SMUTSIGA BARFOTA VANDRARE

I går var det en solig men kall dag. Jag cyklade till jobbet till kl.7 och det var riktigt kallt, jag får snart övergå till att promenera, det är alltid så mycket varmare.

Efter jobbet, när jag hade hämtat Hugo, som hade fått vara hos svärföräldrarnas denna förmiddag tog vi en lång och skön promenad.
Det är liksom inte det enklaste att hinna ut med en hund och sen lyckas få i honom lugnande medel redan efter kl.6 på morgonen, så när svärföräldrarna ställde upp tackade vi inte nej.


Och naturligtvis tog vi en sväng via Aspegrens trädgård innan vi kom hem.



STÄDAT
Väl hemma slappade jag en stund men drog sen igång med storstädning. Jag kan intyga att vårt hem var i stort behov av både dammsugning och skurning.


Vi har inte skurat detta hus sen i början av sommaren, tror jag. Här fanns ännu spår av smutsiga, barfota vandrare.


Speciellt de vita trapporna har inte varit speciellt vita den senaste tiden. Min man trodde t.o.m att de inte gick att få vita igen utan att måla.

Syns dåligt på bild men de var faktiskt inte vita.



Men som alltid så kommer natten emot och jag blir aldrig helt färdig med min städning, men jag är helt nöjd med det jag åstadkom.
Hela nedravåningen är dammsugad och skurad, den glädjen 👍😊, den förstår nog bara den som liksom jag inte orkar städa varje vecka (månad).

Jag hade också bytt sängkläderna. Ni vet känslan när man efter storstädning, (promenad med hunden) tar en dusch och får lägga sig ner i rena, sköna sängkläder (utan sand, grus, gräs, kycklinggodis, tuggben och annat smutsigt som Hugo tar med sig dit).


KANELBULLENSDAG
Dagens program denna kanelbullensdag har varit att göra en stor sats potatisköttlåda och baka kanelbullar, och det har jag lyckats med.
Sen bör jag ännu packa väskan inför kvinnoweekend, hämta upp en son från tåget och KRAMA LÄNGE.

Tråkigt att jag åker bort just nu när Matti kommer hem, men jag är borta i endast ett dygn. Och jag känner mig glad i hjärtat när han faktiskt hade bokat tåget hem så vi hinner se varann innan jag åker iväg. Och mitt hjärta känns också lätt och glatt när jag får lämna dem här hemma med mat, bullar och ett nystädat hem. Det är absolut inget de räknat med, men känns fint att kunna ge.



Jag har också kokat ägg, för ägg äter åtminstone vår son, i massor.



Och jag har planterat ner jordgubbsplantorna i marken, får hoppas att de klarar sig bättre där under vintern än i blomlådan😉.


Och tagit en lång morgonpromenad med Hugo i ett kallt Jakobstad, +1 grader.



Och rensat bär.


Jag lyckas alltid hitta på så mycket när jag egentligen bara har en sak jag måste få gjort, packat.
Men det är så tråkigt, så just nu slängde jag mig på sängen och vilar ryggen och skriver ett blogginlägg under tiden.


SMUTSIGA, BARFOTA VANDRARE
Började fundera på det här med smutsiga fötter. Om vi går omkring med smutsiga fötter ja då lämnar inget annat än smutsiga avtryck efter oss.
Är det inte lika med vårt inre? Bär vi runt med smuts så smutsar vi ner där vi går fram, förstår ni vad jag försöker få fram? (det där rimmade fint 😉).

Inför Gud är vi alla smutsiga, barfota vandrare, så länge vi går vår egen väg och struntar i Honom.
Men tänk att det enda Han önskar är att vi ska komma till Honom, här får vi skriva komma tillbaka till Honom.
Alla har vi från begynnelsen skapats och funnits hos Honom. Sen fick du och jag födas hit till jorden och vi fick en egen vilja, vi får helt enkelt själva välja vår väg, om vi går med smutsiga eller rena fötter.
Och vi väljer, ibland väljer vi rätt och ofta väljer vi fel och det är det som kallas synd, när vi inte väljer den väg som Han skapat oss till.

Men det är ju här Jesus kommer in i bilden, Han som kom med förlåtelsen och öppnade både livets väg och evighetens väg. Vi får bekänna, lämna all smuts till Honom, berätta för Honom vad som blivit fel i våra liv i våra tankar, ord och gärningar och då ger Han oss förlåtelse och renar oss från all smuts och hjälper oss att börja om på nytt.

JESUS ÄR DEN SOM KAN GÖRA VÅRA FÖTTER RENA, så det kommer fina, rena avtryck där vi går fram.





I vanligt tal brukar man tala om att Jesus renar vårt hjärta, men jag gillar bilden på fötterna just nu 😊.

HERRE GE OSS RENA FÖTTER, SOM VANDRAR PÅ DEN VÄG DU HAR UTSTAKAT, FÖR VAR OCH EN AV OSS. MÅ VI ALLTID TVÄTTA VÅRA FÖTTER OCH VANDRA PÅ DIN VÄG, LIVETS VÄG.




JESUS SADE TILL HONOM:JAG ÄR VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET. INGEN KOMMER TILL FADERN UTOM GENOM MIG (Johannesevangeliet 14:6).

OM VI BEKÄNNER VÅRA SYNDER, ÄR HAN TROFAST OCH RÄTTFÄRDIG SÅ ATT HAN FÖRLÅTER OSS VÅRA SYNDER OCH RENAR OSS FRÅN ALL ORÄTTFÄRDIGHET (1 Johannesbrevet 1:9).


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023