BRÖLLOPSFEST

Det är alltid roligt när par väljer att gifta sig. När de inför Gud och de närvarande lovar att i nöd och lust stå vid varandras sida tills döden skiljer dem åt.
I lördags hade vi glädjen att få fira med två personer som valt varandra.

De älskar lyktor, och 6 stycken lyktor lyste upp vid ingången till Punsar bönehus. Här en bild på 3 av dem, de återstående 3 kommer det en bild på i slutet av detta inlägg,



Det var en trevlig och rolig bröllopsfest, som innehöll god mat, sång och musik, lekar och vackra tal.

Den första leken var den när brudparet skall med hjälp av skor visa hur bra de känner varandra.

Om påståendena eller frågorna som "lekledaren "ställde stämde in på bruden lyftes hennes sko upp och tvärtom brudgummens sko när det passade in på honom. Slutresultatet blev många glada skratt och de bevisade att de känner varandra rätt bra 😊.



Så vackert och så mycket gott.



Brudparet fixade den gemensamma kakbiten galant.



Denna bild säger en hel del om festens innehåll.




Vårt bord vann i en av lekarna och eftersom bruden är återförsäljare för tupperwareprodukter, eller åtminnstone har hon varit så var priserna också dylika 😊. Jan valde en gul kopp och jag en röd.



Under leken fick servetten fungera som anteckningsblock.



Leken gick ut på att vid varje bord (ca 10 pers) räkna ihop poäng på nämnda saker som man tagit med till bröllopsfesten 😉. De olika sakerna fick olika poäng. Saker som visades upp av "lekledaren" var ex. Extra strumpbyxor, mediciner, hårspray, läppomada, näsdukar, nagelsax.

Eftersom jag gillar lekar så kommer ännu här en beskrivning på en. Eller kanske man inte kan kalla denna för en lek, men en rolig grej åtminstone.
Brudens två systrar hade 12 vykort som brudparet själva fick välja vem de ville ge till. Systrarna hade dock redan skrivit en mottagare på varje kuvert i form av roliga beskrivningar.

Jag fick detta.



Men jag kan nog inte riktigt hålla med om att det beskriver just mig  😉.



Jag gillar blommor, speciellt på sommaren men att få dem att blomma fler än en gång ja det är jag inte så bra på.
Min uppgift blev att i maj-månad "hjälpa brudparet att odla grönt, vad som helst som värmer själen skönt". Och nog skall det odlas här 😂, eller som sagt "där"på deras ballkong, nog skall vi få till det 👍.



På festen fanns ju också "vår" Oscar 💗 som vi en gång för många år sedan 😉fick glädjen att bli faddrar till. En uppgift vi fortfarande gläds över och tar på fullaste allvar...livet ut 👍.



På festen fick vi lyssna till en skönsjungande dam som också spelade på detta intressanta instrument. Tyvärr så har jag glömt vad det heter, men kanske det klarnar någon dag.



Till sist på bröllopsfesten höll prästen en fin andakt om hur brudparet men också alla vi andra som lever i nära relationer får ta hjälp av Jesus. Vi är bara människor och vi gör fel ibland, men när vi  brister, syndar eller inte räcker till ja då får vi gå till Jesus. Vi skall förlåta varandra liksom Gud förlåtit och förlåter oss.

TACK MARIA OCH STIG att vi fick glädjen att närvara och fira med er denna glädjens dag.


Gud välsigne ert äktenskap 💗.


Också kommer bilden på de 3 sista fina lyktorna 😉.



KÄRLEKEN ÄR TÅLMODIG OCH GOD. KÄRLEKEN ÄR INTE STRIDSLYSTEN, INTE SKRYTSAM, OCH INTE UPPBLÅST. DEN ÄR INTE UTMANANDE, INTE SJÄLVISK, DEN BRUSAR INTE UPP, DEN VILL INGEN NÅGOT ONT. DEN FINNER INTE GLÄDJE I ORÄTTEN MEN GLÄDS MED SANNINGEN ALLT BÄR DEN, ALLT TROR DEN, ALLT HOPPAS DEN, ALLT UTHÄRDAR DEN. KÄRLEKEN UPPHÖR ALDRIG (1 Korinthierbrevet 13:4-8).

OCH VI HAR LÄRT KÄNNA DEN KÄRLEK SOM GUD HAR TILL OSS OCH TROR PÅ DEN. GUD ÄR KÄRLEK, OCH DEN SOM FÖRBLIR I KÄRLEKEN FÖRBLIR I GUD OCH GUD I HONOM (1 Johannesbrevet4:16).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023