I MORGON BÖRJAR DET

Korgen är packad och filten, halsduken och tofflorna är framplockade. Det är endast rågbrödssmörgåsarna som ännu skall bredas imorgonmorn.


Och dottern har plockat fram de mjukiskläder (mjuka, lösa, sköna och varma) som gäller imorgon.
Rummet lär vara kallt så det rekommenderas att man klär sig i flera lager.

Benvärmarna har mommo stickat.


Matilda är så taggad och förväntansfull inför morgondagens studentskrivning, den första för henne. Tänk att jag är här redan, det var ju just som jag började i gymnasiet, tänk att åren gått så här snabbt, säger dottern.

I dag i skolan var det genomgång i ämnet biologi, vilket hon skriver imorgon. På fredag skriver hon engelska och på måndag blir det finska. De resterande ämnena hon valt är psykologi, matematik och kemi, de plus modersmål som gäller för alla skriver hon sen på vårterminen.

Efter att hon kom hem från skolan idag har hon inte övat eller läst något alls, nej för då blandar man bort sig, säger hon.

Hon har ikväll liksom varje tisdagkväll dragit tillsammans med en vän gymnastikgruppen för barn med olika funktionshinder. När hon kom hem hade vi fixat grillat och vi åt i vardagsrummet och samtidigt som bordsbönen bad vi också att allt skall gå bra imorgon.

Därefter har hon som sagt packat och nu lyssnar hon på lovsångsmusik och tar fotbad i skurämbaret 😉 (för det är så mycket djupare än en vanlig tvättbalja). 

Ja man kan ställa sig inför studentskrivningar på flera olika sätt.

Och jag har överraskat henne och renbäddat hennes säng med sköna nytvättade sängkläder så hon skall sova gott i natt. Det är ju alltid så skönt att få somna i rena sängkläder, liksom på hotell.

JESUS NU LÄMNAR VI MATILDA OCH ALLA SOM SKRIVER DENNA HÖST I DINA HÄNDER. 

ALLT FÖRMÅR JAG I HONOM SOM GER MIG KRAFT (Filipperbrevet 4:13).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023