SKÖT OM DINA HUS

I dag när jag är ledig, alltså jag behöver inte ens tänka på att läsa till tent, så går jag igenom foton, och jag fastnade för denna bild.


När "tjugondedagknut" inföll den 13.1 och jag städade undan julen upptäckte jag att detta pepparkakshus inte var så hel och fin som jag trott. När jag svängde på det fanns där ett stort hål i taket och väggen. De skyldiga fann jag rätt snabbt 😉💗.

Jag skall komma tillbaka till det här med att "ha ett förfallet hus", men först lite bilder från dagen när julen städades ut.

Det är alltid den dagen när jag med lite vemod lyssnar på julmusik och samtidigt plockar undan alla julpynt.

Hugo han sov sig igenom hela städningen.


Jag samlar först allt på vardagsrumsbordet för att liksom lite inventera mina julsaker.


Och tro mig, det vanliga är att de brukar kunna stanna där i typ en vecka innan jag orkar/vill börja plocka in dem i de stora lådorna. Men denna gång städade jag undan allt på samma dag.



Men de två stora lådorna, som väger en hel del har fått stå kvar i vår farstu tills igår kväll, när Jan bar ut dem, efter att ha fixat rum för dem uppe på vinden ute i uthuset 👍💗.

När jag städat insidan drar jag igång med utsidan. I år plockade jag bort så gott som allt granris, vilket förut fått stanna kvar ännu någon månad.



Men Kurre, getabocken står ännu kvar, men de röda banden har jag tagit bort.





ETT FALLFÄRDIGT HUS
Var och en bör vi se om vårt hus, och här kan ordet "HUS" betyda just hus eller min relation till Jesus, mitt äktenskap, min familj, min vänskapskrets, mina intressen, min församling, mitt jobb o.s.v.
Alla bör vi nu som då undersöka hur vårt "hus" mår och se till att vi utför de åtgärder som eventuellt behövs.

Jag tänker främst när det gäller hus på vår Evangeliska Lutherska kyrka idag. Jag håller långt ifrån med om allt vad den tycks stå för i dagens läge. Samtidigt har jag ingen tanke på att skriva ut mig. Vi behövs alla, med olika åsikter OCH i slutändan är det ju ändå JESU ORD SOM VINNER, inte vi människor med våra ord och åsikter om både det ena och det andra.

Min bön och önskan är att JESUS skall få fortsätta att vara centrum i våra kristna församlingar och att den personliga FRÄLSNINGEN skall vara det viktigaste i en människas liv och inte hur vi äter, använder ekologiska material o.s.v (även om allt detta också är viktigt, men INTE DET VIKTIGASTE.

BYGG OCH UNDERHÅLL DITT HUS MEDAN DU KAN 😊.



MÅ DU JESUS VARA HUSETS HERRE NÄR DET GÄLLER ALLA "HUS" I VÅRA LIV.



OM INTE HERREN BYGGER HUSET BYGGER ARBETARNA FÖRGÄVES. OM INTE HERREN VAKTAR STADEN VAKAR VÄKTAREN FÖRGÄVES (Psaltaren 127:1).

DEN SOM HÖR DESSA MINA ORD OCH HANDLAR EFTER DEM LIKNAR ALLTSÅ EN KLOK MAN SOM BYGGDE SITT HUS PÅ KLIPPAN. REGNET ÖSTE NER, FLODEN KOM OCH VINDARNA BLÅSTE OCH KASTADE SIG MOT HUSET, MEN DET FÖLL INTE, FÖR DET VAR GRUNDAT PÅ KLIPPAN (Matteusevangeliet 7:24-25).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023