DAGEN FÖRE JULAFTON

I dag har jag tagit till mig följande tänkvärda meningar, som kan vara väldigt befriande för någon...kanske för dig som läser..... att få höra just i juletid.
- Allt behöver inte vara perfekt för att det är jul.
- Man måste inte vara glad för att det är jul.
- De bästa presenterna är inte alltid de du hittar under granen.




De här goda råden, som är så självklara men ändå inte, de fick jag i mina tankar efter att ha sett en jättebra och rolig julfilm idag. Filmen heter I`ll Be Home for Christmas, se den om du inte gjort det.


23.12
I dag är dagen när vi brukar mysa runt och småpyssla med sånt som är roligt och trevligt. Kvällen brukar gå åt till att någon färdigställer pepparkakshuset, en annan kokar godis och några bakar pepparkakor..mest för doftens skull.

MEN i år blev det en annorlunda "dan före dan".  I dag har jag satt upp julgardinerna, paketerat in julklapparna, stansat upp julkorten, haft lite större städning i wc:n, fixat bort alla pysselgrejer och fixat lite här och där.
Men allt gick riktigt fint, för det var ingen stress att behöva hinna med allt, utan jag tog en sak i taget av det jag ville göra och orkade göra och jag kunde faktiskt njuta av allt vad jag gjorde.




Jan som brukar vara ledig denna dag fick lov att jobba hela dagen (de har ett stort projekt pågång på hans jobb som gjort att han denna höst jobbat och rest mer än vanligt och nu i mellandagarna blir det stora ruschen innan allt skall startas upp igen).

Det som jag inte har hunnit med och som jag hade tänkt var att storstäda och göra julfint även till kaninerna Konrad och Selma. Men de lär nog ändå bli nöjda när de kommer att få något extra gott att gnaga på i morgon.

Så här säg det ut ett annat år.


Vi har varken kokat godis, bakat pepparkakor eller fått ihoplimmat pepparkakshuset. Vi har inte heller dammsugit eller skurat, men nu är det ju de svaga myslampornas och ljusens tid...inte skall vi ju sitta och se på golvet då😉. Vi skall ju rikta blicken mot Jesusbarnet och på varandra........och kanske mot en och annan godisskål.




På tal om godisskålar så är det något som mor här i huset fyller på...små överraskningar lite här och där så här i juletid. Skålarna brukar innehålla ex. russin och nötter, typiskt julkonfekt, mörkchoklad (mjölkfri och ca 65-70% kakao) och till sist en saltskål bestående av saltanötter eller chips.
Har insett att vi äter mindre sötsaker om vi äter ur skålar, istället för att sätta hela konfektasken eller hela påsen fram på bordet, också blir det ju så mycket finare med trevliga skålar i dessa festtider. TIPS: och man kan använda små skålar 😉.





Och ni som undrar hur det är med måendet så här efter värsta magsjukan, så kan jag informera att matlusten inte är den bästa ännu.....och tanken på att äta julgodis är helt borta (därav inget kokande).

Det är skönt att vila när man är trött.

Jag vaknade med kurr i magen, den var hungrig och ville ha ordentlig mat, så jag tryckte in en tekopp och två smörgåsar.


Det gick helt ok, men det smakade liksom inget.....mina smaklökar tycks ha försvunnit. Och efter en stund så kom lite illamående, och så har det fortsatt hela dagen, varje gång jag äter något så blir jag lite illamående en stund efteråt.
Lite trött i knopp, kropp och ben ännu, slängde  mig på sängen idag mitt i julstöket och vilade och såg på en rolig julfilm.
jag har inte varit ut ur huset idag, inte handlat några julklappar. Men min underbare man handlade det nödvändigaste och när han kom hem frågade han ännu: vad är det som du vill ha gjort här nu? Vilken kärlek, han som dessutom varit på jobb hela dagen..tänkte fortsätta att fixa här hemma. Men jag svarade att det inte finns så mycket som behövs göras, för dammsugningen och skurningen den hoppar vi över. Då satte han igång med att göra en mjölkfri potatissallad tills i morgon....kärlek. 

Goda vänner vågade sig in här ikväll med en julhälsning (bestående av jullimpa, laxröra, chokladpepparkakshus och ännu paket......kan säga att lite julstress fick jag då, eftersom jag varken fixat eller handlat något att ge igen...men mest kärlek kände jag.

Och barnen fick besök i kväll av våra grannars barnbarn (som de träffat sen de var små på alla skollov) som är här över julen hos sin mormor och morfar. Även en annan kompis kom in, och han sa när han kom in och såg sig omkring: vad julfint och mysigt ni gjort det här. Gissa om mitt magafars hjärta gladdes över hans ord. För det är ju just stämningen och myset som vi även vill ge till alla som stiger in genom vår dörr så här i juletid.

Nu är jag helt nöjd med denna dag och skall börja krypa till kojs. Denna dag blev helt annorlunda än vad den 23.12 brukar se ut här hemma hos oss, men den blev en helt bra dag.



Tack Jesus för att endast du och ingen annan har möjlighet att förvandla något som inte är så bra, till något så helt fantastiskt😊.



PSALTAREN 27:14
Hoppas på Herren, var stark och frimodig i ditt hjärta, ja, vänta på Herren.

1 PETRUSBREVET5:7
Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.

LUKASEVANGELIET 1:37
Ty för Gud är ingenting omöjligt.












Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023