MÄNNISKOMÖTEN SOM SKAPAR FINA AVTRYCK

Det hon höll på med såg inte alls okej ut så jag stannade och frågade vad hon riktigt håller på med i dag och om jag kan hjälpa henne.

Fina människomöten som lämnar avtryck.

Under mina promenader med Hugo träffar jag många människor och väldigt många vill prata eller bara få dela några ord. Och inte allt för sällan börjar vad som ofta resulterar i ett samtal med prat om väder och vind.

Ofta är det äldre personer som vill prata (för de har tid) och de ser sin chans när man kommer långsamt promenerande med en hund. Personer som däremot snabbt susar förbi med cykel är inte lika lätta att inleda prat om väder och vind med liksom de som inte ens tar ögonkontakt med sina mötare.

Så när vi imorse var på hemväg och jag såg den gamla trevliga damen, hon som alltid gärna pratar några ord, stå intill vägkanten intill baksidan av sitt hus och hacka hål i den isiga stora snökarmen då gick jag dit. 

Jag frågade vad hon håller på med. Hela hennes infart samt gård var fint plogad. Men nu stod hon och hackade i en snödriva med tre olika spadar till sitt förfogande.

Hon förklarade att hon ringt och beställt olja till huset och att de bad henne ringa på nytt när hon hade skyfflat fram vägen till oljeintaget (vad det nu heter där man tankar in olja till ett hus). Så hon som troligtvis är 80-år eller mer stod där med sin krökta rygg och kämpade med snön som blivit ett enda stort isberg.

Jag fick hjälpa henne och medan jag skyfflade på började hon berätta, något som jag inte vetat även om vi pratats vid flera gånger.

Nu var hon så tacksam och glad så det bara bubblade ur henne. Hon är kristen 👍😊 och hon sa:

- Varje morgon ber jag att Gud ska ge mig kraft för dagen.

- Du är mitt bönesvar idag.

- Du går i beredda gärningar.

Naturligtvis blev jag jätteglad av hennes ord och av att kunna vara till hjälp. Och jag fick berätta åt henne att varje dag ber jag också att Herren ska leda mina tankar, ord och handlingar/gärningar så att det blir i enlighet med Hans plan och tidtabell.

Våra böner hade denna dag fört oss samman 💗. Så jobbar Herren 👍och så kan och vill Han använda oss var och en 😊.

Hon har dålig rygg, berättade hon. Jag berättade inte att jag också har dålig rygg, för då kanske hon inte skulle ha tagit emot min hjälp. 

Men då jag såg vilket projekt den gamla damen hade framför sig insåg jag också eller rättare sagt kände jag att här kommer Herren att hjälpa mig så min rygg håller för detta uppdrag, och det gjorde den 👍.

Men på tal om min rygg så har den krånglat i över en vecka nu, den låser sig i höften så jag går alldeles snett och har svårt att böja mig eller rättare sagt jag har svårt att sen komma upp efter att jag böjt mig. Så snacka om Guds ingripande då jag stod där och skyfflade snö meter efter meter 👍😊.

En annangång när jag fick agera snöröjare.

TACK KÄRE JESUS FÖR ATT DU ÄR SÅ KANON OCH FÖR ATT DU VISAR DET SÅ STARKT IBLAND 😊.

HANS VERK ÄR VI, SKAPADE I KRISTUS JESUS TILL GODA GÄRNINGAR SOM GUD HAR FÖRBERETT FÖR ATT VI SKA VANDRA I DEM (Efesierbrevet 2:10).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023