OFRIVILLIG MAGTÖMNING

Jag läste just igenom mitt senaste blogginlägg och log. Så här skrev jag för två dagar sedan: TÄND ETT LJUS OCH LÅT DET BRINNA....... OCH FÖRSÖK ATT LEVA I NUET....TROTS KAOS IBLAND (och då tänkte jag ju på lite annorlunda kaos, typ huset i en enda oreda).

Den natten vaknade jag kl 2.30 av att jag mådde illa. Jag fick flytta in i wc:n och bo där resten av natten. Jag hade fått "magafari" (maginfluensa), och utan att berätta detaljer så var det av den värre sorten. Då levde jag verkligen i nuet, fast det var kaos.......och jag tände inget ljus.


RÄTTEN ATT FÅ VÅRD PÅ SITT EGET MODERSMÅL.
Det lugnade ner sig mot morgonen, men jag fick ännu uppsöka wc:n med ilfart ett par gånger under dagen. Jag hade huvudvärk, värk i kroppen och även hög feber.
Jag var så trött, så svag och helt borta ibland. Då kom tanken på det som är ett av de aktuella ämnena här i Vasatrakten nu "rätten att få vård på sitt eget modersmål". Om jag skulle åka in på sjukhus nu, när jag mår så här dåligt och det sprutar i alla ändar....ja då skulle jag verkligen vilja bli bemött av någon som kan mitt modersmål.

När verkligheten är precis så verkig som den kan bli och så långt ifrån glansbild den kan bli. (Arrangerad bild, dagen efter😉).

Skall jag däremot och sy ett litet skärsår i tummen, ja då klarar jag nog det utan problem på finska. Och det säger jag som kan lite finska. Men jag vet att det finns många i vårt land och speciellt här i våra trakter (speciellt äldre människor) som inte kan finska, och då vill du inte komma in på sjukhus med varken liten eller stor skada OM INGEN FÖRSTÅR DIG, OCH DU FÖRSTÅR INGEN.
ETT DILEMMA SOM ÄVEN VÅRA NYINFLYTTADE (ALLA FLYKTINGAR) STÄLLS INFÖR.

Jag önskar och ber att vi alla skall få hjälp i våra mest utsatta situationer på vårt eget modersmål, om det då går via tolk eller ej. Jag hoppas att vi alltid skall få möta sjukpersonal som även om de inte kan patientens modersmål visar kärlek, respekt, trygghet och sympati.
DET ÄR ORD SOM VI ALLA BÖR TA TILL OSS, OCH GE, VARKEN VI JOBBAR INOM SJUKVÅRDEN ELLER EJ.
(Sen är det ju en helt annan disskussion hur den så ofta stressade sjukhuspersonalen, som inte ens alltid hinner äta sin lunch, skall orka hålla humöret uppe och vara 100% trevliga hela tiden...de är ju också bara människor).
HÄR ALLA BÖNEMÄNNISKOR, HÄR HAR VI VIKTIGA BÖNEÄMNEN.


SENASTE NATT.
I natt vaknade jag kl.2 och svettades något otroligt...det var febern som gav sig.
Jag kravlade mig upp först en 9-tiden, när en liten svart lurvig vän stod på min mage och slickade mig rakt på munnen....Hugos sätt att säga godmorgon, jag älskar dig (fast din mun smakar "äcklig mat"😆).

Hugo låg förresten hela dagen bredvid mig i sängen i går, han skyddade sin sjuka matte. Men han visste att jag inte ville ha några pussar. När de andra försökte få ut honom på promenad morrade han åt dem. Han var ut och uträttade sina behov kl.9 på morgonen och sen först kl. 20.30, båda gångerna var det endast Jan som fick ut honom.



När jag steg upp i morse kände jag genast att jag fått lindrigt ryggskott och huvudet kändes som en stor tung sten....men nu var jag ändå på rätta sidan av maginfluensan👍😊.

Dagens projekt har varit att duscha, byta sängkläder, tvätta wc;n, börja äta lite smått, sköta om min rygg, så den inte blir sämre, vila mellan varven....och tända ljusen och sätta på julmusiken igen (glöggen hoppade jag över😉). 

Barnen som är lediga har fått sköta om hund, kaniner, matlagning och disk.

När man är sjuk är det skönt med många som bryr sig om en...alltid har man någon som förstår😊. (bilden är från när vi rensade i vårt gosedjursförråd )
Matilda har b.l.a gjort en blåbärsdessert till mig idag, som jag faktiskt fick i mig. Den var syrlig och god.
Blåbärsdessert: blåbär, havregryn, vetemjöl, bakpulver ,smör och kanel.


Och angående de planer jag/vi hade för igår och idag, så blev det helt andra prioriteringar. Både massören och tandläkaren fick jag inhibera och julklappsuppköpet lär bli imorgon om jag mår bra eller så får jag skicka min beställningslista med ex. min man. Våra fadderbarn får komma och besöka oss en annangång när vi är friska och trevliga😉.
Men julmyset det kör vi med för fullt idag...och det är väl ändå det viktigaste i juletider..... att ta in vad julen handlar om och vill ge oss.
Också får jag be och vänta på att dagens sista bibelord (se nedan) skall gå i uppfyllelse även för mig😊.

Som sagt livet går vidare fast det inte alltid blir som vi tänkt och planerat...det är ju det som är livet, att det blir som det blir. Sen får vi försöka att hitta de där guldkornen, som finns lite här eller där.

GÅRDAGENS GULDKORN: 
- Jag fick ligga/bo i min egen toalett.
- Vi hade rent, iskallt vatten som jag kunde smutta på.
- Jag fick ligga i min egen sköna säng.
- Jag hade kära som skötte om mig...och en hund.
- Jag fick så många trevliga meddelanden och bilder på min telefon av vänner och dagbarn. 
- Jesus lämnade mig aldrig, Han fanns där hela tiden (mitt i "skiten" och bedrövligheten).

LIVET ÄR INTE HUR DU HAR DET, UTAN HUR DU TAR DET (läste jag nyligen någonstans),

HUR DU ÄN HAR DET, VAR DU ÄN ÄR DENNA JUL, SÅ ÄR JESUS MED DIG...HAN LÄMNAR DIG ALDRIG. 
DET ÄR JU HAN SOM ÄR SJÄLVA JULENS CENTRUM.


Vilken kamp kämpar du i ditt liv, lämna den kampen till Jesus i dag (bilden är från när vi hade "kamp" tema på Fokus).



GOD JUL




PSALTAREN 120:1
Jag ropar till Herren i min nöd och han svarar mig.

PSALTAREN 23:4
Om jag än vandrar i dödskuggansdal, fruktar jag inget ont, ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig.

PSALTAREN 68:20
Lovad vare Herren! Dag efter dag bär han oss.

JESAJA 40:31
Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De springer utan att mattas, de vandrar utan att bli trötta.


Kommentarer

  1. Tack för de fina bibelverserna. Jag fick också magafari igår och har legat däckad hela dan idag och jag känner mig inte alls lika positiv som du. Men nu ber vi om tillfrisknandet och vi får fira julen med nära och kära <3 Krya på dig du med! H. Monica T

    SvaraRadera
  2. Ånej, har även du drabbats, lider med dig. Ja viktigast är ju ändå att man får fira med nära och kära fast inte huset ser ut som det brukar och inte allt är införskaffat. Nu ber vi om nya krafter och en frisk och Välsignad Jul till oss alla.Kram Camilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023