LUCKA 18 2023

Vi hade väckning kl.6:30. Efter dusch och morgonbestyr promenerade vi iväg de två kvarteren till Mehiläinen.


Matilda hade tid för sin knäoperation kl.7:30 (knäskålen som gått urled tre gånger skulle nu äntligen fixas). Det var spännande ifall de skulle ta emot henne efter att hon varit sjuk. Men under lördagen hade jag suttit i telefonen och ringt till Mehiläinens många olika telefonnummer medan Matilda chattat med dem, för att hitta någon att fråga. Och de kom fram till att de nog trodde att operationen skulle kunna bli av eftersom det gått 48 h sedan magsjukan. Och jo det blev operation idag. TACK JESUS FÖR DET.

Allt har gått så otroligt bra och fort. Matilda skickade kl.10:55 att hon ligger på uppvaket. 


Och 40 minuter senare skickade hon en bild på morgonmålet hon serverades. 


Och mindre än en timme efter det skickade hon att jag kan nog börja komma och hämta henne nu. När jag kom dit satt hon färdigt påklädd och såg pigg och fräsch ut.


Hon konstaterade att hon inte har ont, att hon har känsel redan i benet och kan röra på foten, en otroligt stor skillnad från när hon opererade det första knät för två år sedan.

Vi tog rullstolen ut och sen kunde hon med hjälp av kryckorna ta sig in i bilen och sen placera sig i baksätet, för benet behövde ju hållas rakt. Vi bollade upp med kuddarna som jag hade tagit med och satte kylpåsar på och kring knät. Hon tyckte sen att hemfärden gick riktigt bra. 

Klockan 14:46 var vi hemma och bilresan hade gått så bra (även för chauffören som hade en dyrbar last). Matilda tog sig in själv med hjälp av kryckorna.

Matilda kan inte (ännu) ta sig upp för trapporna till sitt rum så vi har lyft in en extra säng som vi lyckats få att rymmas i vårt sovrum. Senast hon blev opererad fick sängen stå i vardagsrummet, men nu när det blir fullt hus till jul fungerar det ej.

Vi slängde oss båda i ryggläge när vi kom hem och pustade ut. Också Hugo ville vila och mysa.

Matilda har fått en hel hög med olika mediciner (som vi hämtat ut på apoteket, och något fick hon från avdelningen) som hon ska ta under de närmsta dygnen, så vi har ställt in telefonen att påminna oss så vi inte missar någon medicintid. 

TACK KÄRE JESUS FÖR DIN OMSORG, TACK ATT OPERATIONEN BLEV AV OCH ATT ALLT HAR GÅTT SÅ BRA. NU BER VI OM EN BRA NATT I JESU NAMN AMEN.

BE, SÅ SKALL NI FÅ. SÖK, SÅ SKALL NI FINNA. BULTA, SÅ SKALL DÖRREN ÖPPNAS. TY DEN SOM BER, HAN FÅR, OCH DEN SOM SÖKER, HAN FINNER, OCH FÖR DEN SOM BULTAR SKALL DÖRREN ÖPPNAS. (Matteusevangeliet 7: 7-8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023