I DAG HAR MIKAEL ÅKT

I morse var det tidig väckning. Det blev kramar, vackra kärleksfulla ord och en bön om Guds välsignelse och beskydd på färden.


Jan körde Mikael till Vasa och Vasabåten avgick klockan 8.

Det var första gången som jag inte grät efter att han åkt (nåja det kan ju komma ännu). Det har blivit lättare att säga hej då för varje gång, men än river det i mammahjärtat och saknaden gör ett stort hål i mig, ett hål som alltid tar några dagar att läka (förr tog det veckor).

Jag har vandrat för att tänka på annat.

Det som gör att det även känns bättre denna gång är att jag vet att Mikael har sin flickvän där (de "firade" nyligen att de varit tillsammans ett halvt år) även om hon åker senare till Umeå eftersom hon ännu har sommarjobb här.

Jag vet att de tar hand om varandra ❤. De har varandras lyssnande hjärta, värmande kram, någon att skratta och gråta med, någon att helt enkelt dela livets upp och nerförsbackar med, någon att dela den vanliga vardagen med, någon att fira allt från högtider, fester till vanliga fredagsmyskvällar med. Jag vet att de har varann och det är så skönt för mammahjärtat.

Ha det gott kära Mikael ❤ och A ❤. Må Herren beskydda och leda er dag för dag.

När Jan och Mikael hade åkt iväg strax innan klockan sex kunde jag inte somna om utan låg länge och sumerade sommaren, allt som varit och farit, jag tackade och bad. Känner mig så tacksam och rik (på kärlek).
 
Många skor har bott och bor i vår farstu.

Därefter läste jag (bloggar, nyheter, instagram). När det blev dags för Matilda att cykla till skolan öste regnet ner, så jag körde henne. Det har ösregnat nästan hela dagen, men mellan varven har solen tittat fram.

Vi pusslar och har pusslat på hela sommaren med bilarna och det har gått bra. 
I dag tog Jan Volvon till Vasa och åkte sen vidare till jobbet. Matilda kunde ha tagit Nissan till skolan men eftersom Mattias behövde den klockan 10 när han skulle till bilskolan (han tar körkort så han får köra ambulans framöver) så körde jag henne.

Efter skolan behövde Matilda bilen när hon skulle direkt till KU:s kansli. Hon har sommarjobb ännu denna vecka. Och till helgen, alltså imorgon blir det Tweensläger (fredag till lördag) ute vid Pörkenäs. JESUS VAR DU MED OCH VÄLSIGNA OCH BESKYDDA DEM ALLA SÅ DE FÅR ETT TOPPEN LÄGER (helst utan regn).


På eftermiddagen behövde Mattias igen en bil eftersom han hade ledig dag och ville åka till Kokkola till sin flickväns. Så Jan kom hem med Volvon och cyklade tillbaka till jobbet.

TACK JESUS FÖR EN FANTASTISK SOMMAR MED ALLA UNGDOMAR HEMMA. TACK ATT ALLA BILAR RULLAT OCH HÅLLIT IHOP. OCH TACK ATT DU TRÖSTAR NÄR SAKNADEN BLIR FÖR SVÅR.


HERREN ÄR MIN STYRKA OCH MIN SKÖLD. PÅ HONOM LITAR MITT HJÄRTA, JAG FÅR HJÄLP OCH MITT HJÄRTA JUBLAR. HONOM VILL JAG TACKA MED MIN SÅNG (Psaltaren 28:7).

JAG VILL JUBLA OCH GLÄDJAS ÖVER DIN NÅD, ATT DU SER MITT LIDANDE OCH KÄNNER MIN SJÄL I NÖDEN (Psaltaren 31:8).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023