PROJEKT PÅ GÅNG

Nu är jag pågång, jag började igår med att måla vårt sovrumstak. Efter ett varv blev det paus för då var min nacke tillräckligt styv och öm.



Före.



Pågång.



Och första varvet klart.


Insåg idag att det blir inget andra varv, nacken som inte alls är akut men dock trött behöver få vila ännu någon dag. Också skulle jag på jobb på em, så lika bra att inte dra igång med något som skulle ha lämnat på hälft.

I fall någon undrar hur jag/vi tänkt med listerna i taket som fortfarande sitter kvar, så är svaret att vi inte riktigt vet. Endera blir det att jag målar dem på plats, eller så tar jag bort dem när jag målar andra varvet. Och sen köper vi nya, bredare färdigt målade lister.


STRUMPMEMORY
Jag har flera projekt pågång.
Redan i helgen började jag med detta projekt, att sortera husets alla strumpor, som det finns massor av och som aldrig tycks hitta sina par.


De är så många så de ryms inte i någon låda, utan de har fått bo i en stor Ikeapåse i många år. Men nu hällde jag ut denna påse, fyllde på med de strumpor som lyckats ta sig in i någon låda här och där och började sortera.




Det tog flera timmar, med matpaus och hundpromenad mitt i.



Och Hugo hjälpte eller stjälpte😉.



I dag fortsatte jag.
Högen till vänster är alla strumpor som inte hittade något par i helgen.
Högen till höger (alltså inte Hugo allra längst till höger) är alla strumpor som kommit ur tvätten (för ni vet här i huset drar man bara två strumpor som är rätt färg. Storlek och längd kan vara allt annat. Så det att de blivit tvättade betyder inte naturligtvis att det är par som kommer ut ut maskinen, inte heller går in i den om vi säger som så😉).

Sen försökte jag hitta par och högarna minskade. Men ännu finns många strumpor utan par, så jag fortsätter jakten ännu några dagar innan jag slänger de överblivna.



VEDARBETE
I går kväll var vi en sväng till skogen, pappa hade ved som vi fick komma och hämta ifall vi ville ha, och det ville vi ju så gärna.



En bild av en skog från bilfönstret.



Pappa och Jan bar ut veden ca 15 meter ur skogen och slängde den över diket. De fick ett ordentligt träningspass.



Hugo och jag stannade på vägen, jag hade tänkt att vi skulle ta en promenad in i skogen, men Hugo ville knappt gå. Jag tror att han kände doften av vilt, kanske en älg.



Så vi traskade endast på vägen, MEN ändå lyckades jag få flera älgflugor på mig, usch de är så äckliga (lurviga, spindelaktiga flugor som tappar sina vingar när de kommer i kontakt med varm hud).
När vi kom till mina föräldrars så hade också pappa en som klättrade innanför hans tröja, usch säger jag bara för älgflugor.

Men TUSEN TACK för veden💗.



ENSAMHETSTRÄNING
Och idag har vi igen fått börja träna Hugo mera regelbundet att vara ensam hemma.
Och det gick riktigt fint de 45 min han behövde vara ensam idag.




GODNATT
Nu kom just dottern hem, ja du läste rätt och klockan är snart natten. De har varit en hel hop ungdomar som träffats för att grilla, bada bastu, sjunga lovsånger och ha knytkalas ute vid havet, vid Svedja. Ungdomar som hade tänkt övernatta där i helgen och umgås men nu blev det just ikväll för att alla skulle kunna delta innan de styr kosan till sina studieplatser.
Så vi visste att det kommer att bli en sen kväll. Och ännu har Matilda inga läxor, så det var helt ok med en sen kväll mitt i skolveckan.

Men nu säger jag godnatt. Kryp i säng, dra täcket skönt omkring dig, slut dina ögon, knäpp dina händer och tala med din Far.  
Tacka för allt gott du fått och har och be om förlåtelse för allt som blivit fel under dagen.
Lämna alla dina nära och kära i Hans händer och kom också ihåg att lämna dig själv och allt du funderar och bär på, till Honom som har all makt i himmel och på jord.

Och kom ihåg att alltid be i JESU NAMN, för det Namnet är det starkaste Namn som finns.



En bild från vår promenad igår.

OCH DETTA ÄR HANS BUD: ATT VI SKA TRO PÅ HANS SONS NAMN, JESUS KRISTUS OCH ÄLSKA VARANDRA SÅ SOM HAN HAR BEFALLT OSS (1 Johannesbrev 3.23)

LÅT ALLT VAD NI GÖR I ORD ELLER HANDLING SKE I HERREN JESU NAMN OCH TACKA GUD FADERN GENOM HONOM (KOLOSSERBREVET 3:17).

HJÄLP DINA TJÄNARE ATT FRIMODIGT FÖRKUNNA DITT ORD, GENOM ATT DU RÄCKER UT DIN HAND OCH LÅTER HELANDE, TECKEN OCH UNDER SKE GENOM DIN HELIGE TJÄNARE JESU NAMN (Apostlagärningarna 4.30).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023