LUCKA 19 2023

DET GÅR FINT. Det blir några vändor upp ur sängen var dag och hon fixar det galant.


Ortrosen (det svarta skyddet på benet) samt kryckorna ska Matilda ha i sex veckor. Om tio dagar ska stygnen bort och om fjorton dagar ska hon träffa en fysioterapeut och om åtta veckor ska hon på kontroll till ortopeden, och allt i Vasa, så det lär bli några rundor dit. Och så som det ser ut nu kommer hon att stanna i Finland tills mitten av februari. 

MIDDAG I SOVRUMMET.  Eftersom Matilda typ bor i sängen nu de första dagarna efter operationen så äter hon även där. Så när det blev dags för middag serverade jag henne och sen tog också Jan och jag våra tallrikar med karelsk stek, potatis och grönsaker och gick in i sovrummet, sen åt vi alla tillsammans ❤. 


Natten gick bra för Matilda, hon hade ingen smärta som störde sömnen. I dag har knät värkt, och varit sjukt när hon rört sig, men hon har haft bra med piller att ta. Så hon har i princip sovit hela dagen, ända fram till middagen. Sen fick hon trevligt besök av en kompis. 


HUGO. Sen har vi Hugo som inte heller varit helt kry idag. 


Han har hostat idag. Han är pigg och alert och vill t.o.m busa och leka ibland men speciellt när vi farit ut på promenad i kalla luften (är plus grader i dag men blåser ordentligt) så har han börjat hosta. Jag har försökt få tag på veterinären men inte lyckats. Jag vet att det finns hundar som har kennelhosta just nu, hundar som Hugo träffar ibland på våra promenader. Läser man på google står det: Kennelhosta är ett virus som oftast går över av sig självt, det är i vanliga fall inte farligt men väldigt smittsamt. Hundar smittar varann, men inte andra djur och inte heller människor kan få det. Hunden bör inte träffa andra hundar på ca 2 veckor. Det smittar nos mot nos.

Hugo har ju hostat från och till i sitt liv, han har haft återkommande tonsillit och fått halsmandlarna bortopererad. Och om han inte ätit på länge gör magsyran att han kan börja hosta. Medan jag var med Matilda i Vasa vägrade han att äta så det kan ju vara att han haft sura uppstötningar som irriterat. Vi får följa med läget (nu ikväll har han inte hostat så många gånger) och se hur han mår imorgon och kontakta en veterinär och fråga om råd. 

JULFIX. Jag har idag mest julfixat, speciellt på utsidan där de senaste dagarnas töväder och blåst ställt till med kaos i mitt "julland". B.l.a har ju all snö från taken trillat ner och mosat mina granar m.m. Och jag har fixat och myst här inne, till julmusik, städat lite, hjälpt Matilda med ett som annat, tagit korta promenader med Hugo och gjort mat. Också har jag sett på julkalendern "Trolltider" den följer jag med varje dag och nu hade jag hela tre missade avsnitt att se. Trolltider kom första gången i tv när jag var 7 år, då var det den bästa julkalendern någonsin och nog är den bra ännu, även om detta är en ny inspelning. Ja, jag hoppas att jag alltid får ha mitt barnasinne kvar.



TACK JESUS ATT NATTEN OCH DAGEN HAR GÅTT SÅ BRA. NU LÄMNAR VI MATILDAS FORTSATTA LÄKNING OCH HUGOS HOSTA I DINA HELANDE HÄNDER.

HERRE, DU HJÄLPER BÅDE MÄNNISKOR OCH DJUR (Psaltaren 36:7b).

DU OMSLUTER MIG PÅ ALLA SIDOR OCH HÅLLER MIG I DIN HAND (Psaltaren 139:5).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023