SORGENS TID

I morse tände jag ljus, flera ljus på utsidan, när jag tänkte på alla människor som gått bort här i vår trakt de senaste veckorna. Jag tänkte och bad för deras anhöriga som nu lever kvar i en nattsvart verklighet.


Jag hoppas och ber att de mitt i det "nattsvarta" har Jesus, att de lever på hoppet att de ännu en dag ska få återförenas med sina nära och kära och få krama om dem.

Utan Jesus i mitt liv skulle inte framtiden ha varken hopp eller tröst i en sådan situation, och jag kan faktiskt inte tänka mig hur jag skulle orka vidare då.



VARA LJUS MITT I MÖRKRET
Alla har vi berörts av dessa tragedier och nu är det vår uppgift, alla vi som får ha våra nära och kära kvar ännu, att bära dem vars liv har gått i spillror. 
Vi som kanske inte berörts helt personligen vi skall bära dem som inte ens orkar tänka på morgondagen.


Vi skall vara ljus i mörkret.
Vi skall framför allt be för dem. Be att Herren ger dem vad de behöver för var dag och stund så de orkar vidare, ett steg i taget. Vi får be att Herren sänder de rätta personerna till dem som kan trösta, stötta och hjälpa, de som kan ge "den rätta kramen", omfamna dem som sörjer på det sätt som de just nu behöver och orkar med.


Kanske sätter Herren på ditt eller mitt hjärta att det är just du eller jag som skall gå över med den där varma nykokta maten, för att familjen ska få energi för att orka.
Eller att vi hjälper till på ett annat praktiskt eller ekonomiskt sätt.

Fråga Herren vad Han vill att just du ska göra.
Jesus sänder ut sina medarbetare dit de mest behövs och SJÄLV ÄR HAN DÄR TILLSAMMANS MED DEM SOM SÖRJER.

Vill avsluta med en både sorglig och trösterik bild från instagram.
 "NÄR DU VILL GE UPP, MEN DEN HELIGE ANDEN LYFTER DIG UPP".





TA HAND OM VARANDRA! 
OCH BJUD IN JESUS I DITT LIV IFALL DU INTE GJORT DET REDAN. HAN ÄR DEN ENDA SOM HELT FÖRSTÅR HUR DU HAR DET, HUR DU KÄNNER OCH TÄNKER OCH HAN LÄMNAR DIG ALDRIG.

En dag vandrar vi som tagit emot Jesus i våra liv tillsammans i det eviga livet, kanske vi ses på den himmelska stranden mitt i sandslottsbygget.

OCH HAN SKA TORKA ALLA TÅRAR FRÅN DERAS ÖGON. DÖDEN SKA INTE FINNAS MER, OCH INGEN SORG, OCH INGEN GRÅT OCH INGEN PLÅGA, FÖR DET SOM FÖRR VAR ÄR BORTA (Uppenbarelseboken 21:4).

ALLT HAR SIN TID, DET FINNS EN TID FÖR ALLT SOM SKER UNDER HIMLEN (Predikaren 1:1).

EN TID ATT GRÅTA OCH EN TID ATT SKRATTA, EN TID ATT SÖRJA OCH EN TID ATT DANSA (Predikaren 1:4).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023