VAD GÖR DU I DENNA OVERKLIGA SITUATION

Jag har svängt ut och in på alla skåp och vrår i vårt hus, något som passar väldigt bra nu i dessa undantagstider. Men den egentliga orsaken till varför jag dragit i gång detta enorma "ta sig vatten över huvudet projekt" är ett rådgivningskort.
Jag har letat efter Matildas rådgivningskort. Kortet skulle hon ha med till skolan senaste torsdag för en psykologi-uppgift.

När jag hade rivit ut ALLT ur storskåpet ja då såg det ut så här, i spisrummet.


Vårt hus såg ut som om någon höll på att flytta, ut eller in.
Det har dock minskat betydligt sen jag tog denna bild, men det går inte lika snabbt att få in allt igen. Eller rättare sagt allt ska INTE in igen utan nu går jag igenom precis allt, sorterar och slänger en hel del.

Detta spisrum har ju de senaste åren varit och är en del av Matildas rum, eftersom hennes sovrum och detta rum hör ihop med endast en öppning, ingen dörr alltså. Om hennes rum vanligtvis brukar vara fullt av grejer och kläder så tog det nog priset nu.

Tillbaka till "storskåpet" allra längst in fanns babylådorna som egentligen var för stora att få ut genom den lilla öppningen, men jag lyckades genom att svänga dem på sidan, med den påföljden att alla babykläder tänkte trilla ut.
Jag kan säga att jag var rejält svettig och slut när jag äntligen fått ut dem och allt annat.



Babylådorna bar jag in i Mikaels rum och  öppnade dem, varpå många minnen dök upp, roliga, soliga och fina.


Storskåpet som vi egentligen kallar för "STORSKRUBBEN", den dammsögs och skurades, tror faktiskt aldrig att det hänt tidigare, jag brukar bara typ sopa snabbt.


Jag gick sen igenom varendaste babyplagg. Högen på golvet växte, den fick sen åka till välgörenhet och av alla tre barnens favoritkläder blev det endast en låda kvar.


Det blev många påsar att ge bort.
Den svarta på bilden, som gick och satte sig bredvis påsarna, han åkte inte till välgörenhet.


Sen har jag fortsatt att sortera lite varje dag och kväll, noggrant, vilket gör att det både tar sin tid och att jag hittar ett som annat vilket gör att städandet bryts av för en stund.

Det här är "STORA ÄNGELN". På 90-talet hade vi i söndagsskolan i Pedersöre ett material där två änglar diskuterade med varandra.
Den stora ängeln var lugn och klok och hade svar på det mesta.



Och den hade fullt sjå med att hålla reda på "lilla ängeln" därför ser den lite bekymrad ut här.



"LILLA ÄNGELN" ja den var liksom motsatsen. Den var busig, rolig, spontan och den drog sig inte för att ställa de mest svåra eller pinsamma frågor. Den gjorde att hela barngruppen både lyssnade och skrattade.



Den hade/har en skrikig, pipig, rolig röst.


Båda änglarna har jag själv sytt/gjort.

Städningen och sorteringen har fortsatt och håller på som bäst, men ännu (även om det är för sent nu) så har inget rådgivningskort dykt upp. Och jo, jag har bett om att hitta det. Jag börjar tro att Jesus ville få mig att storstäda alla skåp, igen 👍😉.
Och skoluppgiften gick att göra utan rådgivningskort.

Jan har tagit hem massor av lådor som jag börjat fylla.



Inget rådgivningskort men allt annat dyker upp, liksom Matildas fina klänning som hon hade på 1-års fotografieringen.



Jag sorterar och skriver sen vad alla lådor innehåller, ordning och reda här.



Och sorteringen pågår även här på nedre våningen.
Här sitter jag mitt i papper, tidningar, foton, häften och böcker. Och nu som då kommer Hugo och påminner mig om att nu skall det gosas, se mig också, liksom.

Att bli kliad på magen är skönt, tycker Hugo.

Och att busa med tassarna är kul, tycker Hugo.

DETTA OVERKLIGA LÄGE SOM VI BEFINNER OSS I
Samtidigt lever vi liksom i en film, men den är på riktigt, med oss som huvudpersoner.

Matilda har f.o.m i dag skola här hemma. Hon sitter vid köksbordet och gör sina skoluppgifter på datorn, liksom de flesta andra skolbarn/ungdomar i vårt land just nu.


Mikael är kvar i Umeå och har valt att stanna där, nu när även gränserna stänger. Mamma hjärtat håller på att spricka av saknad.
Mattias är i nuläget på hemmafronten även om han mest håller till i Kokkola nuförtiden 💗.
Jag har varit ledig hittills denna vecka och skall i jobb först på fredag, men eftersom jag har varit/är lite snuvig så får vi se hur det blir.
Jan jobbar ibland hemifrån och ibland vid jobbet.
Hugo njuter av läget och tänker säkert: äntligen har dessa människor förstått att varva ner och vara hemma...med mig.

En bild från en morgonstund.


Och en bild från denna morgon.

En som trycker sig hårt mot mammas kind.
Hugo kommer vanligtvis varje morgon krypandes och liksom kramar om mig, trycker sig mot mitt ansikte, pussar på kinden eller slickar i örat eller näsan och väcker mig.
Om det inte lyckas med mamma går han vidare till pappa och gör likadant, ungefär. Allt är så mysigt och gulligt förutom det där med att bli slickad i örat eller näsan 😏.

Tillbaka till detta ovanliga världsläge som orsakas av Corona viruset.
Vi både tvättar händerna ofta och använder handsprit. Jag städar mycket mera än vanligt och byter handdukarna ofta. Vi har ju både diabetes och astma i familjen så detta är inget vi vill ha.

Vi rör oss ofta ute men går bara vid behov till butik eller apotek. Vi är ganska isolerade i vårt hem, vi går inte hem till andra och vi bjuder inte hem någon heller.


Alla vanliga vecko aktiviteter här i familjen liksom att umgås med far och morföräldrar, simning, bönegrupp, innebandy, gympa, barngrupper, gudstjänster m.m är inställda och stängda.

Vi lider inte, inte alls, förutom att vi gärna skulle träffa våra nära och kära. Egentligen får jag hålla med den som sa att kanske det här är precis vad världens människor behöver, varva ner, ha mera tid för varandra  och plocka bort alla måsten.

Morgon i vårt hem.

Kväll i vårt hem.
Men jag är oerhört tacksam att jag inte har tre barn i lågstadieåldern just nu som behöver någon här hemma som både kör hemundervisning, matlagning, fritidsaktiviteter på hemmaplan och att sen även lyckas få allt annat att rulla. Jag är glad att vi i dagsläget har tre ungdomar som är duktiga att stå på egna ben, men med det sagt menar jag inte att allt är enkelt ändå.

Jag både tror och vet att vad än som händer här på jorden och i våra liv så har Herren allt i sin hand.
Och egentligen borde vi ju inte vara förvånade för i bibeln står det om den sista tiden (vilken kan vara när som helst eller otroligt många miljader år och ännu längre tider bort) hur världen kommer att förändras och drabbas av den ena katastrofen efter den andra. Vi har ju redan i många år sett hemskheter breda ut sig som våld, terror, översvämningar, hungersnöd, krig och elände.

Men den som har Jesus i hjärtat behöver aldrig frukta även om det stormar inombords eller runtomkring. Och det betyder ju inte att vi kristna aldrig skulle oroa oss för något. Naturligtvis gör vi det, vi är ju vanliga människor. Men det kristna hoppet finns alltid där, om än livet skulle tas ifrån oss, här på jorden, så får vi träffas igen och leva tillsammans i evigheten.

Så om du frågar mig, om jag är rädd just nu? Då blir svaret, nej, inte rädd. Men jag förstår att vara försiktig. Och än en gång påminns vi om hur snabbt livet kan förändras och där kommer min rädsla in. Rädslan över att inte få träffa nära och kära, vänner och bekanta efter detta liv. Rädslan över vad alla de som inte tagit/tar emot Jesus i sina liv kommer att gå miste om.....det riktiga livet, som börjar sen.

TA EMOT JESUS MEDAN DET FINNS TID. 

Be för Finland och vår värld, be om tro, hopp och kärlek. Be om frid och framtidstro. Be om ett Corona-slut, snabbare än vad någon vågar tro just nu. Be om hjälp och helande för de mest drabbade. Be om råd hur vi kan hjälpa varandra och BE OM FRÄLSNING FÖR VÅR VÄRLD.

Och om du finns där ute som tycker att världen blivit tokig för bara ett virus. Kanske du tänker jag är frisk och stark, jag klarar detta bra. Då får jag påminna dig om att detta handlar inte om bara dig eller mig. Det här handlar om att ta hand om de svagaste, de mest utsatta. Det handlar om att vi tar ansvar och visar att vi bryr oss om varandra. Tillsammans är vi starka. Och tillsammans med Jesus är vi starkast. 

Texten till bilden här under: En kraftfull bild....Frukta inget framför dig på grund av Vem som är bakom dig.





DU OMSLUTER MIG PÅ ALLA SIDOR OCH HÅLLER MIG I DIN HAND (Psaltaren 139:5).

GUD BLICKAR NER FRÅN HIMLEN ÖVER MÄNNISKORS BARN FÖR ATT SE OM DET FINNS NÅGON SOM FÖRSTÅR, NÅGON SOM SÖKER GUD (Psaltaren 53:3).

SÖK HERREN MEDAN HAN LÅTER SIG FINNAS, ÅKALLA HERREN MEDAN HAN ÄR NÄRA (Jesaja 55:6).

FOLK SKA RESA SIG MOT FOLK OCH RIKE MOT RIKE, OCH DET SKA BLI SVÄLT OCH JORDBÄVNINGAR PÅ MÅNGA PLATSER. MEN ALLT DETTA ÄR BARA BÖRJAN....(Matteusevangeliet 24:7-8 a). 

MÅNGA FALSKA PROFETER SKA TRÄDA FRAM OCH BEDRA MÅNGA, OCH EFTERSOM LAGLÖSHETEN ÖKAR KOMMER KÄRLEKEN ATT KALLNA HOS DE FLESTA. MEN DEN SOM HÅLLER UT TILL SLUTET SKA BLI FRÄLST (Matteusevangeliet 24:11-14).







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023