MED ÖDMJUKHET OCH RESPEKT

Sällan skriver jag här på bloggen om riktigt aktuella och brännande ämnen i vårt samhälle, men idag vill jag göra det. Istället för att skriva om sånt som gör att jag blir illa berörd går jag in i bön för dem. Ett alternativ som jag varmt kan rekommendera.

När jag ber förvandlar Herren min egen ilska  frustration och maktlöshet till något helt annat. För oftast är det ju så att det är vår egen inställning som är problemet, det är vi själva som blir provocerade när andra synsätt och alternativ lyfts fram som de rätta medan vi tycker och känner något helt annat, och det tar fram det sämsta hos oss (plus att det förstör vår hälsa när ilskan får bygga bo i våra liv).

Det kommer ALLTID att finnas människor, grupper och sammanhang som tycker annorlunda än mig/dig. 

Coronavaccin eller ej, munskydd eller ej?

Men det sämsta jag och du (enligt min åsikt) kan göra i dylika situationer är att gå i motattack med allt vad vi är och har, skriva fula och elaka insändare och kommentarer, baktala, förstora upp allt och frysa ut de personer, grupper och sammanhang som inte delar våra åsikter.

Det bästa du och jag kan göra är att lämna allt och alla i bön till Herren, att bemöta dem det berör med mild stämma, lugna ord och ett kroppsspråk som INTE säger: Du borde inte få finnas, du är inte accepterad, du är inte älskad, du får inte tänka och känna som du gör. 

Vi är allihopa älskade av Gud.

FÖR ALLA MÄNNISKOR ÄR GUDS ÄLSKADE BARN. HAN ÄLSKAR OSS ALLA LIKA MYCKET. Men Han älskar inte allt det vi säger, gör och tänker, för ofta handlar vi små människor så fel, vi syndar.

Herren förlåter oss när vi kommer till Honom och ber om förlåtelse. Likadant skall vi förlåta alla människor som gör fel ute i vårt samhälle och värld.

Visst får vi och skall vi berätta våra åsikter. Vi får skriva insändare och kommentera i olika kommentarsfält men vi må göra det ödmjukt och med respekt.

Vad tycker jag då, vad är min åsikt om ex prästen som nu väljer att gå ur församlingen eftersom han inte kan samarbeta med kvinnliga präster? 

Han är lika mycket som jag eller någon annan Guds älskade barn och han får ha sin åsikt och sin övertygelse medan jag får ha min och alla andra sin. Alla måste vi få ha våra åsikter och övertygelser. Men endast Herren vet vad som är rätt och riktigt och endast Herren kan visa oss den rätta vägen, både när det gäller nu och framledes.

Jag vet också att Herren är så mycket större än vi människor och att Han ser helheten medan vi bara ser en del. 

Jag tror också att det behöver få finnas flera åsikter och övertygelser, varken det handlar om tro, politik, barnuppfostran, vacciner m.m. För det behöver finnas någon som tycker, tänker och känner likadant som den lilla människa var och en av oss är. Ingen skall någonsin behöva känna sig ensam eller vara ensam. 

Och endast Herren är den som kan förändra våra åsikter och övertygelser. Och väldigt ofta använder Han oss små människor att förändra vår omgivning och värld, men aldrig genom att vi beter oss fel och går våra egna vägar. Endast om vi använder oss av ödmjukhet och respekt och frågar Herren var dag och stund om råd och vägledning, då leder Han oss rätt till slut.

Och varje dag får vi be bönen: HERRE visa mig om jag går på fel väg? Den bönen ska vi be oftare än bönen: HERRE visa dem att de går på fel väg.

HERRE TACK FÖR ATT DU VET VAD SOM ÄR RÄTT OCH RIKTIGT, VISA DU OSS DEN RÄTTA VÄGEN, NU OCH HÄR. TACK ATT DU GÅR MED OSS HELA VÄGEN OCH ATT DU FÖRLÅTER OSS OCH VISAR OSS RÄTT NÄR VI VÄLJER FEL.

Led oss på den rätta vägen.

Jag har mina åsikter men är alltid intresserad av att försöka förstå dem som tycker annorlunda, och jag försöker att verkligen lyssna till dem.

Men även om jag har mina åsikter så ber jag dagligen att Herren ska leda mig rätt och visa mig om jag går på fel väg, om det är jag som bör ändra åsikt inom något område. Och jag ber alltid att Herren skall leda mig rätt så att jag kan bemöta dem som tycker annorlunda, och att Herren skall visa mig hur jag på rätt sätt, ödmjukt och med respekt kan berätta för dem om mina åsikter och övertygelser.

JAG TROR ALLRA MEST PÅ BÖN. MERA FÖRBÖN, LYSSNANDE ÖRON, HJÄLPANDE HÄNDER OCH STORA HJÄRTAN FÖR VÅRA MEDMÄNNISKOR, GUDS ÄLSKADE BARN.

RANNNSAKA MIG, GUD, OCH KÄNN MITT HJÄRTA, PRÖVA MIG OCH KÄNN MINA TANKAR. SE OM JAG ÄR PÅ EN OLYCKSVÄG, OCH LED MIG PÅ DEN EVIGA VÄGEN (Psaltaren 139:23-24).

HERREN KRISTUS SKALL NI HÅLLA HELIG I ERA HJÄRTAN. VAR ALLTID BEREDDA ATT SVARA VAR OCH EN SOM BEGÄR ATT NI FÖRKLARAR DET HOPP NI ÄGER. MEN LÅT DET SKE ÖDMJUKT, MED RESPEKT OCH ETT RENT SAMVETE, SÅ ATT DE SOM TALAR ILLA OM ER GODA LIVSFÖRING I KRISTUS FÅR SKÄMMAS FÖR SITT FÖRTAL (1 PETRUSBREVET 3:15-16).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023