LUCKA 13 2023

LÅT OSS SPRIDA LJUS I VÅR VÄRLD. I dag skrider Lucia med sitt följe fram, de sprider sitt ljus och visst behöver vi alla ljus i mörkret. 


Mörkret ute i vår värld som är så fasansfull med alla krig, naturkatastrofer, svält, sjukdom, död, våld, olyckor, ensamhet, ett sånt fruktansvärt lidande som vi inte kan ta in även om vi försöker.

Vi lever i trygghet i vårt land just nu, men ingen av oss har några garantier för hur framtiden kommer att se ut när det gäller både världsläget och på det personliga planet.

Men det vi får vara säkra på är att Jesus går med oss hela vägen. Han lämnar oss aldrig.

Sensommaren och denna höst har varit tung för oss, eftersom kära svärfar ❤ somnade in den 3:e september, efter över tre års kamp mot cancer. När en mänsklig kropp blir för sjuk och trött då är det en befrielse att få lämna detta jordeliv. Men en stor sorg och saknad för dem som lämnar kvar. Det är livets gång, om än tungt och jobbigt. 

Och alla ska vi vandra den vägen. Redan nu får vi förbereda oss, för att vara redo när den dagen kommer. Och bästa sättet att förbereda sig är att ta Jesu hand, låta Honom få leda oss dag för dag.... mot det eviga ljuset.

Sorgen ska ha sin tid och den får ta sin tid. Vi sörjer olika och så får det vara. Just nu med julen framför dörren känns det både annorlunda och tomt med saknaden efter svärfar, hans stol som står tom. Men samtidigt känner vi också glädje och ljus. Vi ser en framtid och ett hopp. Vi har varandra och vi får samlas denna jul. Alla barnen kommer hem, dottern, och sönerna med sina flickvänner. 

Livet går vidare och vi tar en dag i taget och vet att Herren leder oss där vi går bedjande fram. Och som jag alltid försöker trösta och  uppmuntra andra som går igenom mörker vill jag säga till dig som läser ifall du också går igenom svåra tider eller stunder just nu: Försök att hitta ljusglimtar och gör det som ger dig glädje, kraft, tröst och hopp om så bara för en stund. Och ta Jesus med varje dag och stund.

När det var tungt i somras, just då införskaffade vi vårt utespa (som ger oss glädje). Där har vi slappnat av, delat livet det svåra och oundvikliga. Där sitter vi inte med våra telefoner i händerna, där ser vi varann, där lyssnar vi på varann och där njuter vi av stunden och att vi ännu får ha varann och dela livet. TACK JESUS FÖR VÅRT SPA OCH FÖR VARANDRA. 

När jag var med Hugo ut på promenad i kylan idag tänkte jag på mörkret och kylan ute i vår värld. 


Tänk om det var jag som satt och försökte värma mig i ett tält av tyg, tänk om det var jag som satt där med ett spädbarn i famnen mitt i kylan, rädd, hungrig och frusen. Det är så svårt att greppa och förstå att det är verklighet för så många av våra medmänniskor i vår värld just nu. 

Jag fick gå in i värmen, in i vårt trygga hem, medan det finns så många som inte får eller kan det. Må vi alltid ha en vilja att hjälpa. Vi kan hjälpa genom att ge av vår tid, ge av våra tillgångar, ge av våra pengar, ge av våra krafter, vi kan be för våra medmänniskor  m.m. 

HERRE LÅT OSS ALDRIG GLÖMMA DEM SOM HAR DET SVÅRT, VISA DU OSS HUR VI KAN HJÄLPA HÄR OCH NU. VI KAN INTE RÄDDA HELA VÄRLDEN, MEN ALLA KAN VI GÖRA NÅGOT OCH ALLA KAN VI HJÄLPA NÅGON. VISA OSS DU HERRE HUR VI KAN FÅ VARA LJUS I MÖRKRET.

I dag lyckades jag inte hålla mig till en kort text (vilket jag försöker). Det bara bubblar upp text ur mig ibland. Och jag är helt medveten om att jag inte alltid håller mig till min röda tråd. Men det är jag.

Idag har jag promenerat med Hugo, myst under filten till julmusik och skrivit " to do listor" inför julen (bara roliga, trevliga sådana, inga måsten) varit en sväng till Missionsstugan (loppis) och sen kokat en värmande och god kycklingsoppa. Och i natt blir det nattskifte för mig. Nu gör Jan upp en värmande brasa i kakelugnen och vi får njuta av ljus och värme och lysa upp stunden för varann. TACK JESUS.

DITT ORD ÄR MINA FÖTTERS LYKTA OCH ETT LJUS PÅ MIN STIG (Psaltaren 119:105).

GRÅTANDE SKA DE KOMMA, MEN JAG SKA LEDA DEM DÄR DE GÅR BEDJANDE FRAM (Jeremia 31:9a).

LÅT DIG INTE BESEGRAS AV DET ONDA UTAN BESEGRA DET ONDA MED DET GODA (Romarbrevet 12:21).

JAG VET VILKA TANKAR JAG HAR FÖR ER, SÄGER HERREN, NÄMLIGEN FRIDENS TANKAR OCH INTE OFÄRDENS FÖR ATT GE ER EN FRAMTID OCH ETT HOPP (Jeremia 29:11).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023