LÄGERFÖRBEREDELSER MÅNDAG 25.7-2016

Välkommen till Pieksämäki på Kyrkans Ungdoms familjeläger, som börjar i morgon. Nu skall jag ta dig med på en kort uppdatering om lägret, kanske jag hinner skriva lite för varje dag, vi får se. Och jag kommer att sätta in bilder lite efter hand.

I dag anlände alla som skall vara med och bygga upp lägerområdet, lägerchefen, kanslipersonalen, KUng teamet (ungdomsteamet),praktkarlarna, läger- logementsvärdarna mfl.
Vi, min man och jag är husvagnsvärdar, vi har den roliga uppgiften att ta hand om alla husvagnar och husbilar, tältfamiljerna och alla deras invånare.

När vi kom var platsen tom, men småningom börjar glada, trevliga och förväntansfulla människor rulla in.



Vi körde ner till husvagnsområdet, och parkerade på vår vanliga plats.




Vi fick genast gå till maten, när vi kom. Ni läste rätt GÅ TILL MATEN, här behöver man varken koka eller hungra. Man får bara gå och ta för sig, sätta sig ner och äta och sen lämna disken till kökspersonalen....gissa om jag trivs redan nu. Här serveras mat 5 ggr/dag.

Det finns möjlighet för den som vill, ATT JOBBA I KÖKET under lägret. Då behöver man inte betala varken anmälningsavgift eller lägeravgift. Man jobbar i olika skift mellan 4-8 h beroende på vilka uppgifter man har. 
Jag vet att det är flera som valt den möjligheten år efter år. Delvis för att de gillar det och för att de har roligt tillsammans och flera även för att det då blir ekonomiskt möjligt att delta som familj.
Alla vi andra på lägret har logementsvis våra turer att hjälpa till med att torka av borden efter varje mattillfälle.

Här en bild från kvällsmålet. Eftersom vi har så otroligt varmt +25,  så intog vi våra nattsmörgåsar på utsidan, och då kunde även Hugo vara med.

I dag efter maten var det infomöte i auditoriet.Vi fick höra vad som skall göras och fixas och vi bad för lägret och alla deltagare. Därefter fick vi börja jobba och ställa till.

På husvagnsområdet finns också en hel del att ställa till, när vi är klara med det så hjälper vi till lite här och där. B.l.a så skall cafetältet resas (det var faktiskt redan uppe när vi anlände) godis plockas i påsar, bord och stolar hämtas, madrasser skall bäras till alla rum i alla logement, dagsprogram och olika skyltar skall sättas upp över hela området, både på utsidan och insidan, leksaker skall bäras in till de två dagklubbarna och allt annat material till alla andra kurser, sandlådan där ute skall fyllas med härliga saker för små fingrar att leka med, flera 100- tals med stolar skall bäras in i festsalen, scenen skall fixas till och mycket mera.

Här sätts caravanarnas anslagstavla på plats.

Vi jobbade på och hejade och log åt varann mellan varven, för alla visste vi att nu är det nära, nu är vi här igen, helt fantastiskt roligt.

Det blev kvällste kl.20.45, sen avslutade vi dagen med aftonandakt kl.21.30. Vi avslutade kvällen med att sjunga sången BARA DU.



FÖR DET ÄR BARA JESUS SOM KAN MÖTA ALL VÅR LÄNGTAN, DET ÄR ENDAST HAN SOM KAN ANDAS LIV I OSS OCH DET ÄR BARA HAN SOM GER DEN EVIGA GLÄDJEN.


Nu godnatt....i morgon börjar det.


JEREMIA 17:7-8
Men välsignad är den som litar på Herren och har Herren till sin trygghet. Han är som ett träd planterad vid vatten som sträcker sina rötter till bäcken. Det fruktar inte om hetta kommer, dess löv är alltid gröna. Det oroas inte under torra år, och det slutar aldrig att bära frukt.

PSALTAREN 105:4
Fråga efter Herren och hans makt, sök alltid hans ansikte.

1 JOHANNESBREV 23-24
Och detta är hans bud: att vi skall tro på hans son Jesu Kristi namn och älska varandra så som han har befallt oss. Den som håller Guds bud förblir i Gud och Gud i honom. Och att han förblir i oss vet vi av anden som han har gett oss.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023