HUR OCH VAR HITTA AVKOPPLING

Jag började morgonen strax innan kl.8 med en morgonrocks-promenad med Hugo. Ja här på campingen går man i nattkläder eller morgonrock/badrock helt naturligt.

En bild från senaste gång vi var här när jag var på väg till duschen.

Hugo fick sig en kissrunda och vi tog sen en sväng via wc:n (de gröna som är liknande som bajamajor men betydligt större, finare, renare och har vanlig wc-stol samt rinnande vatten och där hunden får följa med in) och jag borstade tänderna och tvättade glasögonen.

På vägen tillbaka till husbilen träffade jag en bekant som är här och tältar med sina barn. På deras tältområde hade det varit livat inatt. Vi däremot har inte hört ett knyst på vårt område.

När jag kom till bilen ringde jag till mamma och pappa och undrade ifall de ville komma hit idag. Men eftersom det är endast mamma som är chaufför just nu (pappas anfall visade sig vara epilepsin som kommit tillbaka och den ger både epileptiska anfall samt blodtrycksfall, så han har körförbud i några månader) ville hon inte köra så här långt på en och samma dag.

Efter samtalet scrollade jag genom dagens nyheter, bloggar, instagram och började på med detta inlägg.

Först klockan 10:45 steg jag upp, kokade kaffe till Jan samt dukade fram morgonmål. Det blev att äta på insidan för ute var det för kallt och blåsigt.

Dagen i övrigt har vi promenerat massor (och det är inte många som gått i shorts och kortärmad tröja idag, men nog min varma man 😊).


Vi har ätit gott.


Varit en sväng till butiken.
 

Jag har tagit en liten siesta mitt på dagen. Och därefter blev det en dusch.  
Och vi har suttit och njutit och sett på campinglivet.

Och jag har sugit in att detta är min sista semestervecka, sen börjar allvaret. 

Under dagens ena promenad.

En väninna påminde mig nyligen att tänk inte på det nu. Men så enkelt är det inte.

Som sagt: Jag älskar mitt jobb, men som det var innan coronan kom. Den förstörde så mycket för både brukare och personal. 

Som det varit det senaste halv året är inte okej och det är inget som håller i längden, det brister för eller senare i någon ände. Och jag vet det är likadant på andra ställen inom vården, och säkert på andra arbetsplatser också.

Och enligt den nya arbetslistan skulle jag vara på jobb denna vecka fast jag har semester. Skulle jag inte trots semester loggat in för att ta en titt på den nya listan och nästa veckas turer skulle jag ha missat det och de skulle ha fått ännu mera kaos på jobbet. Man hittar inte inhoppare så där bara. 

Så nu är nog min bön att vi denna höst skall få styrt upp allt igen, så vi alla får trivas, orkar och kan ha roligt tillsammans, som förut. 

På tivolit här har de också roligt.

Och på tal om att slappna av och koppla bort jobbet, jo det gör jag nog allra bäst när jag får leva husbilsliv med min älskade Jan. 


Så nu lever vi, kopplar bort, kopplar av och kopplar på den äkta semesterfiilisen.

Men vi får alla alltid komma ihåg att hur än vi fyller våra liv med både det ena och det andra så får vi/hittar vi aldrig den äkta vilan och friden om vi inte bjuder in Jesus i våra liv. Endast Han kan ge oss den äkta och bestående glädjen, friden och kraften.

Det är något jag också hela tiden får påminna mig själv om. Det är så lätt hänt att man glömmer Jesus i allt vad denna världen erbjuder, speciellt när man är ledig, livet leker, alla mår bra, solen skiner och man har semester. Låter det bekant?

Bron med alla kärlekslås.

Genast jag glömmer min dagliga stund med Jesus känns livet tyngre och jobbigare. Och varje dag jag verkligen tar mig tid för Jesus, bibelläsning, bön och tid att lyssna in. Ja då liksom öppnas mitt sinne och jag kan se allt med en ljusare och lättare syn, inget känns jättesvårt eller jobbigt längre och jag vet att jag klarar allt (både härliga och svåra saker i livet) med Jesu hjälp.

Men eftersom vi lever i världen får vi kämpa. Vi skall leva i världen men inte av världen. Och det är något vi aldrig kan klara utan Jesu hjälp.

SÅ JESUS NU BER VI OM DIN LEDNING I VÅRA LIV SÅ VI SÖKER KRAFT UR DEN RÄTTA KÄLLAN, FRÅN DIG. SÅ VI KLARAR ATT BALANSERA ALLT I DENNA OROLIGA VÄRLD. TACK  JESUS ATT DU BÅDE KAN OCH VILL LEDA OSS.


KOM TILL MIG, ALLA NI SOM ÄR TYNGDA AV BÖRDOR, JAG SKALL SKÄNKA ER VILA (Matteusevangeliet 11:28).

FRID LÄMNAR JAG KVAR ÅT ER, MIN FRID GER JAG ER. JAG GER ER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. KÄNN INGEN ORO OCH TAPPA INTE MODET (Johannesevangeliet 14:7).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023