VAD ÖGAT INTE SETT ELLER ÖRAT INTE HÖRT

I morse vaknade jag på campingen av en arg röst, en faders röst. Det var så pass argt och högt att jag satte mig upp sköt upp rullgardinen och tittade ut.

En bild från tivolit här, gratis för alla barn under 13 år.

Jag såg en familj komma promenerande förbi, modern och det barn som gick först såg bedrövade ut. Sedan kom fadern som fortfarande pratade med en skarp röst till barnet som gick sist med huvudet nerböjt och händerna knäppta bakom nacken.

Jag hade bara hört, inga tydliga ord men en skarp röst. Jag hade inget sett, men jag är rätt säker på att det stackars barnet hade sjukt i sin nacke.
Och jag blev så bedrövad.
Ser jag eller hör jag något som den fadern gör igen för att bryta ner sitt barn, fysiskt eller psykiskt ja då ringer jag polisen och förklarar på min knagliga finska att ett barn misshandlas.

I mitt jobb genom åren har jag alltid haft skyldighet att rapportera om jag haft de minsta misstankar att ett barn far illa.
Och det har vi ju alla, oberoende av jobb så har vi skyldighet både jag och du att rapportera om eventuell (barn)misshandel.

Imorse hörde jag mest och såg liksom bara efterspelet, jag kan liksom inte helt intyga att det var just den pappan som skrek eller att det var pappan som slog/knep sitt barn i nacken, men jag var ju inte den enda som riktade blickarna mot fadern. Jag tror att jag både hörde och "såg" rätt.

Vi måste alla vara beredda att gripa in, inte alltid vända bort blicken. Det att vi gör det där obekväma kan vara livsavgörande, det kan rädda liv.


Ibland känner jag mig så liten. Men allt förmår jag i Honom som ger mig kraft (Filipperbrevet 4:13).

EN KÄRLEKSFULL FAR
En far skall aldrig använda sina händer till annat än att lyfta, krama, trösta, applådera, göra sånt som är tryggt, fint, roligt och uppbyggande.

En far behöver ofta använda sin röst och även ibland kan han behöva höja den, för att bli hörd. Men den rösten får aldrig kränka, såra eller bryta ner.

Tyvärr så är livet här på jorden ofta något annat. Alla syndar vi på ett eller annat sätt men alla har vi också rätt till förlåtelse.
Men sen måste vi villigt jobba på att bli en bättre ex förälder, en med mildare ord och mildare hand.

Till dig som använt din röst och händer fel, Jesus vill och kan förlåta dig. Han är den som kan hjälpa dig till en ny relation med dina barn och med din familj.

Till dig som blivit sårad, hånad och kränkt, för dig finns helande att få. Helande i Namnet Jesus.
Och du får och skall även be om helande för den som sårat dig, ty för Gud är ingenting omöjligt.

Gud är vår kärleksfulle Far. Hans händer är kärleksfulla och Hans röst är len.
Kom till Honom, Han har lovat att du skall få höra saker du inte kunnat tro att din öron någongång skulle få lyssna till och att du ska få se saker du aldrig kunnat tro att dina ögon skulle få se och uppleva.

Det som är omöjligt för oss människor är möjligt för Gud (Lukasevangeliet 18:27).Ty för Gud är ingenting omöjligt.




VAD ÖGAT INTE SETT OCH ÖRAT INTE HÖRT OCH MÄNNISKANS HJÄRTA INTE ANAT, DET HAR GUD BERETT ÅT DEM SOM ÄLSKAR HONOM (1 Korintierbrevet 2:9).

ALDRIG HAR NÅGON HÖRT, INGET ÖRA HAR UPPFATTAT, INGET ÖGA HAR SETT EN ANNAN GUD ÄN DIG, SOM GÖR SÅDANT FÖR DEM SOM VÄNTAR PÅ HONOM. DU KOM FÖR ATT HJÄLPA DEM SOM GJORDE DET RÄTTA MED FRÖJD, SOM TÄNKTE PÅ DIG PÅ DINA VÄGAR (Jesaja 64:4-5a).

MINA TANKAR ÄR INTE ERA TANKAR, OCH ERA VÄGAR ÄR INTE MINA VÄGAR, SÄGER HERREN (Jesaja 55:8).

SÖK HERREN MEDAN HAN LÅTER SIG FINNAS, ÅKALLA HONOM MEDAN HAN ÄR NÄRA (Jesaja 55:6).

SÅ SÄGER HERREN : HÅLL FAST VID DET SOM ÄR RÄTT, HANDLA RÄTTFÄRDIGT, FÖR SNART SKA MIN FRÄLSNING KOMMA OCH MIN RÄTTFÄRDIGHET UPPENBARAS. SALIG ÄR DEN MÄNNISKA SOM GÖR SÅ, DEN MÄNNISKOSON SOM HÅLLER FAST VID DET, SOM TAR VARA PÅ SABBATEN OCH INTE OHELGAR DEN, SOM AVHÅLLER SIN HAND FRÅN ATT GÖRA NÅGOT ONT (Jesaja 56:1-2).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023