JOBBHELG

Jag är på benen igen efter magsjukan och jag t.o.m. tycker att jag känner mig mer frisk/pigg än förrut. Men så är det väl när man varit riktigt deckad och äntligen blir frisk, då kan man liksom inte minnas att man någonsin varit så här full av energi.

Hugo som tagit min plats.

Så denna helg har jag jobbat.
Jag har det bästa "inhopparjobbet" jag kan ha. Jag hoppar in på ett avlastningsboende, som är det mysigaste stället man kan finna (säger jag som inte prövat på så många andra boenden, ett, tu, tre så är de alla lika härliga).
Jag kan ha veckor när jag är helt ledig och veckor när jag kan jobba fyra dagar. Och jag trivs så bra med det konceptet, och resten av familjen tycker också att det går bra när den mamma som alltid funnits inom husets fyra väggar plötsligt börjat jobba utanför och är borta eftermiddagar, kvällar och på helgerna blir det ju även dagsarbete.


MÖTER MIG
Alltid när jag jobbat kväll och promenerar hemåt efter kl.20 eller 21-tiden så kommer Jan med Hugo och möter mig, de liksom prickar in kvällspromenaden tills jag slutar.
Det är så mysigt, där i sena kvällen kommer två och möter mig som blir så glada när de ser mig (den ene lite väl glad, svansen går och pussarna är oändliga).
Sen promenerar vi hem i den sena kvällen....tillsammans.



Jag som trodde att jag skulle vara som en urvriden trasa om jag börjar jobba kvällsskift, men så har det inte varit, åtminnstone inte hittills.
För när jag kommer hem så är jag ju liksom igång och har frisk luft i lungorna efter promenaden, så ofta är jag uppe med Jan en stund innan sängen kallar.
Jag är ju den som ofta är i säng redan kl 21.30 men dessa kvällar kommer jag ju hem ungefär då.


FEL KVINNA PÅ FEL PLATS
Den senaste tiden har jag träffat på så många olyckliga kvinnor som jobbar på, även om de känner att detta är inte deras plats, här trivs de inte och orken sjunker för varje dag, men att det inte finns några andra alternativ.

Jag är så glad att jag "steg av" så att säga innan det hann gå så långt för mig. Som arbetande dagmamma i eget hem sa jag alltid att OM och NÄR jag börjar känna minsta tvivel på att detta kanske inte är det här jobbet som jag ska ha ända fram till pensioneringen så kommer jag att stiga av....och det gjorde jag också.
Jag steg av om än det fortfarande var roligt och givande eftersom det dök upp fler och fler saker som gjorde att det inte kändes 100% bra och roligt längre. Och jag gjorde det i alldeles rätt tid.
Jag kan erkänna att jag saknar vissa delar av mitt jobb, men jag ångrar inte att jag vågade pröva på något annat, om än bekant. För jag stortrivs där jag nu får vara och jobba. Och jag kan nog aldrig tänka mig att gå tillbaka till dagmammajobbet igen. FÖR ALLT HAR SIN TID, och just den tiden är förbi nu.





Herren får visa mig var Han vill ha mig i fortsättningen. Skulle jag själv få bestämma så skulle jag ju vilja stanna kvar på denna plats, men fastanställningar växer ju inte på träd. Men jag kan säga att jag litar fullständigt på Gud att Han vet vad som är eller blir bäst.

DET ÄR SVÅRT ATT LÄRA SIG ATT VÄNTA, och jag övar på det. Att orka vänta på det spännande svaret, som Herren kommer att ge.


ORD SOM VI ALLA FÅR TA TILL OSS.
Matilda har under jullovet upptagit en god gammal vana, att sitta och spela och sjunga. Vårt stora piano skänkte vi ju bort, men vi har ju keyboarden/elpianot kvar. Nu sitter hon och spelar lovsånger som hon tar ut själv via nätet, inga noter alltså. Hon spelar lovsången "You make me brave". Den handlar om att Jesus gör oss modiga, att Han ger oss kraft, att Jesus är för oss och inte emot oss. Hans kärlek flödar över oss.
Ord som vi alla får ta till oss.





TILL DIG SOM KÄNNER ATT DU ÄR PÅ FEL PLATS I LIVET
Och tillbaka till alla de kvinnor som jag pratat med den senaste tiden som inte alls trivs där de jobbar, där jobbet tar mera än det ger: Jag ber för dem. Att Herren skall få komma in i deras liv, så Han får visa på dörrar som behöver stängas för att andra dörrar skall kunna öppnas.

Och den bönen kanske även du som läser behöver be. Jag ber den ofta. Den bönen behöver ju inte bara gälla ens jobb. Herren kan behöva stänga dörrar på många olika ställen i våra liv för att kunna öppna nya.
Och Han kanske inte behöver stänga en dörr i ditt liv, men Han kanske vill öppna upp ett nytt fönster som kommer att ge dig ny frisk luft, ett nytt liv.



FÖRTRÖSTA PÅ HERREN AV HELA DITT HJÄRTA, FÖRLITA DIG INTE PÅ DITT FÖRSTÅND (Ordspråksboken 3:5).

JAG VILL LÄRA DIG OCH UNDERVISA DIG OM DEN VÄG DU SKA VANDRA, JAG VILL GE DIG RÅD OCH LÅTA MITT ÖGA VAKA ÖVER DIG ( Psaltaren 32:8).

TY HANS VERK ÄR VI, SKAPADE I KRISTUS JESUS TILL GODA GÄRNINGAR, SOM GUD HAR FÖRBERETT, SÅ ATT VI SKA VANDRA I DEM (Efesierbrevet 2:10).

JAG KÄNNER DINA GÄRNINGAR. SE, JAG HAR LÅTIT EN DÖRR STÅ ÖPPEN FÖR DIG, EN DÖRR SOM INGEN KAN STÄNGA, TY DIN KRAFT ÄR RINGA OCH DU HAR HÅLLIT FAST VID MITT ORD OCH INTE FÖRNEKAT MITT NAMN (Uppenbarelseboken 3:8).







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023