LUCKA 16 2023

DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN TÄNKT SIG. Detta mamma-hjärta blev riktigt orolig sent igår kväll. När ens barn är sjuk ❤ och man inte kan finnas där för dem, få krama, pyssla om, be tillsammans ja då går man liksom sönder inombords.

Detta kan ge frid för en stund, men det är inte långvarigt.

Jan som hade flugit en bit extra för att möta Matilda på vägen mellan två flygbyten fick tyvärr komma hem själv, utan vår dotter. Matilda som lyckats hålla sig frisk hela hösten blev tyvärr sjuk (magsjuka och feber) natten till fredag, så där opassligt dagen innan hemresa. Vi trodde hon skulle hinna bli frisk men även om det värsta var över, så var hon inte frisk nog att orka resa. Det krävs att man har ork om man ska resa en hel dag med först taxi, sen tre olika flyg samt bilfärd från Vasa, det skulle ha blivit övermäktigt. Nu har vi bett typ hela dagen att hon skall bli så frisk så hon orkar resa hem och att det hittas en plats/flygbiljett. Och nu är flyget bokat tills imorgon, hon lyckades få den sista platsen och när vi pratades vid på em kände hon sig ok, hon hade orkat packa och duscha och hon hade t.o.m varit till tvättstugan, krafterna började minsann komma tillbaka. Och just skickade hon att hon mår väldigt bra när hon vet hur hon mått. TACK JESUS ATT VI FICK OCH FÅR LÄMNA MATILDA OCH ALLT I DINA HÄNDER. 

Sent igårkväll, ja det var nästan midnatt skickade Matilda att hon knappast orkar eller kan flyga hem som planerat på lördag morgon. Då bad vi och då fick jag detta bibelord till mig (läs dagens bibelord längst ned) vilket jag också skickade till Matilda och Jan. Och vi kunde alla somna och veta att Herren leder oss hur än det blir, nu får vi förtrösta på Honom, liksom alltid. Men vi glömmer det så lätt när världslig oro tar över, så vad bra att vi blev påminda om Hans frid. Olika saker i vår värld kan ge frid för en stund (mat, träning, upplevelser m.m) men den frid som Herren ger den kommer inte av världsliga saker och njutning. Den frid Han ger är en gudomlig frid som liksom "dränker oss i lugn och ro". Jag sov gott på den. Men idag har jag nog fått be om mera frid mellan varven. Just nu är jag lugn som en filbunke, och det kommer sannerligen inte från mig själv.

MATILDA, MORGONDAGENS RESA OCH ALLT OCH ALLA LÄMNAR VI I DINA HÄNDER HERRE. TACK ATT DU ALDRIG LÄMNAR OSS. TACK FÖR FRIDEN I MITT BRÖST.

FRID LÄMNAR JAG EFTER MIG ÅT ER. MIN FRID GER JAG ER. INTE GER JAG ER EN SÅDAN FRID SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH VAR INTE MODLÖSA (Johannes evangeliet 14:27).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023