LÄGERDAG 3 TORSDAG 28.7

Hälsningar till er alla från lägret här i Pieksämäki.



Vi är 680 anmälda till detta läger. På vårt område har vi 17 husvagnar/husbilar och 4 tältfamiljer, vissa bor flera familjer i en, och vissa har både vagn/bil och tält.


Alla får en lapp när de anländer, på vilken de får anteckna vem som bor i deras vagn/bil/tält och sätta upp den synligt. Då hittar vi rätt ex. föräldrar om vi har borttappade barn.


Vissa familjer är hela familjen på plats. Andra familjer har även far eller mor-föräldrar med. Det finns ungdomar som kommer utan familj och det finns äldre (80+) som kommer själva.

Det är första året för oss som vi inte är hela familjen på plats...och det känns i mamma hjärtat. Jag saknar att se pojkarna med sina kompisar här. Mattias jobbar och Mikael fick ledigt denna vecka, men han ville inte sätta hela veckan på läger, han ville ha sköna sovmorgnar.....helt förståeligt.
Men båda pojkarna har lite funderat ifall de skall komma hit till helgen, så vi får se.

Kurser.
Här finns massor av kurser att välja på.


De flesta kurser är i två pass, ett 1,5 h pass på fm och ett likadant på em. Eftersom vi är lägervärdar och dessutom har Hugo med så har Jan och jag delat upp så att vi har valt kurser som bara går 1ggr/dag.
Jan är med på Den vuxnes motionspass, som dras av Stephan Ekman på förmiddagar. Och jag är
med på Yttre tryck och inre vila med Britta Hermansson på eftermiddagar.

Motionsgruppen var på G i morse, här är några på bild.
När jag mfl började droppa in till vår kurs idag, hörde vi annorlunda men vacker, lugn och skön musik. Till min och många andras förvåning så var det en liten flicka som hade hittat pianot och satt och tryckte med fingrarna lite här och där och gungade i takt med musiken....det var faktiskt helt underbart. Gissar att hon var ca 3 eller 4 år. Vi gav henne en rungande applåd som tack.



Matilda och hennes kompis Adine (som nu flyttat in i deras husvagn i går när hennes föräldrar anlände) är på Strandlinjen, som dras av Sofia Eklund, Alexander Nyqvist och Susanna Björkstrand.




I morse när Jan och Matilda var på sina kurser så for Hugo och jag på en promenad in till Pieksämäkicentrum. Vi kollade ett loppis (jag fick ta in hunden) och sen promenerade vi tillbaka till lägerområdet längs med den vackra stranden.




Tråkigheter.
I går hände något tråkigt här, en pappa skadade sig och bröt lårbenet. Han är nu opererad och på sjukhus och omsluten av mycket förbön från oss alla på lägret här.Vi tänker på familjen och ber för dem alla. Det senaste jag hört, efter att ha pratat med hans fru, så är det efter omständigheterna ok.

Bibelstudier.
Varje morgon kl. 9 är det Sing-in och bibelstudie. Vi vuxna får lyssna till Carl-Erik Sahlberg (tyvärr så fick jag ingen bra bild där jag satt...av denne roliga och inspirerande man).


Carl-Erik Sahlberg.

Ungdomarna får lyssna till Anna Carin Abrahamsson och Rebecca Ekman mfl.
Och barnen får ha skoj och allvar med Per-Richard "Pricken" och Johanna Levälahti och Lavi Öst. 

I morse sa Carl-Erik Sahlberg några meningar som fastnade speciellt för mig. Han är ju känd för att ha jobbat många år vid S:ta Clara Kyrka i Stockholm där han tagit emot och hjälpt narkomaner, hemlösa och andra utsatta människor. Han har ett stort hjärta som han öppnat/öppnar för människor som kanske vi andra inte ser eller vill se.
Han sa att "DET FINNS MER ATT FÅ". Han har sett narkomaner komma med en tom plastpåse, där satan stulit ALLT. Men småningom har "påsen" börjat fyllas.....det har dykt upp ett hyreskontrakt, ett arbetsavtal och småningom även en vigselring. 
DET FINNS MER ATT FÅ FÖR OSS ALLA. ATT "GÅ" MED GUD HAR SINA VÄLSIGNELSER.
Hur gamla vi än blir så finns det alltid mer att få av livet med Jesus.


Det här gröna armbandet visar att vi tillhör detta läger. MEN har vi något i våra liv som visar att vi tillhör Jesus?


Han frågade även: VILKEN NUMMER HAR JESUS I DITT LIV? Man kan inte ha två herrar. Många sätter ex. arbete, status, oskyldiga hobbyn, politisk korekthet, droger, släkt och vänner (man är rädda för vad de skulle säga om man blir kristen, de får styra) på första plats. Alla dessa ettor binder oss. 
JESUS skall vara på första plats i våra liv, för det är ju Han som ger oss allt det andra. Det är ju han som sen hjälper oss att ta itu med ex. släktproblem.


Det härliga med lägercampingen är att man aldrig behöver sitta ensam och ha tråkigt, vi hälsar på varann.



Jan hade hämtat ner mellanmål till oss idag, det var frukt. Tjejerna valde banan och killarna tog äppel......som de sensommar tokiga getingarna gärna ville smaka på.
Och våra "grannar" kom på besök.



Det är full rulle här på lägret och varmt har vi haft även idag. Men just nu när jag skriver så har det börjat regna lätt.

Jan for på aftonandakten kl.22 och sen skulle han på karajatkot (jatkot=fortsättning). Matilda och hennes kompis har varit på ungdomarnas kvällsparty och sen på ungdomsjatkot. Hugo och jag har haft en lugn stund i husvagnen...jag har städat upp lite och bloggat. Hugo har sovit.


Hugo har vänner överallt här, ibland får han sova på någon liten väns hand.


Nu tar vi godnatt. Jan kommer sen någongång när kararna disskuterat klart och ev även tagit en sväng i bastun.


1 TIMOTEUSBREVET 4:8-9
Ty kroppsövningar är i någon mån nyttig, men gudsfruktan är på alla sätt nyttig, eftersom den har löfte om liv, både för den här tiden och den kommande-det ordet är tillförlitligt och på alla sätt värt att tas emot.

JESAJA 25:4
Du är ett skydd för den svage, ett skydd för den fattige i hans nöd, en tillflykt undan storm, en skugga under hettan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023