TELEFONEN FICK SIG ETT DOPP

I går kväll efter min första jobbdag åkte vi hit till villan. Att få sova och bo här igen några dagar är toppen, då känns det ännu som semester.

Dagens utfärd

Vi började morgonen med en promenad och därefter blev det morgonmål ute i solen.
Dagens morgonmål för mig.

Morgonmål: rågbröd, vegan glass och kaffe

Jag fick en mjuk start efter semestern om man räknar med att jag nu har två lediga dagar. Sen blir det jobb på torsdag igen samt hela helgen, det blir långa skift 11,5 h både lördag och söndag. Men just nu lever jag villaliv och njuter av ledigheten.

Efter söndagens fantastiska båtutfärd till Tankar med våra goda vänner fick vi smak för sjölivet vilket resulterade i sommarens första båtutfärd här vid villan.


Det var lite blåsigt men varmt och skönt..

Vi tog en tur ut till STOR PASKARN, en holme ca 3 km här utanför.
Resan dit gick bra.


Vi tog iland bland många andra båtar, flera hade hittat dit denna soliga och fina dag (där träffade vi också bekanta).
Vi letade efter en fin plats ute på klipporna och gärna en lite skuggig plats bakom någon sten eller träd för Hugos skull.
 

Men vi hade paraplyet också med som gav skugga vid behov. Men Hugo som ju gillar värme vilad där under en stund men gjorde sen som vanligt, gick och lade sig i solen.

Hugo under paraplyet.


Vi hade lite gott med att äta (smörbulle till Jan, donits till mig och lite chips).


Vi stannade kanske en timme innan vi packade ihop och gick till båten.


Och då stötte vi på lite problem.


Först ville båten inte starta, men efter några försök drog den igång och vi åkte ut på det gnistrande havet.


Vi hade inte åkt långt, kanske 150 meter när motorn plötsligt stannade och "kaptenen" (läs min man) som kollat att tanken var fylld innan vi åkte (samt bestämt att vi inte behövde någon extra bensin för denna korta trip 😉) konstaterade att tanken var nog tom.

Det var bara att plocka fram årorna, och jag som satt i rätt ände fick börja ro. Det gick fint och jag var stolt över mig själv när jag rodde förbi segelbåt efter segelbåt (som stod ankrade). 


Efter ett tag började jag dock känna av en konstig känsla i händerna och jag hade utan att märka det fått flera blåsor samt valkar av mitt häftiga roende.
Vi beslöt att byta och jag föreslog att vi byter på grunt vatten, att jag kan hoppa ur båten medan Jan flyttar sig till årorna. Två gående/stående vuxna i en båt är ju inte okej, inte en heller för den delen.

Så jag rodde intill en liten holme där endast fåglar huserar och där det är bäst att inte gå för nära. 
När jag såg bottnen gissade jag att det gick ungefär till knäna och jag steg ur båten.
Det gick inte helt bra. Jag halkade på bottnen eller om jag fastnade med foten i båtkanten, jag minns inte för det gick så snabbt. Men det slutade med att jag trillade i och fick mig ett dopp.

När Jan hade satt sig vid årorna och jag hade kravlat in i båten igen insåg jag att jag hade ju telefonen i telefonbältet kring magen. Där hade jag satt den vattentäta telefonen just ifall vi skulle gå på grund eller trilla i vattnet 😉 och behöva en telefon för att ringa efter hjälp.
Var den då vattentät?  Njaa jag skulle inte riktigt kalla den för det.

Jan fick fortsätta att ro den sista biten.

Telefonen gick sen inte att öppna med varken fingeravtryck eller kod och när vi kom iland började den alldeles själv hoppa från det ena till det andra och slå siffror efter varann. Jag försökte stänga den men det gick inte. Jan började googla och hittade rätt snabbt tips. Man skulle koppla i laddaren och sen stänga den, och då lyckades det.
Så modellen jag har, vilken det står att är vattentät det stämmer nog inte, för jag har testat 👍😉.
Och fortfarande fungerar inte min telefon nu 6 h efteråt. Jag satte den i en påse med ris även om Jan sa att det troligtvis är för sent för det nu.Han letar telefoner på nätet just nu och det gillar jag så jag ber ingen bön ikväll att min telefon ska börja fungera igen. Allt har sin tid, den telefonen har gjort sitt.

Men utöver vissa små bekymmer har vi haft en alldeles fin dag. 

Siesta på klipporna.

Och Hugo som inte varit ut på sjön på några år stortrivdes i båten.
 

Han satt länge och kollade in läget och därefter lade han sig ner för att sova.
 

Han hittade mycket intressant både i luften (dofter) och i vattnet (växter, fåglar, fiskar).

Hugo hänger med huvudet över båtkanten och kollar ner i vattnet.

TACK JESUS FÖR ÄNNU EN TOPPEN DAG UTE PÅ SJÖN OCH I DET FINA SOMMAR VÄDRET.


När vi kom tillbaka var Jan torr medan jag var rätt blöt (efter blurret i havet) men båda hade vi smutsiga och leriga fötter efter promenaden från båten intill stranden på sandbankarna, så det blev att tvätta fötterna. Ja jag tvättade även min mans fötter (medan han fixade med min telefon som tryckte numror på löpande band). Och Jan påminde om att det var ju precis vad Jesus gjorde.

Ja, Jesus uppmanade och uppmanar oss ännu att tvätta varandras fötter, helt enkelt att vi skall hjälpa varandra och att ingen av oss skall hålla oss för fina för att hjälpa en broder eller syster (speciellt i nöd).

OM NU JAG, ER HERRE OCH MÄSTARE HAR TVÄTTAT ERA FÖTTER, SÅ ÄR NI OCKSÅ SKYLDIGA ATT TVÄTTA VARANDRAS FÖTTER (Johannesevangeliet 13:14).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023