RESAN TILL LOPPISARNAS FANTASTISKA VÄRLD

Loppisresan kom snabbare än vad jag hade tänkt, och bra så, igår bar det av.

Ett av mina fynd.

LÄRDE MIG EN LÄXA
På morgonen kl.8.30 startade jag bilen i -20 grader och åkte iväg för att hämta bästa Anki. Och då kunde det ha gått riktigt illa för jag tänkte nästan backa över henne när jag svängde bilen vid deras infart och tyckte att jag såg allt och alla men gjorde tydligen inte det.
Varje dag får jag lära mig en läxa. Så tacksam att det inte gick så illa som det skulle ha kunnat göra, hemska tanke.

Anki hoppade in i bilen med ett leende på läpparna och undrade ifall jag tänkte åka iväg utan henne, jag hade liksom kört fram och svängt bilen just när hon skulle sträcka sig till dörrhandtaget och stiga in i bilen.

Efter att jag insett vad jag nästan gjort och bett om ursäkt och beslutat mig för att nästa gång jag svänger och backar med bilen så ser jag efter extra noga och backar i snigelfart så kunde vi starta vår resa och styrde så kosan mot Seinäjoki.


SEINÄJOKI
Det tar ca 1,5 h att köra, så vi kom passligt fram kl.10 när loppisarna öppnade.



Jag hade verkligen tur igen, hittade så gott som allt jag behövde och letade efter (men dock inga skridskor, i rätt storlek).


Gardiner
Jag fyndade fina vita linnegardiner för några euron (tror att de var 3 euro) till sovrummet.

De här gardinerna hade vi förut.



Och nu har vi dessa.



Klänning
Jag hittade en helt underbar alldeles ny och oanvänd klänning, lite speciell, men i min smak. Och dessutom så är den i sammet, så otroligt mjuk och skön.
Den kostade strax under 20 euro. Och så mycket pengar sätter jag aldrig på klädesplagg från loppis ifall de inte är alldeles nya, som denna.

Ren klänning men smutsig spegel.




Skjortor
Flera skjortor hittade jag till min man, och alla passade. De kostade 1 euro/styck förutom en som var 5 euro (Calvin Klein lär vara ett dyrare märke, enligt experterna😉).

De såg så nya och fräscha ut så Jan sa att de har väl blivit använda endast en gång på Tangomarkkinat😊 (det är en sångtävling i Seinäjoki där årets tangokung och tangodrottning utses och de som inte sjunger får lyssna, dansa eller umgås).



Jeans
Ett par jeans till Matilda för 3 euro hittade jag också, sådana som ungdomar gillar med smala ben och smal vrist.
De passade perfekt enligt mig.
Enligt Matilda så var de lite långa och lite pösiga kring knäna. Så ifall de inte blir använda för jag dem till Missionsstugan, så får någon annan glädje av dem.






Pussel
Flera pussel till lilla vännen som vi får rå om ibland. De kostade 2 euro/styck.




Inredningsprylar
En vacker träbit med fin text om vänskap, handlade jag hem för 3 euro.



Och denna fina myslampa för 3,50.



Matilda tog den genast för den ville hon ha uppe i spisrummet.





Dynvar
Ett rosa nytt och oanvänt dynvar/kuddöverdrag (som var på 50%, tror att jag betalade typ 60 cent).



Det har fått plats mitt i sängen.
Och du ser även att denna kvinna har haft omöblering i sovrummet igen, efter storstädningen som ledde från det ena rummet till det andra.

Nu vet vi äntligen hur vi vill ha det möblerat i sovrummet, mer om det en annan dag.



Mera kläder till mig.
Till mig hittade jag ännu ett par jeans, en stickad tröja, flera bomullströjor, en kjol och en lång kofta (eller vad det kallas). De kostade kring 1-3 euro/styck. Den röda nya stickade tröjan tror jag dock att var lite dyrare.

(Alltså en crosstrainer kan man använda till mycket.)





Fina nya jeans och en alldeles härlig rosa kjol (borde bara hitta en passande övredel nu också).



I Seinäjoki finns det många fina loppisar (second hand butiker). Och där finns fina, rena och hela kläder, oftast.
Man hittar även många helt nya och oanvända kläder för bra pris.

Vi hann till två av de största och sen även en liten stund in via två andra loppisar.

Den här bilden är från ett av de sista och minsta loppisarna som vi besökte. Vi kom så sent så vi hade bara ca 20 min på oss innan de skulle stänga, därav inte så mycket folk.



Vi vinglade på lite här och där för att hitta alla loppisar. Vi körde med hjälp av gps, men ändå lyckades vi missa avfarter ett par gånger och fick lite extra sightseeing.

Vi lunchade snabbt (för här gällde ju att sätta all tid på shopping😉) och enkelt vid MacDonald`s.



Loppisarna stängde kl.15 och kl.16 och då startade vi hemåt, efter en wc-paus vid ABC.
Hurra för MacDonalds och ABC när man är ute på galej, de har bra servic, de är smidiga och fungerar alltid.

TACK BÄSTA ANKI FÖR EN TOPPEN DAG (förutom det att jag tänkte backa över dig).



TANKAR EN SÖNDAGKVÄLL EFTER FOKUS
Och tack Anki för promenaden hem från Fokus nu ikväll, i snöstorm.




Helena Hult var mötesledare ikväll och talade kring ordet DELA, att vi ska dela livet med varandra, glädje och sorg. Dela med dem som inget har. Och att vi ska dela allt med Jesus.
Efter Helenas inledning önskade hon att vi skulle sjunga den gamla goda psalmen "dela med dig".




Heidi Storbacka ledde lovsången, vi lovprisade Jesus och Heidi sjöng också en sång för oss, en av hennes egna sånger (och nu kommer jag tyvärr inte på vad den heter) som är skriven utifrån ett kapitel i Jesaja bok.

Boris Salo hade ett väldigt intressant bibelstudie om Apostlagärningarna 17, om Paulus starka förkunnelse.

Här till sist vill jag dela några punkter från Boris undervisning (skriver med mina egna ord och formuleringar).

FÖRBÖNEN ÄR VIKTIG och vi kristna ska och bör gå till förbön. 
Och när vi gör det kommer vi ofta med vår oro och problem och det ska vi göra. Men vi borde också komma med vår "LÄNGTAN", den längtan som den Helige Anden lagt på våra hjärtan. Ex. Många är vi som har en längtan att nära och kära ska få en personlig levande tro på Jesus.

VILL VI FÖRA EN ANNAN MÄNNISKA FRAM TILL JESUS MÅSTE VI BÖRJA DÄR HAN/HON STÅR RENT PRAKTISKT (Ex. möta henne i hemmet, på puben, på jobbet) OCH ANDLIGT (ex. börja berätta om det hon/han redan vet, bestyrka det och gå sen vidare, steg för steg).
Och vi måste först sätta oss in i den andres situation, förstå henne/honom. För om vi inte gör det så hjälper det inte heller med all vår kunskap, information och predikan.
Här passade ordet DELA in igen, vi ska dela livet, båda vägarna.

I ALLA SAMMANHANG SKALL VI FÖRST BE ATT ALLT DET ONDA GER VIKA OCH FÖRSVINNER SÅ JESUS FÅR PLATS ATT VERKA.

INGEN VÄCKELSE HAR NÅGONSIN KOMMIT UTAN FÖRBÖN. Det är där bönen praktiseras, när vi rent ut sagt går ner på knä som vi får se resultat.

OCH DET FINNS EN STRIDSFRÅGA SOM VI KOMMER ATT FÅ MÖTA (liksom på Paulus tid). FRÅGAN VI KRISTNA KOMMER ATT FÅ MÖTA I FRAMTIDEN OCH FÅ KÄMPA FÖR ÄR "FÅR VI SÄGA ATT DET BARA FINNS "EN" VÄG TILL GUD"? (när det finns så många olika religioner).
Men "DET FINNS FORTFARANDE BARA EN VÄG TILL GUD OCH DET ÄR JESUS. Vi kan inte dölja sanningen, och vi ska inte dölja sanningen, det är vår uppgift att berätta.





JESUS SADE TILL HONOM: JAG ÄR VÄGEN, SANNINGEN OCH LIVET. INGEN KOMMER TILL FADERN UTOM GENOM MIG (Johannesevangeliet 14:6).

HOS INGEN ANNAN FINNS FRÄLSNINGEN, OCH UNDER HIMLEN FINNS INGET ANNAT NAMN SOM MÄNNISKOR FÅTT GENOM VILKET VI BLIR FRÄLSTA (Apostlagärningarna 4:12).

DÅ TRÄDDE JESUS FRAM OCH TALADE TILL DEM OCH SADE: "ÅT MIG HAR GETTS ALL MAKT I HIMLEN OCH PÅ JORDEN. GÅ DÄRFÖR UT OCH GÖR ALLA FOLK TILL LÄRJUNGAR! DÖP DEM I FADERNS OCH SONENS OCH DEN HELIGE ANDES NAMN, OCH LÄR DEM ATT HÅLLA ALLT SOM JAG BEFALLT ER. OCH SE, JAG ÄR MED ER ALLA DAGAR INTILL TIDENS SLUT" (Matteusevangeliet 28:19).














Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023