47 ÅR

I går fyllde jag år, och min dag började med ett hejdundrande VÄDER, snöstorm 😊. 
Men det störde mig inte så väldans mycket för jag pysslade mest på inomhus och ställde till för min kvällsbjudning.

Bjudningen bestod av både salt och sött men enligt mitt tycke, helt utan raffinerat socker. De fina små bakelserna hade jag inte gjort själv utan beställt.

VÄNNER
Jag har många vänner 😊 det är en stor rikedom. Jag brukar säga att jag har vänner som alltid finns där för mig men också att de vännerna passar speciellt bra till olika intressen/sysselsättningar, årstider och väder 😊.
D.v.s. med någon träffas vi ofta ute, på promenader, med en annan far vi ut och äta, jag har någon att simma med, någon att shoppa med, någon att prata djupa tankar med och någon att bara släppa loss och skratta åt livet med o.s.v.

Alla är ni värdefulla, alla fyller ni mitt hjärta med glädje och jag är så tacksam för vår vänskap, en vänskap som burit genom glädje och sorg, år efter år. 
Ni finns där för mig och jag finns där för er 💗.


NÅGON ATT BE MED
Just denna kväll hade jag bjudit in mina "bönevänner" så vill jag kalla de kvinnor jag när som helst kan skicka ett bönemeddelande till, och likaså kan de skicka till mig, och vi bär varandra i förbön.

Vi började med bål.

KVÄLLENS TEMA
Jag såg dem framför mig en och en och funderade vad som kunde vara en gemensam nämnare, vad de kunde tänkas behöva en fredagkväll efter en vecka fylld av program på ett eller annat sätt, och jag kom fram till att ordet "MYSKVÄLL" klingade rätt.

Så jag bjöd in dem till en kväll när de bara fick komma och slänga sig i soffan, lyssna till lugn instrumental lovsångsmusik, vila blicken på ljus, äta gott, samtala eller bara lyssna och till sist få ta del av en kvällsandakt.

Vi delade livet och vi delade kvällen, ända till sena natten.


TACK kära vänner och mina bönevänner för en fin kväll 💗.



DAGEN I ÖVRIGT
Barnen gav mig varsin födelsedagskram och sa: presenten kommer senare😊.
Telefonen plingade till under dagen, med trevliga gratulationer.
Min man som var på jobbresa i Sverige ringde och sjöng en egen händigt komponerad födelsedagssång😊 och sa: titta ovanför målburkarna i farstuskåpet där finns två presenter, men de är inte inslagna😉 och egentligen så är de till hela familjen👍.

Min födelsedagspresent hade jag ju fått tidigare, det var ju Parisresan, så jag väntade mig inget, men gick ändå nyfiket med en stol i handen till farstuskåpet för att klättra upp och se vad som låg ovanpå målburkarna, spännande värre.


Och där uppe låg en hel låda med lakrits och en ny vispel 😊💗.
Vår gamla vispel har varit sönder i över ett år, själva visplarna alltså, de spretar åt alla håll, så jag blev riktigt glad åt en alldeles ny och fin vispel.




SNÖOVÄDRET
Och för dig som inte bor här i dessa trakter, du som kanske inte tror att det kan snöa i början av maj när träd och buskar redan fått knoppar, humlor och fjärilar redan börjat flyga, för dig kommer här lite bildbevis.



Hugo såg helt chokad ut när vi steg ut genom dörren i går morse, han gillade inte blåsten och inte heller snön som yrde. Men efter ett tag kom ändå lekfullheten fram och det blev raserkörning i snön längs hela vår morgonpromenad.

När jag ca kl.17 var ute på gården och fick leta fram snöskottan som redan åkt in i förrådet så såg det ut så här, ett snötäcke som lagt sig överallt.




I DAG
Och vi vaknade till ett snölandskap.





Ett rätt tjockt snötäcke.


Vi har aldrig vad jag kan minnas fått så här mycket snö i maj förut.


Solen har dock smält en hel del idag.

Träd som fått gröna knoppar och vitt på marken.

I dag har vi också hunnit hälsa på goda bekanta.
Därefter åkte Jan och Mattias på match och fick se Jaro vinna över MyPa.
Hugo och jag tog en solig promenad medan Matilda for iväg till FHL (Faith Hope Love), Elim församlingens ungdomssamling.
Och i kväll har vi just fått säga hejdå till Mattias som åkte iväg till Vasa för fyra veckors fortsatt praktik på Vasa centralsjukhus. Troligtvis kommer han hem till nästa helg när det på söndag är både hans och hans tvillingbrors födelsedag och även morsdag.


MIN AFTONANDAKT
Min aftonandakt som jag höll för mina vänner i går kväll handlade om "kramar" om vad en kram kan betyda.
Jag läste ur boken "Andakts-boken för mammor". 





Och jag avslutade med att läsa om en himelsk kram, när Herren själv kramar om oss på alla sätt och vis i Psaltaren 23. Men istället för att läsa den i "jag budskap" så läste jag den i "du budskap".
Ex. Herren är "din" herde, "dig" skall inget fattas. Han låter "dig" vila på gröna ängar.....

Och till dig som läser, "Jesus kramar också om dig". Han håller allt och alla i sin hand.
Frågan är bara om du vill att Han håller ditt liv i Sina allsmäktiga händer och om du låter Honom ta del av ditt liv?



Vi väljer själv vem vi släpper in i våra liv.


LÅT ALLT HOS ER SKE I KÄRLEK (1 Korintierbrevet 16:14).

OCH DETTA BEFALLER JAG ER: ATT NI SKA ÄLSKA VARANDRA (Johannesevangeliet 15:17).

OM NI HAR KÄRLEK TILL VARANDRA SKA ALLA FÖRSTÅ ATT NI ÄR MINA LÄRJUNGAR (Johannesevangeliet 13:35).




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023