SKÖRDAT DET LILLA

Redan för några dagar sedan plockade jag in en hel hop med tomater från växthuset när höstens första frostnatt var på kommande. I dag plockade jag in resten som tydligen hade klarat frosten. 


Jag gav några tomater till grannen, hon skulle ha fått många men ville endast ha några.

Jag plockade även bort de allra pytte minsta tomaterna, även om de knappast blir röda och ätbara. Men jag tyckte så synd om dem, när alla deras familjemedlemmar plockades bort och de skulle behöva hänga kvar..

Hugo var också intresserad av dem.

Fortfarande vet jag inte vart jag skall flytta mitt fina, lilla växthus som Jan byggde i våras. Det behöver flyttas eftersom här skall byggas ett inglasat uterum.

Jag har tänkt inreda växthuset lite i vinter också, speciellt kring julen.

Och nu har mitt morotsland börjat ge skörd, nu har jag små babymorötter som är passliga att äta som snacks. 

Så det är tydligen inte helt dumt att plantera för sent, som jag alltid lyckas med. Nu istället får jag njuta av små, goda, söta morötter.

Dottern har åkt iväg med tåget till Helsingfors idag tillsammans med en kompis, det var en snabbt påkommen resa. Matilda blir ju knäopererad den 8.10 och det sista vi fått höra är att det nog blir att använda kryckor i en månad åtminstone så på höstlovet lär hon inte göra så mycket. Så nu passade det fint med en resa.

Jan har börjat bygga på uterummet, nu när han fått bortsprängd (med snigel dynamit) så mycket som behövdes av den stora stenen.

Och jag tar det lungt och vilar, bloggar, läser, ser på film och skall ännu försöka sova en stund, eftersom jag har en vaknatt framför mig.

Bibeltexten här nedan handlar ju inte om att så morötter för sent men ibland muntrar det upp att få se det humoristiska.  

DE SOM SÅR MED TÅRAR SKALL SKÖRDA MED JUBEL .... (Psaltarn 126:5).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023