VENEZIANSK 2021

Vaknade till en solig och fin dag ute vid villan. Till morgonmål fick det bli en bananplätt med nyplockade blåbär.


Efter morgonpromenaden rakade och friserade jag min man ❤.

En före bild på min älskade clown (vi brukar säga så, för när han får långt hår blir han lurvig som en clown ovanför öronen).


Och en efterbild.


Därefter klippte Jan gräset medan jag fortsatte att raka och frisera svärfar 👍.


Far och son nyfriserade.


Det blev en sväng i bastun innan Matilda kom och kalaset började. Svärfar ❤ fyller år  inkommande vecka så vi har firat honom idag.

Alldeles för mycket gott, men så gott.

I år var vi en betydligt mindre skara på plats, endast sex personer som firade.


Matilda åkte sen vidare till kompisars villa.

Firandet här hos oss avslutades dock på ett tråkigt sätt. Hugo fick sjuk mage och denna gång gick det inte om. Det kom bättre stunder men sen sämre igen och aldrig blev det helt bra. När det hade hållit på i över en timme och Hugo fick ingen ro utan flämtade med tungan och försökte gömma sig under bord m.m ringde jag jouren och vi fick komma in efter 30 min. 

Kan direkt säga ifall någon tänker att han reagerade på raketerna, att det har han tur nog aldrig gjort och han blev orolig och fick ont innan smällarna började.

Vi har även märkt idag att han inte velat gå på någon långpromenad och andra gången han kakkade hade han diarré och efteråt bubblig mage. Så troligtvis har han igen fått i sig något opassande.

Men han har ändå busat och varit glad och sig själv mest hela dagen ända tills magen plötsligt blev riktigt sjuk och troligtvis tom, eftersom han inte velat äta.


I bilen till veterinären fick jag i honom lite vatten och han lugnade ner sig aningen.

Efter en lång väntan vid veterinären lade han sig ner halvt under bänken, men med huvudet högt.


Vi fick vänta 1 h innan det blev vår tur. Veterinären började fråga ett som annat och tänkte känna på Hugo och ta tempen men inget av det gick. Då kom en kvinna in med en jätte dålig hund och vi tyckte absolut att de skulle gå före (hunden hängde livlös i hennes armar med fradga ur munnen).

Så vi gick ut i väntrummet igen. Hugo började bli bättre och bättre och medan vi väntade kom de dit med ännu en hund som var jätte dålig. 

Vi insåg att vi får ingen hjälp och att andra behövde hjälpen betydligt mera än oss just då så vi for hit till villan tillbaka. Veterinären bad oss lägga Hugo på en varm plats och pröva med kamomillte vilket lär vara bra även för oroliga hundmagar, och han sa att vi skall komma på nytt om det blir värre igen eller om det inte går om.

När vi kom hit till villan igen kröp jag under filten med Hugo som skakade som ett asplöv men som då ändå kunde ligga och ville ligga nära. Jan kokade kamomillte och jag matade i Hugo, genom att doppa fingrarna och sätta in i munnen på honom. Efter ca 5 minuter blev han lugn och lade ner huvudet som annars hade varit högt uppe (ett tecken på att han inte mår bra) trots att kroppen legat ner.  

Tydligen lugnade vattnet han fick i bilen lite grann den sjuka magen, medan kamomilltet var ännu bättre. Så nu har vi lärt oss ett nytt sätt att lugna Hugos oroliga mage.

Därefter låg han lungt och skönt och vilade trots att raketerna smällde och lyste upp himlen där ute. 


Nu har han legat så i snart två timmar och varit lugn och trygg. Men just satte han upp huvudet och började flämtade lite igen. Han vill fortfarande inte äta någon mat men vi har färdigt kokt kyckling samt kamomillte att ge under natten om det blir panik igen.

TACK JESUS ATT DU VARIT MED DENNA KVÄLL PÅ ALLA SÄTT, BÅDE I FIRANDET OCH HOS VETERINÄREN. TACK ATT HUGO BLEV LUGN OCH VI BER ATT HAN INTE FÅR JÄTTE ONT IGEN. VI BER ATT ALLA FÅR EN BRA, LUGN OCH TRYGG VENEZIANSK-NATT.


DET SKALL SKE ATT INNAN DE ROPAR SKA JAG SVARA, MEDAN DE ÄNNU TALAR SKA JAG HÖRA ( Jesaja 65:24).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023