SKRUV I TUMMEN OCH ETT SOM ANNAT

JOBBET
Denna vecka jobbar jag mest medan nästa vecka är jag mestadels ledig. Har jag sagt att jag gillar mitt jobb och den varierande arbetstiden, jo det har jag nog.

Mellan jobbskiftena hinner Jan och jag med en och annan date 💗😉.
Här en bild från vår senaste date när jag satt med min latte och inväntade min älskling.


Jag har fått förlängt mitt kontrakt till september.
Och nu några veckor här i slutet av mars och in på april kommer jag att jobba hela 78,84%.


NÄR DET INTE GÅR SOM PÅ STRÖMSÖ (Strömsö är ett finlandssvenskt tv-program där de odlar, pysslar, kokar och fixar och allt blir fint och bra, ja helt perfekt).

På måndag kväll när jag hade slutat på jobb körde jag vidare till Bennäs tågstation för att hämta Jan och Mattias som tillsammans med Mikael har haft en förlängd helg i London. Mikael åkte genast tillbaka till Umeå och studierna.

Lite bilder från deras London vistelse.

Uppe i London Eye.



Utanför parken intill....ja här var han inte riktigt säker, så jag skriver inget ännu 😉.



Det var vår där och 10 grader varmt.



Och det viktigaste och bästa för dem alla, Arsenalmatchen.




Sen promenerade de tillbaka till hotellet, och skickade en bild till mig, som önskade en bild på dem alla 😊💗💗💗.



Tillbaka till Finland.
När vi kom hem från tågstationen på måndagkväll blev det förstås en massa prat om allt de fått vara med om och se. Dessutom skulle Mattias vidare redan följande morgon med kl.5-tåget till Levi där flera av hans klasskamrater åkt slalom sedan i lördags 😉.
Mitt i allt packande och pratande påminner Matilda mig om att hon behöver ha med sitt rådgivningskort till skolan för en uppgift följande dag, eller åtminstone senast på torsdag.
Alltså rådgivningskort, det är ju väldigt länge sedan jag höll ett sådant i min hand.

Att först klura ut efter alla mina skåpstädningar de senaste åren var jag kan ha sett det tog en stund. Vi kom till att det finns två alternativ. Endera finns det här nere i vårt sovrum i hyllorna där jag förvarar de böcker, inte många men en hel del som jag vill spara. Eller så finns det någonstans uppe i storskåpet.
"Storskåpet" är ett stort, avlångt skåp i ena hörnet av huset, strax under taket. Ett skåp där vi trycker in allt som inte ryms någon annanstans. Så jag kravlade mig in (man kan inte gå upprätt) och försökte få en plats för fötterna och någonstans att sitta på huk och började gå igenom låda efter låda.
Jan har byggt hyllor där och jag har tryckt in grejer både under och över och i alla vrår och skrymslen.
När jag så skulle dra ut en låda som var hårt intryckt under hyllan sved det till i tummen och jag satt fast....SÅ JÄTTE OBEHAGLIGT.


En skruv som skulle hålla ihop hyllorna stod tydligen rakt ut undertill och jag hade lyckats trycka in den snett genom tummen. I paniken drog jag loss den och resultatet blev i det redan trånga och råddiga skåpet blod och ett trubbigt sår i tummen.

Jag ropade på Matilda som var närmast att hon fick komma med papper och sårputs, vilket hon gjorde. Sen putsade jag (kändes renare så) och snurrade pappret kring tummen för att överhuvudtaget komma ut ur det trånga skåpet, med hjälp av endast en hand.
Och nej jag hittade inget rådgivningskort, men mitt moderskapskort fanns där, så jag var tydligen nära, eller så inte alls.

Eftersom det slutade att blöda ganska snabbt plåstrade jag om det, bad en bön och lämnade det så.
I går var det ömt, men det gick helt bra att jobba ändå och idag både ser det bättre ut och känns mycket bättre.

I går kväll fortsatte sökandet, då tömde Matilda och jag mina bokhyllor men hittade inget kort där heller. Slutresultatet blev att hela min sida av sovrummet fylldes av böcker, häften, tidningsurklipp m.m, och sen var det dags för godnatt.


Så nu finns här i vårt fina, nya, renoverade sovrum något som någon (läs jag) behöver orka städa tillbaka också.
Plus att jag måste in i storskåpet och gräva igen, sista chansen i dag/i kväll.


VÄDRET
Måste lägga in en bild på vårt väder just nu (så syrran i Stockholm får se vårt vår-väder), denna bild är från gårdagens morgonpromenad.


Vi har knappt någon snö, men plus grader på dagarna och en hel del regn.
Och solen tittar fram ibland.


FOKUS
I söndags var jag mötesledare på Fokus. Denna kväll hade vi mammas kusin på besök, Erik Vikström med sin fru.
Temat var: Bönefolket som Andens redskap, och jag hade smyckat bordet fint.



Och ljusen vid korsets fot var tända.


Vi var över åttio personer (vuxna och barn) som samlades denna kväll.
Innan barnen fick gå till sina program fick de gå igenom en bönetunnel som vi vuxna gjorde med att stå med handflatorna mot varann. De som ledde lovsången spelade "Jag går på livetsväg", en svängig barnsång med rörelser. Vi sjöng, visade rörelser, bad, välsignade och vandrade.

Förrutom att alla fick ta en bönelapp och skriva ner sina tacksägelseämnen och/eller böneämnen så fanns det också möjlighet till förbön under hela kvällen.
Förbönslapparna ber vi alltid för i slutet av kvällen och sedan även under hela veckan.

Vi hade två längre lovsångspass när det liksom alltid fanns möjlighet att lova Herren på sitt eget sätt. Någon vill göra det lungt och stilla, en annan med lyfta händer, dans eller flaggor. Alla sätt är bra när man lovar  och tillber Jesus från hjärtat.

Jag kommer inte att delge Eriks undervisning för jag antecknade inte allt, men två punkter som han sa vill jag dela.

-Vi måste komma ihåg att vi alla är på väg (vi vandrar på frälsningens väg) och ingen av oss är färdig. Alla får komma som de är.

- Och frälsta blir vi som det står i bibeln genom munnens bekännelse och hjärtats tro (se bibelordet nedan). Men samtidigt får vi tänka att de som blir frälsta det är "de som kommer". De som väljer att komma, samlas, höra evangeliet predikas det är de som blir frälsta och som får bli lik Jesus.

När programmet inne i salen var slut blev det servering och samvaro. Det fanns även möjlighet till personligt samtal och förbön i rummet intill.
På serveringsbordet fanns förutom kaffe, te och saft även bullar, kex och chips.
Det var många som tog sig tid att sitta ner och umgås en stund.

DU SOM LÄSER, DU ÄR VARMT VÄLKOMMEN TILL FOKUS. Fokus är på söndagar kl.17 i Jakobstads församlingshem.




HUGO
Hugo tycks ha tagit en sovdag i dag.
Jag hade tänkt byta sängkläder innan det blir dags att ställa sig till jobb men Hugo tycker något helt annat.


På måndag har jag bokat veterinärkoll för Hugo, klor som skall klippas och sen får hon kolla öron, magen m.m.

Och på onsdag om en vecka skall Hugo äntligen få träffa sin gamla kompis Eddie, som tidigare bodde här på gatan. De flyttade bort för snart 1 1/2 är sedan och vi har liksom inte fått till en träff även om vi försökt flera gånger. Men nu skall vi tro att det blir av. Blir spännande att se hur hundarna reagerar på att få träffa varandra igen.


VILL ÖNSKA DIG SOM LÄSER EN TREVLIG ONSDAG MED EN TREVLIG, ROLIG OCH SANN BILD FRÅN INSTAGRAM.
I bland ser vi inte Jesus för att Han är så mycket större än vad vi kan tro, Han kan göra så mycket mer än vad vi vågar tro eller förväntar oss. Och ibland ser vi inte Jesus för att vårt liv döljs av så mycket annat.






FÖR OM DU MED DIN MUN BEKÄNNER ATT JESUS ÄR HERREN OCH I DITT HJÄRTA TROR ATT GUD HAR UPPVÄCKT HONOM FRÅN DE DÖDA, SKA DU BLI FRÄLST. MED HJÄRTAT TROR MAN OCH BLIR RÄTTFÄRDIG, MED MUNNEN BEKÄNNER MAN OCH BLIR FRÄLST (Romarbrevet 10: 9-10).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023