STORA SLÄNGAR DAGEN

När man läser dagens rubrik kanske man tror att detta inlägg handlar om att jag haft värsta storstädardagen och slängt en massa saker, men nej.

En annan regndag.

När jag kom hem igår kväll efter helgens långskift tog det timmar innan jag somnade.

Så jag tog en lång sovmorgon och steg upp först kl.12 i dag (jag var dock upp en sväng och sa hej då till Matilda vid 8- tiden när hon drog iväg på läger).

Efter att jag startat en tvättmaskin och ätit en tallrik gröt tog Hugo och jag en långpromenad. Jag skickade och frågade våra hundvänner om de ville följa med men hon (matte) var på jobb. 
Jag och Hugo promenerade en timme även om det kom lite regnskurar nu som då.

När vi kom hem tog jag fram chipspåsen och satte på en film (då körde jag mitt lördagsmys). Passande väder var det på utsidan för att ligga under filten på insidan så att säga.

Jag har varit rätt urblåst hela dagen och jag har tillåtit mig att vara det även om vårt hem skulle behöva en ordentlig storstädning.

Jag fick en fråga igår, om hur jag orkar jobba långskift (denna gång var det 11,5 h på lördag och även på söndag (plus tiden det tar att byta om före och efter så jag brukar säga 12 h på jobb). 
Och mitt svar var, ibland går det bättre och ibland sämre.
Men skulle jag svara idag (igår skrev jag svaret i all hast när jag kom hem) så skulle jag säga att det går alltid när jag är där och det är liksom full rulle, man hinner inte tänka på det utan kör bara på, men det är när jag kommer hem och slappnar av som jag märker hur jag egentligen orkat, ibland bättre och ibland sämre.
Nog märker jag att det kräver sin återhämtning efter långskift. 

Så "stora slängar dagen" har inte handlat om att städa (men köket fick sig en omgång) och slänga bort saker utan om att slänga sig på sängen mellan varven och vila en stund.

När vi åt middag fick jag meddelande från en vän att vi är välkomna till deras villa ikväll om vi vill och det ville vi.
Och vi fick en riktigt trevlig kväll. Det var skönt att få komma och liksom "slänga sig" ner hos någon annan, få gå rundvandring i deras villa som de håller på att renovera så fin och mysig, få äta en god bärpaj, prata och lyssna och avsluta men en promenad ner till stranden.  


TACK JESUS FÖR EN FIN KVÄLL MED FINA VÄNNER.

SMAKA OCH SE ATT HERREN ÄR GOD. SALIG ÄR DEN MÄNNISKA SOM FLYR TILL HONOM (Psaltaren 34:9).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023