JAG ÄR VINTRÄDET NI ÄR GRENARNA

Om inte Han vore stammen som jag får livnära mig på, vad vore jag då?


- Vad hade jag gjort då?
- Vad hade jag sagt då?

Jo då hade jag gjort något elakt och då hade min mun sagt precis vad jag tänkte och kände.
Men just för att Du Herre leder mig och går före mig så blev det rätt.



Munnen pratar vad hjärtat är fullt av, så står det i bibeln och allt för ofta är det sant. Detta är bananplättar/hjärtan som jag stekte till min familj en morgon. 


TILL TIO
Åt barn brukar man säga: räkna långsamt till tio innan du säger något, då hinner den värsta ilskan rinna av dig och du säger inte precis allt du tänker och känner.
Och precis samma regel kan också vara bra för oss vuxna, ibland.

Vilken tur att jag inte skrev något inlägg just den dagen, för då skulle det ha blivit ett kokande avslöjande inlägg, som naturligtvis skulle ha avslöjat mig själv men även en annan person, vilket inte skulle ha varit rätt.

Tack Jesus att Du är trädet och vi är dina grenar. NÄR VI FÅR VÄXA PÅ OCH AV DIG DÅ KLARAR VI ALLT, då kan Du hindra oss från att göra något idag som vi får ångra imorgon.

Men ändå händer det att vi gör fel/syndar, i tankar, ord och gärningar, tack Jesus att vi då får komma till Dig med allt skräp, vi får Din förlåtelse och vi får Din hjälp. Vi får börja på ny kula och leva i och av förlåtelsen, både för vår egen del och för andras.

ATT GLÖMMA OCH FÖRLÅTA ÄR ALDRIG LÄTT. DET ÄR INGEN KÄNSLA, DET ÄR ETT BESLUT SOM VI KAN VÄLJA ATT TA. MED JESUS HJÄLP ÄR INGENTING OMÖJLIGT.



JAG ÄR VINSTOCKEN/VINTRÄDET, NI ÄR GRENARNA. OM NÅGON FÖRBLIR I MIG OCH JAG I HONOM, SÅ BÄR HAN RIK FRUKT. UTAN MIG KAN NI INGENTING GÖRA (Johannesevangeliet 15:5).

FÖR INGENTING ÄR OMÖJLIGT FÖR GUD (Lukasevangeliet 1:37).

EN GOD MÄNNISKA BÄR FRAM DET SOM ÄR GOTT UR SITT HJÄRTAS GODA FÖRRÅD, OCH EN OND MÄNNISKA BÄR FRAM DET SOM ÄR ONT UR SITT HJÄRTAS ONDA FÖRRÅD. VAD HJÄRTAT ÄR FULLT AV DET, DET TALAR MUNNEN (Lukasevangeliet6:45).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023