STÄLLER TILL FEST

Vaknade här vid villan till en skön, stilla och solig morgon.

Gårdagens bukett.

I dag ska vi hem och ställa till inför kvällens grillfest. Den årliga grillfesten där vi bjuder in de av mina barndomskamrater som jag träffar allra minst nu men som jag umgicks med allra mest när jag var barn och tonåring.

En bor i Sverige, en i Vasa, en i Pedersöre och en här i Jakobstad. I kväll kommer tre av dem med sina respektive/ familj på besök.


När vi packat ihop oss här så drar vi hem för att börja ställa till. Vi har drop in från kl.17 (eller tidigare om man hinner) med smått och gott och tillreder själva huvudrätten till 18-tiden när troligtvis alla hunnit fram.

Varje dag är vi ju hem en sväng. I går när vi var hem var Jan och handlade och marinerade sen allt kött, medan jag plockade upp och städade, vilket behövdes.


ÖVER 20 ÅR SEDAN
Vi blir 15 stycken ikväll. 
När vi först började var barnen riktigt små och alla var med, då var vi som mest 25 stycken, 10 vuxna och 15 barn.
Då fanns alltid utebastu, poolbad och skattjakt på programmet. De två senaste åren har det varit godisjakt och i år blir det en Sweet corner, ett godis bord där man får gå och fylla på när sötsuget infaller.
Barnen eller ska vi säga ungdomarna sysselsätter sig själva nu för tiden och njuter av att bara få sitta och prata, lyssna på musik och spela ett och annat spel.

Denna grillfest är en av höjdpunkterna varje sommar. Ju äldre jag blir desto viktigare blir det att hålla kontakt med dem som betytt och betyder så mycket för mig. Och speciellt eftersom det inte blir så ofta som vi träffas så ser jag verkligen fram emot kvällen och alla våra gäster.
Det är alltid lika roligt att få se varann och få höra hur livet rullar på. Vi får dela glädje och sorg, vardag och fest.

Jag hoppas att vi kan träffas ännu när vi är gamla och gråa, den som lever får se.


VACKERT
Vill avsluta med några vackra bilder från i går när vi på en av våra promenader gick ut till havet. Det var mulet men ändå så blommande vackert, sommar.








Och jag vill också dela texten från min andaktsbok som än en gång förklarar hur viktig våra böner är. Sluta aldrig be, lämna smått som stort i Herrens händer, då händer det saker.


BÖN GÖR SKILLNAD, FÖR KRAFTEN FINNS INTE HOS OSS UTAN HOS "DEN" SOM LYSSNAR TILL VÅRA BÖNER, JESUS SJÄLV.

Vi kan be var som helst och när som helst, för Gud ser och hör oss alltid.
Men bönen kan bli så mycket bättre, äkta, djupare, personligare om vi verkligen går in i vår "kammare" (den plats där du och jag kan koncentrera oss som bäst) och där lämna allt till Honom som har alla makt utan att någon telefon, person eller annat distraherar oss.

Och när det står i bibeln att "gå in i din kammare" så vet vi ju alla att på Jesu tid fanns det ingen (utom kanske kungar) som hade en egen kammare, alla bodde ju i samma rum. 
Din egen kammare är den plats där du kan stilla dig inför Herren.

Jesus själv gick ofta till en enslig plats ex. upp på ett berg för att få vara för sig själv och med sin Far, för att få prata och lyssna till Honom (se bibelordet nedan).


JESUS NU LÄMNAR VI DENNA DAG, ALLT OCH ALLA I DINA HÄNDER AMEN.

En av mina bönekammrar...naturen.

NEJ, NÄR DU BER, GÅ IN I DIN KAMMARE OCH STÄNG DIN DÖRR OCH BE TILL DIN FAR SOM ÄR I DET FÖRDOLDA. DÅ SKA DIN FAR, SOM SER I DET FÖRDOLDA, BELÖNA DIG (Matteusevangeliet 6:6).

TIDIGT PÅ MORGONEN , MEDAN DET ÄNNU VAR MÖRKT, STEG JESUS UPP OCH GICK UT TILL EN ENSLIG PLATS OCH BAD DÄR (Markusevangeliet 1:35).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023