SAMHÄLLET PÅ PAUS

Jag gillar inte Corona-viruset som sprider sig över vår värld just nu men jag gillar allt det goda som det för med sig.
Att vårt samhälle plötsligt tagit paus och bromsat in är bara hälsosamt. Att många tar sig mera tid för vila och eftertanke, det om något är positivt.


Att många plötsligt fått mer tid för motion och frisk luft är ju bara bra. Att få vistas utomhus är något vi verkligen uppskattar just nu, för ännu får vi röra oss fritt (bara vi håller ett visst avstånd till andra) men om vi får behålla den friheten ja det vet vi ej.

Vi har de tre senaste dagarna besökt tre olika skogar, njutit och vandrat.

I lördags gick vi här (gissa var?).










I söndags promenerade vi upp och ner i den här skogen.











Och denna eftermiddag/kväll har vi vandrat i vackra Fäboda.





I natt kom det lite snö och vi har igen fått minus grader. Men solen värmer och smälter där den slipper fram.



Jan sa en dag (vet inte om det var hans eget konstaterande eller någon annans) att snart har vi skogens vilda djur lite överallt och runt omkring oss eftersom de snart inte trivs i skogarna längre när vi människor tycks ha flyttat in där 😉.


EN LUGN KVÄLL
Jag har satt på favorit pyjamasen, stickastrumporna och sköna koftan, och jag har krypit in under mitt mjuka täcke. Här ligger jag nu och låter fingrarna dansa över tangenterna medan Jan tog en sen sväng till butiken och borde komma tillbaka snart. Och ungdomarna sitter och spelar i vardagsrummet.



En väninna ringde i kväll och vi konstaterade att nog saknar vi vår vanliga vardag, vår bönegrupp och varandra samtidigt som just det att hela samhället går på sparlåga också är helt ok för det går ingen nöd på oss. Men ovissheten hur länge vi skall leva i denna konstiga situation, kanske det blir över sommaren, det känns jobbigt ibland.
Men vi får lägga allt och alla i Herrens händer. Han som är både början och slutet, Han som är vår glädje, vårt hopp, vår frid och vår framtid. Han har svaret. Och så länge Han har svaret på allt behöver inte vi ha det...tänk vad skönt 👍😊.

Just upptäckte jag att jag fått ett mail för flera dagar sedan av en god vän från det isolerade Nyland 😉. I morgon har jag ledig dag och då skall jag svara på det 👍😊.

Nu skall jag knäppa mina händer och be för alla dem som inte känner att de har det de behöver för att orka i dessa tider, de som varken har kraft, mod eller hopp. De som inte har en tro på varken framtiden eller morgondagen. De som inte orkar tänka en enda dag till med hemskolning, distansjobb, isolering, karantän och virus. Dem skall vi be för nu. Vill du be med mig 💗?

TA HAND OM VARANDRA !




JAG VET VILKA TANKAR JAG HAR FÖR ER, SÄGER HERREN, NÄMLIGEN FRIDENS TANKAR OCH INTE OFÄRDENS FÖR ATT GE ER EN FRAMTID OCH ETT HOPP. NI SKA KALLA PÅ MIG OCH KOMMA OCH BE TILL MIG OCH JAG SKA HÖRA ER. NI SKA SÖKA MIG OCH NI SKA OCKSÅ FINNA MIG OM NI SÖKER MIG AV HELA ERT HJÄRTA. FÖR JAG SKA LÅTA ER FINNA MIG, SÄGER HERREN (Jeremia 29:11-14 a).

FRID LÄMNAR JAG ÅT ER. MIN FRID GER JAG ER. JAG GER ER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH TAPPA INTE MODET (Johannesevangeliet 14:27).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023