SONEN KOM HEM EN SVÄNG

Oj vilket väder vi har, hela dagen har det regnat mer eller mindre, blåst, stormat och t.o.m kommit lite snö. Ute på vägen har det varit helt dött förutom en och annan bil och har någon människa synts till så har det varit hundägare.

Hugo och jag idag mitt i stormen och regnet.

Jan har jobbat i glashuset med att bygga dubbeldörrar och fräsa ut en kant där fönsterglasen skall fällas in.


Vi har varit och handlat lite smått och varit en snabb sväng till loppis.
Annars har jag försökt att ta det lungt och samlat krafter/ vilat eftersom jag skall på jobb inatt, ja det blev ändrade planer igen. Skall berätta mera om det längre fram.


TORSDAG
På torsdag kom jag hem kl.9:30 efter nattskiftet. Svärmor/Matildas farmor hade varit här över natten eftersom Matilda inte skulle kunna ex släppa ut Hugo när han behövde ut senast på morgonen. Och ifall Matilda skulle ha behövt hjälp med någonting, för det är mycket hon inte kan göra med sin stora skena på benet samt kryckorna så kändes det tryggt att hon inte var helt ensam.

Jag tackade svärmor och hon for hem. Jag tog en sväng med Hugo och hjälpte sen Matilda med ett som annat innan jag tog mitt insomningspiller och kröp isäng. Jag sov bra men inte sammanhängande eftersom jag var upp några vändor och hjälpte Matilda (och det gjorde jag så gärna) men istället blev det att jag sov längre och vaknade först klockan 16:45, vilket skulle senare visa sig att var alldeles för sent med tanke på nattsömnen.

På kvällen tog jag en ordentlig promenad med Hugo. Sen for jag och handlade innan jag skulle till tågstationen. 


För klockan 22:10 fick jag hämta Mattias 💗 och krama om honom.
Så roligt att han kom hem om så bara för en natt.


Och när Matilda hade berättat om sitt knä att hon fortfarande har nedsatt känsel i några tår kollade han som den blivande "första vårdare" han är pulsen i båda hennes fötter, och de fick godkänt.

Sen satt vi och pratade och hade trevligt. Jan kom hem från jobbresan klockan 00:30 och då var vi alla vakna ännu. När vi hade krypit isäng där vid 1 på natten somnade de andra men inte jag som sovit från och till hela dagen, jag låg vaken till 5:30. Ja det var precis så irriterande och tråkigt som det låter.

FREDAG
Mattias skulle åka iväg klockan 13, så jag ville ju inte sova bort hela förmiddagen, utan jag kravlade mig upp med endast några timmars sömn.

Mattias och fyra kompisar skulle åka över till Umeå med kvällsbåten för att träffa Mikael och en annan kompis som studerar och bor där. Så hela kompisgänget är nu där och tillbringar helgen tillsammans.

Jag fixade lunch innan han åkte iväg. Vi åt och pratade och därefter blev det kramkalas innan han tog sin väska och gick ut till kompisen som väntade i bilen.


Innan jag kröp tillbaka isäng tog jag en runda med Hugo och förde sen en ispåse till Matilda. Hon skall ha en kall ispåse på knät 4-6 ggr/dag i 20 minuter. 

Nu lät jag mig inte somna utan bara vila för att inte förstöra nattsömnen igen.
Så gårdagen gick i en sorts trött dvala och ute var det även då grått, mörkt samt störtregn vilket passade mig perfekt 😉.


På kvällen när jag började se fram emot en lång nattsömn och därefter fyra lediga dagar så ringde telefonen och det var från jobbet.

Vi har nyligen tillsatt en akut jourlista (med oss ordinarie personal) eftersom vi ofta har svårt att få inhoppare. Det drogs lott om turordningen och mitt namn hamnade överst på listan. Så jo jag har varit beredd på att jag kommer att få det där samtalet senast inom någon vecka.

- Du behöver ta nattskiftet mellan lördag och söndag och du behöver komma tidigare än vanligt eftersom vi har ny personal här på kvällen, sa min arbetskollega.

Men jag somnade tidigt på kvällen och jag sov så gott hela natten, nästan klockan runt.


LÖRDAG
Så ikväll far jag på nattskifte igen, men börjar redan klockan 20.
Och jo jag är okej med det, för eftersom jag är först på jourlistan hamnar jag ju sist efter detta extra skifte 👍.

Det tråkiga är ju att gårdagen gick i ett töcken, denna dag har jag vilat en hel del och imorgonmorn när jag kommer hem blir det för att sova. Det känns som att jag sover bort denna vecka.

Och jag som hade önskat ledigt 4 dagar (typ höstlovsledigt) förutom sovdag efter nattskiftet. Jag har inte semester utan bara lediga dagar vilket betyder att man endera jobbar mera veckan innan eller mera veckan efteråt. Lediga dagar kan man ändå hamna i jobb men oftast lyckas det att man får sin ledighet.

Och jag hade sagt till Jan att eftersom vi inte kan åka någonstans nu med Matildas som är nyopererad så kan vi ju vara hemma och fixa på istället. Jag hade tänkt ta tag i vardagsrumstaket och äntligen få det målat. Men nu känns det som om jag mest kommer att tillbringa tiden i sängen med att sova och vila.

Men på måndag och tisdag tror jag att jag plockar fram målpenslarna om jag fått sova gott nätterna innan. Eller så drar jag igång med storstädning till härlig lovsångsmusik. 
Ja, jag älskar att planera men sen får jag alltid se hur det blir sist och slutligen.

En som är väldigt bra på det här med att sova skönt.

Nu har Jan just kört Matilda ut till en villa där kompisarna skulle träffas ikväll, och denna mamma håller andan, nej, jag ber att allt skall gå bra (att hon inte ska halka). Dottern har ju legat/suttit inne nu i en vecka så hon behövde få komma ut och se något annat än husets väggar och en sovande mamma 😄.

Och Jan är beredd att hämta henne ikväll/i natt ifall hon inte ryms in med sitt raka ben i kompisarnas bilar 😄.

TACK JESUS FÖR DENNA LÖRDAG OCH TACK ATT DU ÄR MED DOTTERN.

FÖRTRÖSTA PÅ HERREN AV HELA DITT HJÄRTA, FÖRLITA DIG INTE PÅ DITT FÖRSTÅND. RÄKNA MED HONOM PÅ ALLA DINA VÄGAR SÅ SKA HAN JÄMNA DINA STIGAR (Ordspråksboken 3:5).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023