TILLSAMMANS MED HAN SOM JAG ÄLSKAR.

I fredags den 1 juli var det 21 år sedan vi gifte oss. Vi firade dagen tillsammans, ja vi firar varje år på ett eller annat sätt, för äktenskapet är något man verkligen bör fira. För varje år som vi får tillsammans, får vi vara tacksamma och glada.

I nöd och lust.
Vi firar alltid, men det betyder inte att vi alltid måste åka någonstans, äta fint eller ge presenter till varann.Vi firar genom att vara tillsammans på ett eller annat sätt, en stund, en dag eller liksom i år två dagar och en natt.


Vi åt b.l.a Hesburger mat.


Och på lördag blev det lunch på Ikea.

I FJOL.
I fjol när vi firade 20 år, då hade vi en riktigt kärleksfest och förnyade våra löften till varandra, HÄR, kan du läsa om den underbara dagen.




I ÅR.
Årets bröllopsdag (1.7-1995) och även förlovningsdag (2.7- 1994) blev dagar fyllda av bilfärd, samtal, vacker utsikt, god mat, godis, shoppande och loppisbesök här och där. Jag hittade vackra, fina och de flesta helt oanvända kläder på loppis, till både mig och Matilda.



Vi sov natten i Tammerfors på ett hotell som var vackert beläget uppe på en kulle med en sjö nedanför.



Där fanns stora grönområden och flera badstränder. Människor hade picknick ute på de gröna gräsmattorna, de badade i sjön, spelade volleyboll i sanden, satt på klipporna och njöt och vi tog en kvällspromenad, hand i hand. Det var så vackert och varmt....en riktig sommarkväll, när den är som bäst.

Vi såg b.l.a detta intressanta.


Bredvid soptunnan fanns en sk. automat, där man kunde dra ut en "kakkapåse" för att plocka upp hundens avföring.....smart.
Ifall man glömt att ta med en egen påse, så får man ta en här........allt för att hålla naturen ren.


Efter vår sköna promenad och dagens alla loppisbesök så avslutade vi kvällen med fotbollsmatch, läsning och något gott att äta.



Jag njöt av en syltmunk, smoothie och Vichy. Jan njöt av en croissant med gravad lax  och pepsi.

På lördag blev det Ikea och några små loppisbesök längs vägen. Vid Ikea inhandlade vi nya, fräscha sängkläder. Våra sängkläder är alla så urtvättade, fläckiga och vissa har små hål.....så nu var det dags med lite ny och uppiggande förändring. Vi inhandlade även nya handhandukar. I dag har jag tvättat hela dagen och imorgon skall jag bädda rent, fint och fräscht. Barnen byter alltid sina egna sängkläder nuförtiden, men nu har jag lovat att jag kan göra det ........när jag får bädda med dessa nya härliga sängkläder.

Här var det de nya, fräscha påslakanen och dynvarden som hängde på tork.

På hemvägen ville Jan ännu åka via Tuuri, så det gjorde vi. Där är så vackert att bara gå runt med kameran i hand och se på naturen, vattnet, alla planteringar......för att inte tala om alla vackra människor. Det passade bra med en ryggsträckarpaus för mig, så jag vandrade runt en god stund i det vackra solskenet.



Nog var jag även en sväng in i den enorma butiken, men vi kommer troligtvis att åka dit denna vecka, med husvagnen, så då lär jag nog hinna kolla allt jag vill.
De har ett bra campingområde, vilket vi alltid gillat och där omkring finns även alltmöjligt annat skoj, mer om det då.


Här syns barnens eget Muminland (lekpark) på bild, vacket beläget vid ån. Här vid bron, där jag stod och tog bilden, finns en massa kärlekslås som troligtvis kära par har låst fast, när de bedyrat sin kärlek till varandra.


Även här i Jakobstad vid K-Supermarket finns kärlekslås fastlåsta på ett litet staket med tro, hopp och kärlek. Det var de förra ägarna som kom på att sätta Jakobstadssymbolerna Tro, Hopp och Kärlek där, vilken fin ide.




Det var Jan som shoppade mest vid Tuuri (deras enorma "Kyläkauppa" är Finlands största varuhus och det är byggt som ett slott.....vilket inte är helt klart ännu, det jobbas vidare).

Jan köpte b.l.a en motorsåg och en skyddshjälm med öronskydd. Det som b.l.a drar folk till byn Tuuri och till deras enorma butik är just deras fina erbjudanden.

Den här lär fungera bra för vårt bruk.

Bra med skydd.

Sen gick han in till den stora matvarobutiken och köpte lite godsaker att mumsa på i bilen, påväg hem.
Jan älskar croissanter och Coca cola. Jag fick en triangelsmörgås med kyckling och Vischyvatten. Till efterrätt blev det Fazers goda munkar med toffe på... de är helt mjölkfria...och så ljuvligt goda. De är mina nya favoriter just nu...MUMS.
I dag köpte Jan en hel låda.....så även barnen skulle få smaka (alltid har man något att skylla på för att få ännu mera gott).





Efter vår fina utfärd kom vi hem lördagkväll en 20-tiden. Vi hann träffa pojkarna snabbt i dörren, de skulle ut med sina kompisar.
Matilda och Hugo var hemma och glada att vi kom. Matilda var mest nyfiken på vad hon fått för kläder...om de skulle passa (vilket allt gjorde perfekt).


Hugo var helt ifrån sig av saknad.

Vi tog en promenad till fåren senare på kvällen och då upptäckte jag den första fästingen på Hugo. Den hade inte varit där länge, för den var liten, som ett riskorn eller en sån där utstående gungande vårta (bra beskrivning...smile). Jag tog i den och knyckte bort den.....lyckades på 4:e försöket...Hugo sa ingenting.
Det hade nog gått bra här hemma, men han hade nog gråtit (ylat och skällt vid dörren...och i sängen) efter mamma. Saknaden hade varit som värst när han skulle somna och när han vaknade. Han hade inte ätit så värst bra heller.
Fammo var här och sov över med Matilda (de låg i vår säng). På morgnen hoppade Hugo som vanligt upp i sängen och väckte dem och lade sig sen mitt emellan dem...gulligt.

Tänk att hundar beter sig som vi människor...de saknar. Jag tror att alla djur gör så....det är ju vår Gud som har skapat dem och lagt både goda och mjuka saker i dem......som vi människor kan välja att ta fram eller jaga bort.....något där mittemellan är väl bäst. Här i huset är Hugo fortfarande helt tokig av saknad om jag varit borta länge....men det går snabbt över.

Det finns flera djur här i huset som gillar att gosa. Ibland är de för upptagna........





...men ibland vill de gosa lääänge....så länge att de somnar.

Det finns flera djur som älskar att gosa, här i huset.

Vi har grannar som har en ljuvlig katt som alltid kommer jamande på vägen (efter dem) om hon sett att de gett sig iväg. Om hon inte hittar dem kommer hon ofta hit, om hon ser att vi är ute och vill då ha kärlek och tröst. Hugo har blivit bra kompis med kissen och de nosar gärna på varann.
Om vi inte är ute, så går kissen till vägens slut, sen sätter hon sig där och låter saknaden ta över......hon jamar och jamar...tills någon kommer, eller tills hon inte orkar mera, då svänger hon om och går hem och väntar i stället.


ALLA BEHÖVER VI KÄRLEK, NÅGON SOM BRYR SIG OM OSS, EN FAMN ATT FÅ KRYPA UPP I.

Jag hörde berättas en fin berättelse om Jesu " famn" engång. Om du känner dig ensam (fast du kanske lever i ett förhållande), om du känner dig totalt utmattad eller om du känner dig rädd DÅ FÅR DU KRYPA UPP I JESU TRYGGA FAMN (svep en tung, varm filt omkring dig). Tänk dig att han kramar om dig, tröstar dig, älskar dig och viskar lugnande ord i ditt öra.....för det gör han. 

Och om du ex. har din äkta hälft, ett barn, en gammal eller sjuk förälder eller en vän som du oroar dig för, och det finns inget mera som du kan göra....LÄMNA DEM I JESU FAMN. Tänk dig att du tar personen och bär den till Jesus och överlämnar han/hon i Jesu trygga famn. Då kan du vara säker på att vad som än händer, så är de inte ensamma och de är på en säker plats.

NÄR DU BER, DÅ GÅR DU TILL JESUS. NÄR DU INSER ATT DU INTE KLARAR AV ATT LEVA DETTA LIV UTAN HONOM, DÅ KRYPER DU UPP I HANS FAMN.....och då först kan HAN börja hjälpa dig. För när du släpper kontrollen, då tar HAN kontrollen.

Det är Han som har kontrollen över allt...i vår värld. 



1 KORINTIERBREVET 13:13
Så består nu tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.

ROMARBREVET 8:28
Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut.

PSALTAREN 139:5
Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand.

MATTEUSEVANGELIET 11:28
Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.

2 KORINTIERBREVET 1:4
Han tröstar oss i all vår nöd så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får av Gud.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023