PROJEKT OCH LIVSPROJEKT

Vi har varit ute vid villan i dag och grejat på. När vi kom hem en 17:30-tiden såg pojkarna på Jaromatch,via tv:n. Jan gjorde dem sällskap, jag lade mig i sängen och började med detta blogginlägg och Matilda höll på och pyssla en jätte "loppa" (ni vet en sån där pappers där man väljer en färg, en siffra eller bild osv).



JANS PROJEKT
I dag har det varit alldeles för fint väder för att sitta inomhus, så vi begav oss till villan och har som sagt pysslat på med det ena och det andra.

Bilden här ovan och även här under är från ett av Jan's projekt, han håller på och gör en "spång", ni vet en sån som man går på i skog och mark.



Dessa doftar gott av tjära.



Och han jobbar på med en övrevåning till den lada som han byggde för två år sedan.



Han har liksom aldrig brist på idéer.



Och allt material har han huggit i skogen.


Mellan varven i dag hann han också ut med Hugo på promenad, diskade och klippte gräs/ris.


MINA PROJEKT
Jag trivs otroligt bra med en pensel i handen och som jag berättat tidigare så har jag ju målat vårt sovrumstak...ett varv (sen behövde nacken vila).
I dag blev det inget andra varv, för det var för varmt och soligt för att stanna på insidan.
Så jag drog igång med målning vid villan istället, där finns alltid något som behöver målas.


Denna lilla "vägg" under glasfönstren har vi funderat hela sommaren ifall vi skall måla vit (som det ser ut på bilden, men det är bara träets färg) eller om vi skall göra den röd som allt annat. Vi beslöt tillslut att den får bli röd.



Och det blev enhetligt och precis som det skulle vara.



Jan målade också lite. Han målade den bräda som lämnade omålad när målet tog slut senast målburken var framme.



Innan vi åkte hem fick jag njuta av en skön och avslappnande bastu. Jag njöt av värmen, drack mitt kalla uppfriskande vatten och njöt av utsikten, skogen.
Bastufönstret är det som är längst till höger.




JUTHBACKAMARKNADEN
Från igår morgon tills idag kl.16 har det varit Finland största utomhuslopptorg i grannstaden Nykarleby.
Många år bodde vi där hela helgen i husbilen eller som nu senare i husvagnen. Men de senaste åren har det inte blivit av.
I år kände vi heller inget behov av att åka iväg och dra dit vagnen. Vore dock enklare med en husbil (vilket vi är på jakt efter).
Men igårkväll for vi ändå en sväng (utan husvagn) med goda vänner för att vandra runt lite på lopptorget. Hittade inget vi behövde eller ville ha. Eller jo jag hittade lakritsremmar som jag blev snål på, men Jan som hade bra med kontanter tyckte att det var onödigt, så jag beslöt att inte köpa dem även om snåltanden värkte.
Jag hade själv en liten sedel, men den skall jag ha till kollekten på Fokus imorgon, så den fick inte gå till lakrits.
Då vi kom hem kom jag dock på att lakritsförsäljarna säkert tog bankkort...alltså vilken miss att jag inte tänkte på det.

Tog en bild när vi kl.21:30 vandrade över älven, tillbaka till bilen.



HUGO
Nu i kväll funderade vi ett ögonblick på att cykla iväg ut till Hällsands sommarhem där det är kickoff för Musikcafe'.
Där står det på programmet: vi njuter av mysig stämning, musiken, umgås och delar livet en stund. En lång paus med både sött och salt. Sen fortsätter programmet med musik/lovsång och andakt.

Låter riktigt trevligt, MEN vi valde att stanna hemma och hålla ett öga på Hugo som inte mår så bra, magen krånglar igen. Han har troligen lyckats få i sig något som han inte bör, igen en gång.

Han hade inte ätit sen igår morse, då endast en köttbulle. Först idag strax efter kl.16 fick jag itrugad honom två kycklingbullar och genast blev magen/måendet bättre. Men nu bara sover han om han får ligga bredvid oss.
Han har haft bra mage länge nu, men så ibland blir den dålig och då tar det oftast närmare en vecka innan den blir helt ok igen.
Dock blir han inte lika sjuk nu som för flera år sedan när vi ännu inte visste något om hans födoämnesallergier och tjocktarmsinflammation.

I dag blev det ingen lång promenad ute vid villan, men nog lite busande ute på sandbankarna.

En bild från en annan dag.


FOKUS IMORGON
I morgon kl.17 är det dags för terminens andra Fokussamling.





Det blir en vittnesbördskväll med Ralf Salo, en kväll när inbjudna gäster eller vem som helst får stiga fram och berätta om vad Jesus gjort eller gör i ens liv. Ungdomsbandet som leds av Tommy Nyman leder kvällens lovsång.




Dessa kvällar har vi fått ta del av helt fantastiska livsberättelser om otroliga Jesusingripanden.
Jesus är stor och mäktig och dessa tillfällen visar verkligen att Han är ingen Gud som bara sitter uppe i sin himmel och rullar tummarna. Dessa kvällar visar verkligen att vi har en verklig, levande och verksam Gud.
Dessa kvällar ger hopp, vi får både höra och se att även de mest hopplösa situationer har Jesus förändrat. Han har gripit in och kommit med ljus in i människors mörkaste mörker.

Jag är mötesledare även imorgon (passade bra att ta de första gångerna eftersom jag har lediga söndagar nu).

Här en bild ifrån senaste söndag när vi hade Johan Candelin från MKV och Mats Sjölinds lovsångsteam på besök.



VARMT VÄLKOMNA MED


LIVSPROJEKT
Att jobba på med olika små eller stora projekt i en familj eller i ett hem är väldigt vanligt.
Men det projekt som borde vara viktigast är s.k vårt livsprojekt, att se till att vi den dag vi knackar på "Pärleporten" också blir insläppta.





Och vi bör vara lika måna om att våra nära och kära, släktingar, vänner och bekanta....ja alla människor och folkslag i hela världen skall få höra om Jesus .Vi har ju fått missionsbefallningen "Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar"!

Och många av oss vet vad vi har men inte vad vi kan få, när vi ger våra liv till den som är Livet självt, Jesus Kristus.
Endast Jesus kan göra så att du och jag verkligen börjar LEVA VÅRA LIV.






FYSISK TRÄNING ÄR NYTTIG PÅ SITT SÄTT, MEN GUDSFRUKTAN ÄR NYTTIG PÅ ALLA SÄTT, FÖR DEN HAR LÖFTE OM LIV, BÅDE FÖR DEN HÄR TIDEN OCH DEN KOMMANDE.
DETTA ÄR ETT ORD ATT LITA PÅ OCH VÄRT ATT TAS EMOT AV ALLA. DET ÄR DÄRFÖR VI ARBETAR OCH KÄMPAR, FÖR VI HAR SATT VÅRT HOPP TILL DEN LEVANDE GUDEN SOM ÄR FRÄLSAREN FÖR ALLA MÄNNISKOR.... (1 Timoteusbrevet 4:8-10).

FÖR OM DU MED DIN MUN BEKÄNNER ATT JESUS ÄR HERREN OCH I DITT HJÄRTA TROR ATT GUD HAR UPPVÄCKT HONOM FRÅN DE DÖDA, SKA DU BLI FRÄLST. MED HJÄRTAT TROR MAN OCH BLIR RÄTTFÄRDIG, MED MUNNEN BEKÄNNER MAN OCH BLIR FRÄLST (Romarbrevet 10:9-10).

JAG SKÄMS INTE FÖR EVANGELIET. DET ÄR EN GUDS KRAFT TILL FRÄLSNING FÖR VAR OCH EN SOM TROR... (Romarbrevet 1:16).

VI RIKTAR INTE BLICKEN MOT DET SYNLIGA, UTAN MOT DET OSYNLIGA. DET SYNLIGA ÄR FÖRGÄNGLIGT, MEN DET OSYNLIGA ÄR EVIGT (2 Korintierbrevet 4:18).





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023