PRECIS SOM OM DE SKREV OM MIG

När jag imorse läste öt (Österbottenstidning) var det precis som om de skrivit om mig, och inte bara om mig utan också om alla andra kvinnor där ute som kämpar. Kanske också om dig.

Att vara i övergångsåldern kan vara så olika från person till person. Jag som fått kämpa med pms i många år hade hoppats att denna del av livet skulle bli enklare, och jag trodde faktiskt för fyra år sedan när det började att detta fixar jag galant, att detta är inget mot vad pms ställde till med. 

Men sen efter svettningarna, vallningarna, värken, urinvägsinfektionerna, viktuppgången och tröttheten kom sömnstörningarna och de är allra värst. Får jag inte sova ja då blir det tufft och det är precis vad det är just nu i livet.


Jag vet inte hur jag skall orka och fixa allt, speciellt på jobbet efter nätter som innehåller alldeles för få timmar sömn. Men jag gör som alltid. Jag lämnar allt till Herren. Han får leda mig rätt och jag hänger med. 

Och finns du som läser som har goda råd, ja du får väldigt gärna kontakta mig.

Jag tar extra sömnhormon  "melatonin" så gott som varje kväll, de hjälper mig att somna. Melatonin är ju ett hormon som kroppen redan producerar, men som man kan behöva mera av.

Annars äter jag inga hormoner i nuläget och hoppas att jag inte skall behöva det heller.

Efter nattvak på jobbet tar jag en insomningstablett för att hitta sömnen när jag kommer hem. Den får jag ta endast 1-2 ggr / vecka för att inte bli beroende, något jag är livrädd för.

I våras fick jag beviljat att jag behöver endast ha en vaknat i sträck ,eftersom en annan vårdare kunde ta mina nätter, visade det sig. Nu åker den vårdaren vidare på nya uppdrag, vilket jag unnar henne så gärna. Men för min del vet jag inte hur hösten ser ut när det gäller vaknätter, men Herre jag lämnar allt och alla i Dina händer. 

I dag var det dags för årskontroll hos Dentina, min tandläkare.

I väntrummet.

Jag hade inga hål endast lite tandsten som hon putsade bort. Tack Jesus för inga hål.

Jan som börjat jobba denna vecka tog eftermiddagen ledig också gjorde vi dagen till en liten husbilstrip.

Vi såg fina ställen.



Min nya telefon tog fina bilder.


Vi åt vid våra grannars restaurang. 

Och vi kom hem en 18 -tiden. Då cyklade Jan iväg till Fäboda medan jag och Hugo slängde oss på sängen.

I morgon har jag morgonskift och börjar kl.7, det låter som väldigt tidigt för en som sovit halva eller hela förmiddagen så gott som hela semestern (eftersom jag vanligtvis hittar sömnen rätt sent). I morse steg jag upp kl.11.

Det är en sak att ha sömnrubbningar när man har semester men nu börjar allvaret igen.

Resten av veckan jobbar jag kväll på torsdag och fredag och lördag blir det morgonskift.

TACK JESUS ATT DU HÅLLER ALLT I DIN HAND NÄR JAG KÄNNER ATT DET GUNGAR.

Och dagens text på lilla bläddermappen i vårt kök passar toppen in när det gäller dig och mig som dras med övergångsbesvär eller annars känner att livet stormar.

KOM TILL MIG, ALLA NI SOM ARBETAR OCH ÄR TYNGDA AV BÖRDOR, SÅ SKA JAG GE ER VILA (Matteusevangeliet 11:28).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023