SOM EN BÅT UTE PÅ HAVET.

I dag har vi haft besök av den mindre sorten, de som älskar att plaska i lilla poolen.
Även Matilda och jag låg och plaskade (för det var det man skulle göra). Då plötsligt såg jag den lilla båten i det guppande vattnet, och då kom jag att tänka på denna fina sång, som vi sjöng när jag var barn.
Vers 1 MIN BÅT ÄR SÅ LITEN OCH HAVET SÅ STORT, MEN JESUS HAR GRIPIT MIN HAND. NÄR HAN STYRER BÅTEN DÅ GÅR DET SÅ BRA, PÅ VÄGEN TILL HIMMELENS LAND.


Jag och du, vi är alla som små eller stora båtar ute på ett stilla...... eller stormande hav.

Jag har alltid både facinerats och skrämts av havet.
Det är så rogivande att bara sitta och se ut över havet, en vacker solig sommardag. Eller att ta en liten tur med kanadensaren.



Vers 2. NOG MÖTER MIG MOTVIND OCH DIMMA OCH STORM, MEN JESUS HAR GRIPIT MIN HAND. NÄR HAN STYRER BÅTEN DÅ GÅR DET SÅ BRA, PÅ VÄGEN TILL HIMMELENS LAND.

 Men om det stormar, regnar och blåser, då är jag rädd för havet, då vill jag helst stanna på land.

Men i livet har vi inget val, när det ibland känns som om vi kastas ut i den värsta av stormar. Då är det bara att försöka hålla huvudet över vattnet, och att andas mellan vågorna. MEN, vi är inte ensamma mitt i stormen, Jesus är med.
Jag vet att vi kan uthärda mer bara vi inte är ensamma, att vi kan klara av svåra saker bara vi har en vän som går med oss.
Men vänner är bara mänskliga, de kan ställas inför egna stormar som gör att de plötsligt inte kan hjälpa dig med din storm. MEN Jesus, Han finns alltid där. Du behöver bara sträcka ut din hand och ta emot Hans hjälp. Du kanske inte kommer ur stormen på länge, men Han är med och hjälper dig att uthärda. Och det bästa av allt, Han har själv varit med om den värsta storm man kan behöva uthärda.....så Han vet hur det känns och Han vet vad som kan lindra....och om någon kan ta dig ut ur stormen, så är det Han.

Vers 3. JAG VET EJ OM RESAN BLIR LÅNG ELLER KORT, MEN JESUS HAR GRIPIT MIN HAND. NÄR HAN STYRER BÅTEN DÅ GÅR DET SÅ BRA, PÅ VÄGEN TILL HIMMELENS LAND.

Just nu är jag en segelbåt som gubbar fram, sakta, på ett lugnt och soligt hav...och det är jag så otroligt tacksam för.



MARKUS 4:39-41
Han (Jesus) vaknade och talade strängt till vinden och sade till sjön "Tig! Var tyst". Då lade sig vinden och det blev alldeles stilla. Han sade till dem (till lärjungarna):"Varför är ni rädda? Har ni fortfarande ingen tro?" Då greps de av stor fruktan och sa till varandra:"Vem är han? Till och med vinden och sjön lyder ju honom!"

ROMARBREVET 12:12
Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen.

PSALTAREN 62:8
Hos Gud är min frälsning och min ära, i Gud är min starka klippa, min tillflykt. Lita alltid på honom, du folk, utgjut era hjärtan för honom. Gud är vår tillflykt. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023