JULKAFFE

Morgonen började ungefär som igår, förrutom att Hugo ville ut på promenad en timme tidigare. Efter promenaden stannade vi ute på gården och lekte en stund, då fick vi trevligt besök av Eddie, grannens hundvalp som ville komma och leka.


Hugo och Eddie påminner väldigt mycket om varandra, både till sättet och utseendet, men Eddie är större, trots att han är valp ännu. Eddie är en blandning av dvärgpudel och schnauzer. Och Hugo är ju en blandning av dvärgpudel och malteser.




Matilda åkte med Elsa och reashoppa lite, innan vi skulle bege oss till Korsholm. Vi var nämligen bjudna på julkaffe till Jan`s kusin Susanna med familj.

Jag tog en sväng via Sunds (blombutiken) och njöt av allt vackert där och inhandlade en försenad julgåva till en vän och en present att ta med idag. Till min stora glädje hittade jag även en hylla där det stod "blommor för allergiker", den hyllan lär jag besöka igen, ifall jag hinner.....där fanns olika jularangemang.

När jag kom hem var det dags att ta ut Hugo på en promenad igen och därefter åkte vi iväg för att hämta Jan på jobbet och körde sen i det vita snölandskapet mot Korsholm och ett helt otroligt fint julehus, där en underbar familj bor. En mamma, en pappa, två söta döttrar och två kaniner.



Jag fick lite Bullerbykänsla när vi kom fram, för vad passar väl bättre än ett rött hus med vita knutar i juletid...och stjärnor i fönstren.



Huset var fyllt av glada trevliga människor, släktingar som jag fått via min man...och två hundar. Hugo var den ena, för han fick följa med, och Lenni var den andre, som också fått följa med.





Mina fotografier är tyvärr suddiga och inte så genomtänkta..... som vanligt, men jag kan garantera att det var fint, stämningsfullt, hemtrevligt, barnvänligt och juligt...och mycket mera än vad jag får fram med mina bilder.


Trappan upp till övrevåningen eller skall vi säga ner till nedrevåningen var upplyst och julig, en stor favorit.





En annan favorit var badrummet på övrevåningen, ja om jag skulle gå in där, så skulle jag liksom aldrig komma ut igen (om jag bodde där vill säga) Där fanns nämligen allt det man behöver på en vanlig toalett, men även det lilla extra. (Jag tänkte lämna bort bilden här, för alla bilder blev så mörka, men jag kunde ändå inte låta bli, för där var så mysigt och denna bild ger ändå en liten aning om hur det var där).

PS. Jag testade både wc- stolen och fåtöljen. Jag bara drömde hur det skulle kännas att få njuta i badkaret, i "nödduschen" eller i den vackra bastun....kanske vi tar spakväll😉, nästagång vi kommer.



Sovrummet där uppe var himmelskt, ljust, vitt, luftigt, fräscht och det inbjöd verkligen till att slappa och koppla av ex. att slänga sig på den härliga sängen.....eller varför inte hoppa i den, en av döttrarna förevisade gärna.
Detta var ett rum för avkoppling.



Även Hugo tycktes hitta sköna platser i detta hus.

Månne man får vila här?

Denna ljuvliga kakelugn hittade jag i barnens lekrum. Hugo hittade däremot ostbollar... som han gillade.




Här borde jag ha tagit bild när vi kom, när det sprakade så hemtrevligt i köksspisen. Och vilken ljuvlig värme som spred sig i hela köket. 
Detta var ett rum fyllt av värme...på flera sätt.



Det fanns många små mysiga sittplatser här och där i huset och jag kan intyga att jag testade de flesta.




Flickornas rum var helt bedårande. Där var det både mysigt och rivigt på sammagång, där kunde man mysa, klättra, leka och sova högt eller lågt.
Detta rum var en plats för små fötter med stora hjärtan. 



Flickorna är lika skickliga på att inreda som sin mamma.




Ljus fanns det i varje rum och i varje liten vrå. Och ljus är ju precis vad vi alla behöver i denna mörka vintertid.



Den här platsen i köket den borde nog alla trötta mammor och pappor få tid att sätta sig ner och njuta på ibland. Man liksom sjönk ner i bänken/kudden. Man hade full uppsikt över hela rummet, fast man fick sitta vid sidan om en stund. Ibland är nämligen det enda jag vill att finnas mitt i men ändå vid sidan om...för att kanske hinna ta några extra andetag.
Den här platsen var en plats för andetag.




Matilda sa när vi åkte hem att vi borde träffa släkten oftare, åtminnstone en gång på vintern och en gång på sommaren. Javisst vill vi träffa varann oftare men det är inte så lätt att få ihop det.
Denna gång stannade pojkarna hemma, en pappa var på jobb och en familj är i Amerika. Men kanske nästa gång är vi alla på plats.



Vi beslöt med husfar Fredrik att nästagång vi träffas, då skall vi ha kurragömma och inte bara barnen, som denna gång, utan även vi vuxna.
Jag såg nämligen genast när vi kom in och även när jag gick husesyn "att det här är ett hus som är som gjort för kurragömma".



Bordet dignade av godsaker.

Marängtårta...modell större.


Jan`s faster Marita gosade med Hugo och han gosade tillbaka.


Hundar känner på sig när riktiga hundvänner vill kramas.


Lenni tyckte dock att det var skönt när vi åkte hem....då fick han sin familj, sin matte, sin mormor och morfar för sig själv igen...och inte en Hugo som svansade efter honom hela tiden (för det gjorde han, när han fick).

Livet är så skönt när det är lungt.

Tack Susanna och Fredrik för en underbar dag i ert underbara hem med er underbara familj. 

Ps. Och för er som vill läsa mera om detta vackra hus och få se riktigt klara bilder, istället för mina suddiga😉 så kan ni gå in på Susannas blogg Huvikumpu Living. 
Hon sa att hon inte publicerat några inlägg på länge, men det gör ju inget. För alla vi som vill läsa har ju hur många inlägg som helst att njuta av, de som hon skrivit under årens lopp. Vi får titta, läsa och njuta.




Vad vore ett liv utan gemenskap? Vad vore en plats utan kärlek? Vad vore ett hus utan hjärta? Vad vore ett hem utan glädje? Vad vore ett rum utan ljus? Vad vore en själ utan frid?
Det skulle vara ett livlöst liv....ett liv som jag önskar att ingen på vår jord behövde leva.

Jesus är vårt ljus. Han vill ge oss ett liv fyllt av glädje och kärlek, frid och gemenskap....livsglädje...mitt i det som vi kallar för livet.

Och vi är världens ljus som skall med det ljus vi får av Jesus lysa upp livet för varandra...ge varandra livsglädje.
Vi skall fylla varandras liv med ljus.





MATTEUSEVANGELIET 5:14
Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas. Och man tänder inte ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på hållaren så att det lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna.....

JOHANNESEVANGELIET 8:12
Jesus talade till dem igen och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus".

PSALTAREN 36:10
Hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.









Kommentarer

  1. Varmt tack för att ni var här igår! Så roligt och mysigt hela dagen. Vi måste nog testa den där SPA avdelningen snart eller leka kurragömma ( hih ). Så fina och mysiga bilder, många kramat från oss alla <3

    SvaraRadera
  2. Tack själva. Ja visst är det alltid roligt att få träffas...vi får göra det igen. Allt gott till er alla. Och nu har jag hittat din blogg.....jag skall tipsa om den här på bloggen. Kram Camilla o co

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023