SOVRUM UNDER FÖRÄNDRING

Ganska snart efter att jag hade avslutat mitt jobb som dagmamma senaste sommar så städade jag undan så gott som alla leksaker ur vårt sovrum.
Rummet hade ju egentligen varit ett lekrum i många år med vår säng mitt i, och det hade fungerat helt bra.

Så här såg det ut på Jan´s sida av sängen.


Och så här på min sida.



Och vid klädskåpet som sällan gick att öppna utan att man behöva flytta på resesängarna och en massa saker så såg det ut så här.



Och när jag dammsugade och drog ut alla leksaker som fanns under sängen ja då såg det ut så här .




RUMMET FÖRUT
Hela rummet såg så här trevligt ut, riktigt mysigt kan jag ännu tycka.





UT MED ALLA LEKSAKER
Det var otroligt skönt att få lyfta ut alla leksaker, hyllor och möbler som liksom hört till mitt jobb och istället få göra om rummet till ett riktigt sovrum, luftigt och lätt städat.

Allt som åkte ut skänkte jag bort till vänner, sålde på loppis, slängde en del eller förde till Missionsstugan. Och ännu finns det grejer som förvaras ute på garagevinden.



Och när grejerna hade åkt ut så möblerade vi om.
Vi stängde dörren till köket, satte helt enkelt ett lakan framför och ställde sedan sängen där.
Nu fick vi träna oss på att ha en dörr in till sovrummet och vi funderade att ev helt ta bort dörren och bygga fast dörrhålet.



Sovrummet blev som jag önskat luftigt, fint och lättstädat.



ETT GYM?
Men så kom Jan hem med den stora crosstrainern och då blev vårt sovrum mera likt ett gym, som man blickade ut över när man låg i sängen.


Det fanns tyvärr ingen annan plats i vårt lilla hus för crosstrainern så den blev placerad just i vårt nya luftiga, fräscha sovrum.

Och jag kan intyga att fast den är den fulaste maskin jag ever haft så gillar jag den ändå, för den ger mig och min rygg så bra träning.

Och det att Jan köpte den åt mig det är ju bara för underbart, en sådan kärlek. Han köpte den efter att en bekant som haft problem med stel bröstrygg liksom jag blev så mycket bättre av träningen.

Jan funderade inte på hur ful den är, hur stor den är eller var den skulle få plats i vårt lilla hus. Han tänkte bara på vad som kunde hjälpa mig att få en bättre rygg.....det kallar jag för kärlek, för det är just vad det är💗.


NYA PLANER
Men sedan den intog vårt sovrum har jag egentligen varje dag funderat mer eller mindre på hur jag vill ha det möblerat, målat/tapetserat och inrett i vårt sovrum.

Jan låter mig planera också godkänner han eller förkastar mina förslag.

Det vi är överrens om är att det ska bli en sänghimmel. Så jag började fundera var i rummet sängen passar bäst ifall den får en ljuvlig sänghimmel runt omkring sig.

Och jag kom fram till att sängen stod nog bäst där den stod förut, så nu fick lakanet som hängt framför dörren till köket täppa för fönstret istället (vi har ju liksom två dörrar och två fönster i vårt sovrum, så det har alltid varit lite knepigt att möblera😊).

Och jag drog igång med världens storstädning och efter den så möblerade jag om och drog in ännu en möbel i rummet.

Och jag blev så nöjd.



Den extra möbeln jag drog in är fåtöljen, med massagestolen i.

Och i fönstret tänder jag ofta ljus till kvällen för då blir det så mysigt.



Och på loppis hittade jag ju fina vita linnegardiner, som nu pryder fönstret.



Vid min sida av sängen har jag nu försökt att få det så enkelt som möjligt när jag ska torka damm, så jag har ett nästan tomt nattduksbord.
Jag förvarar alla mina böcker, bibeln, glasögonen och annat viktigt i den lilla korgen på golvet eller uppe på hyllan.




Och när jag fick fylla rummet med lampor, ljusslingor och levande ljus ja då blev det liksom perfekt.

Och vår fina kakelugn (som värmer med elpatron på natten) trädde plötsligt fram på ett nytt sätt och jag satte genast ett ljus i den också.





DEN STORA
Också var det ju den stora, fula men ack så bra crosstrainern, jo den finns här i rummet ännu, men jag tyckte att jag fick den riktigt bra kamoflerad, eller hur😉, för du har väl inte sett den på bilderna hittills? Men tittar man noga så syns den nog lite här och där.

Nu ska jag visa var den fått sin plats i rummet.


Den passade liksom allra bäst vid fotändan av sängen, istället för endera sidan av sängen. Nu står den helt bra när man vill träna. Tidigare när den stod i hörnet fick jag alltid först dra fram den lite från väggen och sen efter min korta träning skuffa in den igen.


Och nu har vi ju dörren fri till köket igen även om vi låter den vara stängd av gammal vana.
Men ifall vi har många gäster så är det alltid bra att kunna öppna den så man kan liksom gå runt med tallriken och glaset istället för att tränga sig förbi kön.

Så vårt sovrum ska nog alltid ha två dörrar. Hur det blir med två fönster, ja det får vi ännu tänka på.


MAN KAN ALLTID ÖNSKA
Och nu har jag bara då resten av önskemålen för vårt sovrum som jag får hoppas och drömma om. Dock en sak i taget och enligt vad plånboken tillåter.

Nu när jag får min lilla lön från inhoppen, så brukar jag köpa något just till hemmet eller ex fara ut och äta med en väninna.
Små saker blir så stora och så fantastiska.

Så om jag jobbar lite mera och är bra på att spara så kanske jag småningom får någonting nytt till vårt sovrum.


TAKET
Taket har fått vara med om både det ena och det andra. Där har vi haft fastspikat en högsäng vars sidor gick ända upp i taket, med tillhörande vägg med dragspelsdörr (de vita sträcken i taket är bevis).

Jag önskar ett vitt tak, helst så skulle jag önska att vi helt river bort de gamla paffskivorna, men det lär inte hända säger min man.
Så troligtvis så blir det att vi/jag någongång målar dem vita.



TAPETER
Nya tapeter drömmer jag också om eftersom dessa är fulla av skruvhål från alla möjliga leksakshyllor m.m.



Där tapeterna är som mest nötta har jag lyckats få det möblerat så att jag kunnat ställa en möbel eller en tavla framför.


Och skruvhålen har jag liksom plattat till, också går de även att lite dölja genom att måla dem med krita.
Så tapeterna är kanske det som ändå kommer sist på min önskelista. Men som ev blir det som vi först åtgärdar, för tapeter kan man lätt fynda om man har tur, både på loppis eller i någon rea korg.


GOLVET
Golvet har en plastmatta som är 23 år gammal, den är full av hål, rispor och smutsiga streck som inte går bort.



Så naturligtvis skulle det kännas mycket trevligare att ha en ny och fräsch plastmatta eller gärna laminatgolv liksom vi satt in på övrevåningen.
Jag skulle allra helst välja bort plastmattan p.g.a att jag är allergisk, tror att det är bättre med laminatgolv, men vet inte.


SKJUTDÖRRAR
Och nya dörrar till vårt klädskåp har vi länge funderat på. Vi har tänkt oss skjutdörrar som är gjorda av speglar, liksom vi har i farstun, så jag får lite flera speglar som jag inte orkar hålla rena😉.




Vi skulle endera köpa dörrar som går ända upp till taket, så vi slipper dammhyllan eller så skulle Jan bygga fast den på ett eller annat sätt men ändå så att rummet skulle gå att använda som förvaring.


SÄNG
Sen skulle det ju också vara väldigt trevligt med en ny säng som inte är så nött och söndrig som den som vi haft från allra första början, en som gärna skulle få ha förvaringslådor där under.

Under vår nuvarande säng har vi en stor träkloss som Jan fixat till för att den inte ska sjunka ihop😉.


Jag har ju nämnt det förrut att vår säng har ju alltid fungerat som familjens naturligaste mötesplats. När alla barnen är hemma slänger de sig ofta här och ligger och pratar och myser. Ofta är vi hela familjen samlad i sängen, så jag kan garantera att foten där under behövs.


 Sängen har också tappat sin vita färg, pålimmade lister som lossnat.



Och gavlarna är väldigt nötta, dock svårt att få det på bild.



Och någongång har två små gröna händer tagit i den😊, och den färgen sitter som gjuten i sten.
Och här syns även golvet som är fullt av repor och streck, som inte går bort.




NATTDUKSBORD
Vi har "ett" nattduksbord.
Och jag vet att det finns att köpa till av denna byrå, men den är inte så riktigt billig, så vi får vänta och se om vi har tur när det blir rea. Eller om vi hittar en liknande på loppis.




ATT LÄRA SIG VÄNTA
Även vi vuxna behöver lära oss att vänta, vänta på något gott.
Att inte få allt vi vill ha, genast. Det är hälsosamt.

Naturligtvis är vår önskan att kunna renovera hela huset, rum för rum, få det nytt och fräscht. Det är målet, men det får ta tid och kommer att ta många år, om det ens blir klart.

Och speciellt nu när jag är tjänstledig så även om vi lever alldeles bra så får vi ändå svänga på slantarna ibland, eller mera att vi prioriterar vad vi sätter dem på.

Men oj så roligt det är när man får något nytt ibland, litet eller stort.


PIFFA UPP HEMMET TIPS
En loppisresa där man kan finna ett som annat att inreda med är billigare än att köpa allting nytt.

Att möblera om i ett rum, slänga ut lite saker och fylla på med andra, som redan finns i huset är helt klart en billigare lösning än att köpa nya möbler.

Att bädda rent med nytvättade sängkläder och fylla på med mjuka härliga kuddar kostar inget heller, men ögonen går till den sköna, fina sängen istället för det där nya taket som man kanske önskar.

Att tända ljus, sätta upp ljusslingor och lägga på den rätta musiken gör att rummet blir som nytt.

Nu är jag så glad och nöjd med vår senaste sovrums förändring, nu får jag fortsätta att drömma och planera om nästa steg. Att få planera och leta inspiration på nätet är något jag njuter av, och något jag sätter tid för nu när jag kan och hinner.

Och där emellan möblerar jag om lite, städar, sorterar, slänger och jag börjar faktiskt få detta hus under kontroll, det är helt fantastiskt och jag är så glad och tacksam.

Att varje dag få känna tacksamhet är inte alla förunnat i denna värld.

Hittade denna fina påminnelse om tacksamhet på en uteanslagstavla på väg till jobbet i måndags.




DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT
Som kristna får vi också ha tålamod och lära oss att vänta, att vänta på det goda som ska komma, paradiset som vi ska få.

Ett bibelord som kommit ofta till mig på sistone när jag sökt och bett om bibelord till mina blogginlägg är "SÖK HERREN MEDAN HAN LÅTER SIG FINNAS".

Vi får inte vara så upptagna av allt det jordiska (inreda rum, träna, se på tv, festa, skotta snö, studera, jobba, shoppa, rulla på telefonen och alltmöjligt) så vi glömmer det viktigaste, att söka Herren medan Han låter sig finnas.

Gud har tidtabellen, endast Han vet tidpunkten när Jesus kommer tillbaka, när den här jorden möter sitt slut. Ännu har vi tid, men alla ser vi ju tecken efter tecken att denna värld nog går mot sitt slut.

SÅ OM DU INTE ÄNNU SATT JESUS PÅ FÖRSTA PLATS, TAGIT EMOT HONOM I DITT LIV SÅ GÖR DET. GÖR DET MEDAN DU ÄNNU HAR TID.





Nu skall jag avsluta och ta en sväng ut med Hugo och sen börja ställa till ett som annat, för ikväll samlas bönegruppen hemma hos oss och jag har lovat att bjuda på te och fruktbricka, vi kör hälsosamt ikväll.

TREVLIG KVÄLL ÖNSKAR JAG DIG




HA DIN GLÄDJE I HERREN, HAN GER DIG ALLT VAD DITT HJÄRTA BEGÄR (Psaltaren 37:4).

LEV INTE FÖR PENGAR, UTAN NÖJ ER MED VAD NI HAR. GUD HAR SJÄLV SAGT: JAG SKA ALDRIG LÄMNA DIG ELLER ÖVERGE DIG (Hebreerbrevet 13:5).

HIMMEL OCH JORD SKA FÖRGÅ, MEN MINA ORD SKA ALDRIG FÖRGÅ. MEN DEN DAGEN ELLER STUNDEN KÄNNER INGEN: INTE HIMLENS ÄNGLAR, INTE ENS SONEN, INGEN UTOM FADERN (Matteusevangeliet 24:35-36).

SÖK HERREN MEDAN HAN LÅTER SIG FINNAS, ÅKALLA HONOM MEDAN HAN ÄR NÄRA (Jesaja 55:6).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023