KAFE' RUNDAN

I går kväll var det toppen väder och vi passade på och hade tumistid, i ett par timmar. Vi började med ett besök på kafe' Skorpan (sommarens första och kanske enda, tyvärr). 

Jan avnjöt en av deras goda kanelbullar medan jag tog det enda mjölkfria de hade, deras egen gjorda citron och mangosorbet.

Vi träffade på flera bekanta som också var ute denna vackra kväll.

Vi köpte med oss kanelbullar till barnen samt Skorpans goda sirapslimpa.

Sen drog vi vidare ut till vackra Gamla Hamn för att b.l.a se hur de kommit igång med byggandet av allaktivitetsparken.

När vi kom dit kom vi på att där finns ju också ett kafe'. På en brygga intill vattnet där båtarna kan tanka ligger kafe' Macken, vilket vi inte heller besökt tidigare, varken i sommar (när de verkligen piffat till det och satsat) eller sommrar förut. 

Det var mitt förslag att vi skulle sätta oss ner en stund även där. Och eftersom jag inte tog något att dricka på förra stället (glömde det) så tog jag en Vichy (för att köpa något så vi kunde slå oss ner). Varsin kokosboll blev det också.

Där var så vackert och fint, glömde dock att ta en bild av hela utsidan. Och där träffade vi också bekanta som var ute och njöt i det fina vädret.

Vi avslutade vår spontana tumisutfärd med att storhandla vid Prisma.

Jag somnade denna kväll riktigt gott kring 22:30. När jag vaknade till kl.1:10 märkte jag att Matilda ännu inte hade kommit hem för bilen var inte hemma. 

Hon skulle på FHL (Faith, Hope, Love / ungdomssamling) och därefter vidare till en kompis villa för att meta, simma och bada bastu.

Men eftersom skolan börjat och hon skulle iväg klockan åtta följande morgon blev jag orolig (även om jag gissade att ungdomarna också njöt av den härliga sommarkvällen).

Jag skickade ett meddelande och fick genast svar "Jo skall starta riktigt strax". Jag svarade med NU.

Klockan 01:50 kom hon och efter tandborstning m.m gick hon isäng kl.2:30. 

Och ja ni gissar rätt, då somnade inte jag längre. Så denna natts sömnsaldo blev dåligt både för mig och Matilda. 


Hon stördes tydligen inte nämnvärt av den alldeles för korta sovnatten utan var uppe vid 7:30 och duschade och ställde sig glatt.

Denna mamma var också uppe men med ögonen i kors och konstaterade rätt snabbt att jag går nog tillbaka till sängen för att åtminstone vila.

Och vila blev det, men ingen mera sömn. Och detta blogginlägg blev också till.

Och jo Hugos fästing är borta,  TACK JESUS. Plötsligt gav Jesus mig påminnelsen att vi har ju en tratt (så inte hunden slipper att slicka eller bita). Jag satte på den. 

Och vips fick jag bort fästingen. Den största någonsin så äckligt stor av blod.


NU JESUS TACKAR JAG FÖR ATT VI FÅTT BORT DEN SISTA FÄSTINGEN. OCH JAG BER OM EN BRA JOBBDAG TROTS FÖR LITE SOVTIMMAR PÅ SALDOT.

MEN VAR NU STARKA OCH LÅT INTE MODET FALLA, TY ERT ARBETE SKALL FÅ SIN LÖN (2 Krönikeboken 15:7).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023