror att det delvis har att göra med magkatarren.
I perioder har jag helt hållit bort sockret, och magen har faktiskt blivit riktigt bra. Nu försöker jag en annan väg, att jag egentligen håller bort allt socker men unnar mig någongång något litet. Ex idag har jag ätit en rad mörkchoklad.
Skall hoppas att denna väg fungerar bättre än som förrut: hålla bort socker i månader och sen frossa i flera veckor/månader, för att jag liksom inte lyckas få något slut på det goda.

Det som också fungerar bättre är att fara på cafe om jag vill äta en god kakbit, för då blir det en enda. Bakar jag här hemma brukar det bli flera kakbitar/dag.

Jag tror att det är bra att tänka igenom sina vanor så här efter sommaren och försöka få in lite mera hälsosamt tänk. Det är liksom det jag håller på med nu😉.

Kaninerna kan det här med att äta mera grönt och hälsosamt.

Två som fått goda äppelkvistar att mumsa på.

RESTEN AV VECKAN
I morgon ska jag på jobb kl.7 och efter det skall jag få vara med på mitt första personalmöte👍, det blir både spännande och roligt.

Sen blir det en ledig torsdagskväll med familjen.

På fredag kommer Mattias💗 hem, men ännu har han inte bestämt sig vilken tid, den pojken stressar inte i onödan.
Men jag hoppas att jag hinner träffa honom innan jag åker iväg till Pörkenäs för att tillbringa ett dygn med andra kvinnor som också vill ha mera av Jesus i sina liv.

Lördagkväll kommer jag hem till familjen och hoppas att vi får en riktigt mysig kväll.

På söndag fyller kära mamma 💗åttiotre år, men kalaset blir senare, vi inväntar min syster Maria 💗 som bor i Sverige, hon kommer "hem" till Finland i slutet av oktober.

Så söndag får bli en lugn familjedag med god lunch serverad vid vardagsrummets matsalsbord, liksom alla söndagar. Dock kommer ju inte Mikael 💗 hem men vi får ringa honom och höra hur han har det.

Man kan ju alltid planera, och sen får vi se hur det blir.

Var än vi är och vad än vi gör ska vi alltid tjäna Herren med glädje.


Hem, ljuva hem.

SABBATEN SKAPADES FÖR MÄNNISKAN OCH INTE MÄNNISKAN FÖR SABBATEN (Markusevangeliet 2:27b).

MÅLET ÄR ATT NI SKA LEVA VÄRDIGT HERREN OCH BEHAGA HONOM PÅ ALLA SÄTT, GENOM ATT BÄRA FRUKT I ALLA SLAGS GODA GÄRNINGAR OCH VÄXA I KUNSKAPEN OM GUD. DÅ SKA HANS HÄRLIGHETS MAKT STYRKA ER OCH GE ER ALL KRAFT TILL ATT VARA UTHÅLLIGA OCH TÅLIGA I ALLT. MED GLÄDJE SKA NI DÅ TACKA FADERN, SOM HAR GJORT ER VÄRDIGA ATT FÅ TA DEL AV DET ARV SOM DE HELIGA HAR I LJUSET (Kolosserbrevet 1:10-12). 




Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023