TRETTONDAGSAFTONSBJUDNING

Åren 1988-89 gick vi i samma skola, bodde tillsammans på internat och hann med en hel del. Vi 4 väninnor, vi som från folkhögskolåret i Nykarleby hållit mest kontakt vi träffades igår kväll med våra äkta hälfter, och två döttrar.



FÖRBEREDELSERNA
Vi tycker om att ställa till fest, det är roligt att kocka, plocka upp i huset, dekorera och tända ljus.
Ni märkte att jag inte skrev städa/dammsuga, för det är något vi ofta medvetet glömmer, och bra går det ändå.
Men jag har fått en ny dammsugare, så livet har blivit så mycket enklare.


Nu behöver jag inte släpa fram den stora långa sladden till centraldammsugaren utan kan svepa runt lite här och där med denna.
Så jo jag svepte lite med den även igår, det blev sovrummet och vardagsrummet som fick sig en omgång, resten fick lämna.


Mina baguetter som jag förberedde kvällen innan blev riktigt bra, dock inte lika goda som väninnans. Nästa gång sätter jag lite mindre mjöl.

Jag hällde upp den kalljästa degen på mjölat "bord" och delade den i fyra delar.



Försökte på bästa sätt snurra till dem. Lämnade en osnurrad.



Efter trettio minuters jäsning fick de åka in i ugnen.



Och ut kom de gott doftande och riktigt fina, de liknade dock mera slingrande ormar än baguetter 😂.




Jag fortsatte att hacka salladen medan Jan satte på riskokaren och fixade till en stor sats av sin favorit currykyckling.



Jan tände facklor på utsidan och jag tände ljus både ute och inne.









EN TREVLIG KVÄLL
Vi fick en fantastisk kväll med trevlig samvaro, glada skratt när vi mindes åren på "folkis", men även allvarliga diskussioner rymdes in. Vi delade livet nu och här, precis som det är.

Vi tog ut det sista av julen när det gällde det här med ätandet.
Gästerna hade också med ett som annat, vi ville tydligen alla få tömd våra kylskåp efter jul och nyårshelgen. Det resulterade i ett dignande buffebord.






Och dessertbordet var inte sämre.







Någon av gästerna funderade vad klockan började bli, jag sa att vi medvetet inte har någon klocka i vardagsrummet just för att vi skall umgås så länge det känns roligt och vaket 😉 när vi har gäster.
Då hämtade någon fram sin telefon och klockan visade 22.30. Vi fortsatte den trevliga kvällen och när flera av oss började gäspa valde vi att avrunda kvällen och då visade klockan 00.05.

Tjejerna som hade haft en trevlig kväll kom ner från vinden och de såg inte alls trötta ut.

När våra vänner öppnade dörren för att gå ut i natten hade vi än en gång fått en vit vintervärld, alldeles underbart (åtminstone för oss som fick betrakta den inifrån och inte behövde sopa fram bilen).

När Jan tog itu med det enorma diskberget kl.00.20 vilket än en gång fick berätta om hur rika vi är, rika på vänner 💗 så tog jag och Hugo kvällsrundan som nu hunnit bli till nattrundan.
Efter en kväll med mycket gott och kaffe tog det sen närmare kl.2 innan vi somnade 😂.

Vi somnade glada och tacksamma för alla vänner i vårt liv. TACK FÖR EN FIN KVÄLL KÄRA VÄNNER, vi gör det igen.



TACK JESUS FÖR VÄNNER, MÅ VI ALLTID FÖRSTÅ ATT RÅ OM VARANDRA, även om livet, åren och vi själva blir äldre och förändras. 

När jag hade släckt alla ljuskällor för att gå isäng lyste ännu ett batteriljus och det lilla ljuset lyste upp den lilla ängeln som bar det.


Och jag fick en påminnelse om att vänner är inte änglar, men vänner kan vara som änglar i ens liv, de lyser upp och finns alltid där för varann.


JAG INSÅG ATT DET INTE FINNS NÅGOT BÄTTRE FÖR DEM ÄN ATT VARA GLADA  OCH GÖRA DET GODA SÅ LÄNGE DE LEVER. OCH NÄR EN MÄNNISKA ÄTER OCH DRICKER OCH SER DET GODA I SIN MÖDA, DÅ ÄR DET EN GUDS GÅVA (Predikaren 3:12-13).

EN VÄNS KÄRLEK BESTÅR ALLTID, EN BRODER FÖDS FÖR ATT HJÄLPA I NÖD (Ordspråksboken 17:17).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023