SÄTT EN NALLE I FÖNSTRET

"Voi dagar i he" (typ: voj äsch då) nu har jag nyligen storstädat och packat bort alla gosedjur och nallar i lådor långt in i storskåpet. Också läste jag i går uppmaningen om att sätta ut en nalle i något fönster så alla barn och naturligtvis även vuxna får något trevligt att göra under sina promenader nu i dessa Corona-tider, alltså hitta/räkna nallebjörnar.

Nallebjörnarna som bodde här i huset redan när vi köpte det 1995.

Så vad gör man då? Jo jag kravlade in i det trånga skåpet igen och gjorde ett svettigt gympapass för att få ut den största nallen, som liksom inte fick plats i någon låda utan vilat skönt på hyllan längst bort, bakom alla lådor och grejer.
Jag trodde inte att jag på flera år skulle behöva kravla in igen och dra ut de saker som jag så fint placerat in de senaste veckorna, men vad gör man väl inte för att förgylla dagen för sina medmänniskor.

Och den stora nallen, ja den är Mattias och den fick nu flytta ut/in i bastukammarfönstret, i rummet  som håller på att bli till ett riktigt fint gym.


Jag fick rigga upp en ställning för att få den stora nallen att sitta fint.


Så nu alla medvandrare finns det en jättestor nalle i ett fönster i ett grönt uthus i Kivilös i Jakobstad. För man skulle ju ge lite tips på vägen var eventuella nallar kan finnas.

Och en av de gamla nallarna, som troligtvis min svärmor och hennes systrar lekt med här i huset för länge sedan den fick flytta in i vårt sovrumsfönster.

Här står den och kikar ut.


Och den påpekade just: Camilla borde du inte tvätta dina fönster så jag skulle både se ut och synas utifrån lite bättre? Jag lovade att tänka på saken.



Sätt du också en nallebjörn i ett fönster, med små medel kan vi hjälpas åt och få denna tid att bli både lite intressantare, roligare och gladare.


NU
Nu har vi just ätit, Jans goda hemlagade hamburgare. Barnen dukade undan och fixade all disk 💗. Sen satte de sig i soffan och började spela spel. Jag slängde mig på sängen och skall ta en vilostund efter nattskiftet. Jan hoppade på cykeln för att ta en tur ut i skog och natur.

Här en bild från en annan gång.


Det nya idag är att han har införskaffat en kamera som sitter uppe på hjälmen så han kan filma var han tar sig fram. Spännande att se vad det blir till, kanske vi får njuta av en fantastisk naturvideo 👍😊 senare ikväll (eller en skumpig, skakig skogsvideo som framkallar illamående 😂). Den som väntar får se.

Här kommer några bibelord om "nallar" dock inte om nallebjörnar utan om riktiga björnar 😊.
Vår bön i dessa tider må vara att vi får ha en stark tro liksom David, på att Herren alltid räddar oss.

DAVID SADE VIDARE: "HERREN SOM RÄDDADE MIG FRÅN LEJON OCH BJÖRN, HAN SKA OCKSÅ RÄDDA MIG FRÅN DEN DÄR FILISTE'N". DÅ SADE SAUL TILL DAVID: "GÅ, OCH MÅ HERREN VARA MED DIG" (1 Samuelsboken 17:37).

HELLRE MÖTA EN BJÖRN UTAN UNGAR ÄN EN DÅRE I HANS OFÖRNUFT (Ordspråksboken 17:12).

KOR OCH BJÖRNAR SKA GÅ OCH BETA, DERAS UNGAR SKA LIGGA TILLSAMMANS, OCH LEJON SKA ÄTA HALM SOM OXAR (Jesaja 11:7).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023