I MORGON ÅKER MATTIAS

Sommaren kom och gick, huset fylldes med härliga ungdomar och nu åker de iväg igen en efter annan till sina studieorter. I morgonmorn åker Mattias och hans flickvän med tåget till Helsingfors.

Dagens promenad.

Jag jobbar natt så jag hinner inte åka med till tågstationen och säga hej då i morgon men jag får säga hejdå till Mattias i kväll. 

Flickvännen var här tidigare i veckan och när hon åkte hem ropade jag hejdå bakom dammsugaren och tänkte inte alls på att det var kanske sista gången jag ser henne innan de åker iväg (hon stiger ju på tåget i Kokkola).

Men jag får skicka mitt hej då, en önskan om en fin skolstart/ termin samt en kram med Mattias. 

I dag har jag dammsugit resten av huset och skurat. Nu bor vi i betydligt mindre sand, grus, gräs, döda insekter och damm, sånt som en skön sommar drar in (speciellt om man kör med en nästan helt städfri sommar).

Det gick dock inte allt för enkelt att skura i dag. Det sa krasch också fick jag börja använda händerna att vrida ur med.

Mattias har packat. Mellan varven har vi hunnit prata, ta en promenad och kramats, ja denna mamma passar på och ger och tar en kram nu som då.


Och vi har bett om Guds beskydd och välsignelse på färden. 
Och Mattias har fått massage.

Sista kvällen hemma och Mattias önskade smakbit till middag och det fick det bli.

Jag tog också en smakbit.

I helgen bjöd vi ungdomarna på brunch. Att bjuda på brunch gör vi också annars ibland men speciellt innan de skall åka iväg. Då får man en fin chans att hinna prata och se dem. För mat fungerar alltid för att samla vår familj.


Ha det gott kära Mattias ❤ och A ❤. Må Herren beskydda och leda er dag för dag.

Känns gott i mammahjärtat att veta att de har varann, att de får dela livets upp och nerförsbackar med varann. De får dela den vanliga vardagen, fredagsmyset och vissa högtider tillsammans. Och de har alltid en famn att krypa upp i. Är så glad och tacksam att de har varann (i höst firar de två år tillsammans).

Som många gånger förut får jag även nu  konstatera: Vad bra att vi ännu får ha vår  Matilda ❤ här hemma. 

Det känns alltid så tomt när pojkarna åker iväg, även om vi tre här hemma har det riktigt bra tillsammans.

Nu får det igen ta sin tid, några dagar för detta  mammahjärta att läka och komma in i denna nya episod. Och jag vet att jag fixar det.


Om allt går som planerat blir båda pojkarna klara med sina utbildningar till våren. Så denna sommar kan ha varit den sista de bodde och jobbade här hemma.

Men nu får vi blicka fram mot hösten och allt fint och trevligt den för med sig.

EN DAG I TAGET TILLSAMMANS MED HERREN. LED DU OSS ALLA DÄR VI ÄR.


JAG VET VILKA TANKAR JAG HAR FÖR ER, SÄGER HERREN, NÄMLIGEN FRIDENS TANKAR OCH INTE OFÄRDENS FÖR ATT GE ER EN FRAMTID OCH ETT HOPP (Jeremia 29: 11).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023