JAG KAN OM JAG VILL

I går tog jag tag i den länge planerade storstädningen av vårt sovrum. Jag tvättade t.o.m fönstren och det slutade med att jag hängde upp de nya gardinerna (de som jag hade tänkt använda endast som julgardiner).

De få gånger vårt sovrum är nystädat ja då måste jag bara föreviga det på bild.

Det blåa lilla locket på vår säng är Hugos tallrik med torrfoder.

Om du är allergisk för tråkiga städbilder från andras hushåll sluta då genast att läsa/ titta för det blir många fler.

Hugo intog genast sin plats i de nybäddade sängkläderna.


Det gick prima att städa till bra och svängig lovsångsmusik. 

De fönster där insektnäten suttit är konstigt grumliga och de gick inte att få helt rena hur än jag försökte.


Men det blev åtminstone en betydligt stor skillnad, gräset blev så mycket grönare på utsidan. Och mellan fönstren där det varit så smutsigt blev det så vitt och fint.


Jag var säkert den enda som tvättade fönster igår i störtregnet. Men jag har lärt mig att göra sånt (tråkiga städgrejer) när det känns att jag vill.

Jag yrde runt med dammtrasan över väggar, stockar och ytor.
Batterierna plus alla andra ställen var fulla av damm.


Jag torkade och dammade i princip allt.


Också slängde jag ihop lite banan/havreplättar till lunch (lunch för mig medan det blev morgonmål för Matilda).


Jag mixade alla ingredienser (banan, havregryn, ägg, vaniljpulver, kanel, kardemumma) till en tjock smet.

På de nystekta,varma plättarna lade vi smör och lite salt. 

I dag har jag också städat. Det blev köket, trappan, hallen och farstun som blev skinande rent. Och liksom igår har jag dammsugit med centraldammsugaren istället för den lilla hand-dammsugaren (som ju annars är så enkel att använda) så nu åkte nog allt damm och smuts sin kos. 

På eftermiddagen har Jan och jag varit och fått influensavaccin. 

Jan har annars inte varit ledig dessa två dagar utan behövt jobba. Han sparar sina lediga dagar till en annan gång.

Matilda har suttit barnvakt åt släktingar i dag. Ja hon går ju fortfarande med kryckor och det är mycket hon inte kan göra men de som ville ha barnvakt har så pass stora barn. Barnen behövde bara någon som fanns där när föräldrarna var på jobb. Och de ville absolut ha Matilda eftersom hon varit många gånger förut där.

Det hade gått riktigt bra, de hade knepat och knåpat, spelat och byggt med Domino, lekt med legofigurer och sen hjälpts åt med att tillreda maten. 

Jag förde och hämtade henne. Och vinterdäck hade Jan tack och lov satt på igår kväll så den tidiga morgonfärden gick bra trots den isiga vägen.

Och nu ikväll har hon dragit sin gympagrupp (för barn med funktionshinder) med hjälp av två hjälpledare.

Hon börjar bli rastlös efter en veckas sjukledighet. Och nu börjar knät bli så pass bra så man märker skillnad för var dag på hur hon rör sig och tar sig fram.

Tillbaka till städningen.
Det här med städning är nog ett kapitel för sig. Jag tycks vara den enda i vårt hushåll som tycker att det behöver städas ibland. Men att städa varje vecka händer nog aldrig. Det vanliga är att jag stor-röjer och stor-städar när det helt enkelt blir för kaos. Sen tänker jag alltid att nu skall jag hålla det snyggt, fint och upplockat men det lyckas aldrig.
Jag har tydligen inte fått städandetsgåva, om det nu finns någon sådan 😉.

Men tro det eller ej, på jobbet fick jag följande fråga eller konstaterande av en av mina arbetskollegor. 

- Camilla du är alltid så noggrann och precis och det är alltid så snyggt när man kommer till nattskiftet när du jobbat kväll. Du har säkert det jätte tipp topp och fint där hemma?

Jag kunde inte hålla mig för skratt och hon trodde mig inte när jag berättade om våra diskberg m.m som är mera vanligt än ovanligt (även om vi de senaste åren har det mycket mera städat än någonsin förut) hemma hos oss. Jag fick visa henne ett bildbevis för att hon skulle tro mig (jag har många sådana).

Och naturligtvis är det ju en helt annan sak när det gäller jobbet. Det jag inte gör här hemma lämnar ju bara åt mig själv till en annan dag. Medan jag på jobbet inte kan slarva och lämna för då är det ju mina arbetskollegor som får göra klart mitt jobb när de kommer på sitt skifte.

Dagens bildbevis på rummet som inte blivit städat, där dessutom Matilda sover/bor nu.

Här pysslas det m.m just nu. Och så får det vara, för allt har sin tid. 

Angående städningen har jag ett motto, eller jag kom på det nu:  " Jag kan om jag vill, men det är så sällan jag vill" 😊.


KVÄLLSSTUND
I kväll är jag också ledig och hemma tillsammans med familjen, en fin känsla att ha fått vara hemma flera kvällar i sträck. Så ikväll blev det fruktbricka och te.

Det är inte ofta vi dricker kvällste tillsammans för vi har så olika tider när vi vill äta en kvällsbit innan natten. Men när det händer är det värt att ta en bild så vi minns att även vi hade gemensamma testunder 2021 😉.

Jan tände sen en sprakande brasa och vi slängde oss på sängen, jag och Matilda. Matilda med ispåse på knät (som hon skall ha 20 minuter flera gånger/dag de första två veckorna efter operationen) och då får hon knäppa upp sitt benstöd, men då är det ytterst viktigt att hon inte svänger på knät/benet.

Jan fick ta stolen, för sängen var full.

Sen satt/låg vi där var och en på våra skärmar medan vi pratade och funderade på allt mellan himmel och jord och lyssnade på lovsångs musik. 

TACK JESUS FÖR EN FIN KVÄLL.

Hugo älskar dessa myskvällar när vi ligger och slappar.

En annan myskväll, då Matilda inte ännu fått sitt knästöd.

I morgon blir det jobb igen för mig. Det blir en sådan dag när jag först åker iväg på morgonen för att jobba en stund, därefter blir det en sväng hem någon timme och sen återgår jag till jobbet igen klockan 14.

Bibelordet här under, förstå det rätt. Visst skall vi hjälpa varann/människor men här gäller det ordet "tjäna". Om vi tjänar Herren leder han oss till rätt människor, rätt platser och rätt uppgifter. Vi skall aldrig bara tjäna människor utan endast Herren. Det är fint och välsignat när vi med Guds hjälp och kraft får tjäna i Hans rike.

Och att tjäna i Guds rike det är allt från att tjäna hemma, på jobbet, ute i samhället, ut i vår värld till den egna församlingen.

Det är mycket jag kan om jag vill, men att tjäna Dig Herre Jesus det vill jag alltid göra. Visa Du mig hur jag kan tjäna Dig och Ditt rike på allra bästa sätt.

TACK för den fina hösten.

TJÄNA VILLIGT SOM NI GÖR NÄR NI TJÄNAR HERREN OCH INTE MÄNNISKOR. NI VET JU ATT VAR OCH EN SOM GÖR NÅGOT GOTT SKALL FÅ SIN LÖN AV HERREN, VARKEN HAN ÄR SLAV ELLER FRI (Efesierbrevet 6:7-8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023