JAG VET ATT VI HAR SEMESTER

Vi började dagen med våfflor, igen. Vi har varken plockat i eller ur en diskmaskin, inte heller en tvättmaskin på hela dagen. Vi har gått i lätta sommarkläder och barfota större delen av dagen och vi har i princip bara gjort vad vi velat. 

Jag vet att vi har semester, det både syns, känns, hörs och smakar semester.

I går kväll när det faktiskt blev lite kyligt fick stickastrumporna komma på, för mig.

När Jan cyklade hem en sväng på eftermiddagen tog jag en runda med Hugo och därefter sjönk jag ner i sängen med Netflix och min sjukhus serie (New Amsterdam). Ja, då vet jag att jag har semester.

Jag har rensat gräs kring buskar och trappor. Jag har krattat barr och kottar. Jag har träoljat. Jag har gjort upp eld i bastun till svärmor så hon fick ta sig ett skönt bad innan de åkte hem. Jag har skivat grönsaker och lagt på varsin tallrik. Jag har vattnat blommor. Och vi har tagit några promenader med Hugo. Och det var typ allt idag. Och detta har jag/vi gjort för att vi velat, inget måste. Ja jag vet att vi har semester.

MEN ändå om jag känner efter så är jag inte helt avslappnad, inte helt utvilad och inte helt mig själv.

Året som har gått har inneburit mycket sjukdomsfall och oro för nära och kära. Det senaste halvåret har inneburit mycket stress och extra arbete på jobbet. Pandemin har gjort att vi inte kunnat träffa alla vi önskat och velat. Pandemin har gjort att vi inte kunnat träffas inom församlingen för att dela ordet, brödet och gemenskapen. Och jag har lidit av mina sömnproblem, vilka är bättre men de finns ännu där, från och till.

OCH DÄR STÅR JAG NU, aningen urvriden, fattig och törstig.

MEN det är ingen katastrof men ett konstaterande. Och visst är det bra att man inte låtsas att allt är frid och fröjd när det inte är det, samtidigt som jag säger till Jan flera gånger /dag att nog har vi det bra, för det har vi ju. Vi har det så bra.

Och just p.g.a allt som varit och delvis ännu är så har vi behövt tid för oss själva. Vi har prioriterat tid med och för varann. Vi har mestadels varit bara vi. Vi har rest, vi har levt villaliv (liksom nu) och vi har delat tid med de närmsta, familjen.

ALLT HAR SIN TID och jag vet att vi har semester och att vi försöker göra det bästa av varje ny dag och stund.

TACK JESUS FÖR SEMESTER. TACK JESUS FÖR VI. OCH TACK ATT DU LEDER.

ALLT HAR SIN TID, DET FINNS EN TID FÖR ALLT SOM SKER UNDER HIMLEN (Predikaren 3:1).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023