HAN SVARAR ALLTID

I morse knäböjde jag vid sängen vid min morgonbön, det gör jag när jag har något riktigt viktigt att snacka med Jesus om.
Egentligen borde jag ju alltid göra det, men mina knän tycker inte alls att det är så skönt. Men jag gör det oftare nu än förrut.
Och när jag gjorde det så kände jag plötsligt något mjukt på mina händer, och sen något blött, och när jag tittade upp såg jag detta.


Dom där ljuvliga ögonen, som säger så mycket.

En minst sagt förvånad hund, som kommit smygande och funderade vad i all sin dar jag höll på med😊. Jag bad kanske med lite mera inlevelse än vanligt😂.
Och han glodde likadant på mig fast jag tog fram telefonen och tog en bild på honom.


SOCKRET BORT IGEN
I dag har huvudvärken varit ett minne blott.
Jag tror att den ev kunde bero på att jag började min sockerfria diet igen, alltså jag slutade med att äta sött och gott, vilket alltid ger mig abstinensbesvär som jag brukar stilla med kaffe.
Men nu kör jag ju kaffefasta😉 så det blev inget kaffe igår, jag försökte med allt men inget hjälpte förrutom värkmedicin och sömn.


Jag skall försöka hålla bort sockret fram till påsk nu.


STORSTÄDNING
Jag har redan i över en veckas tid noterat alla flygande dammtussar här och där, så idag tog jag itu med dem. Jag torkade damm, dammsög och skurade.




Vardagsrummet står ännu på tur, för där väntar jag på att Matilda skall plocka bort alla sina grejer, kläder och väskor. 
Hon liksom flyttar in där ibland och hela rummet blir ett enda stort pysselrum. Det får hon, bara hon plockar bort efter sig, men den saken fungerar nästan aldrig automatiskt.
Men egentligen tycker vi att det är väldigt mysigt när vår snart 16-åriga dotter vill umgås här nere med oss och tar ner hälften av allt hon äger för att inte behöva springa upp och hämta något hela tiden.
Allt har sin tid, eller hur?


FRISK LUFT OCH MOTION
Hugo och jag har tagit härliga promenader i "skog" och mark i dag. Vädret har varit toppen, inte för blött utan lite påfruset där vi rört oss.




GEMENSAMT ANSVAR
I dag på Hugos ensamhetsträning så tog jag en runda här i kvarteret och delade ut "Gemensamt ansvar, jag delar varje år ut till ca 80 hushåll häromkring.



I år går de insamlade pengarna till utbildning både här i Finland och utomlands.
Jag skall skriva mera om det en annan dag.
Men var med och hjälp, små summor blir till stora summor som kan hjälpa många.


DOKUMENTÄR
Det är väldigt sällan som jag ser på tv (jag ligger hellre i sängen och ser på film via datorn), men i kväll har Matilda och jag sett på dokumentären om det "NYA BARNSJUKHUSET" i Helsingfors, där vi ju var in och kikade på vår sportlovsresa.



LÄST 
När vi hade ätit kvällsmat som blev fiskpinnar i ugn, gräddfilssås, grönsaker och mos så slängde jag mig på sängen med min bok, med poppcornsburken bredvid.
När man hittar en bok som har alla ingredienser man vill ha då vill man liksom inte sluta att läsa.

Mattias var på sitt rum, Jan behövde jobba lite och Matilda for till barngympagruppen som hon hänger med på ibland, så jag hade all tid i världen att sjunka in i min bok.




BÖNESVAR
Och jag har fått bönesvar, tack Jesus.
Ett litet telefonsamtal och där var det, tack Jesus.

Vi får inte alltid bönesvar, eller jo Jesus svarar alltid på våra böner, men inte alltid så som vi önskar och inte alltid enligt vår tidtabell.
Men om vi inte ber så kan vi ju inte heller få några bönesvar. Vi ska fortsätta att be för bönen är ett starkt vapen som vi får använda oss av.

Många gånger när jag ber och öppnar mitt hjärta för Herren så fyller Han mig med frid, tacksamhet  och glädje, och det om något är ju ett bönesvar.




HERRE, OM MORGONEN HÖR DU MIN RÖST, OM MORGONEN VÄNDER JAG MIG TILL DIG OCH VÄNTAR (Psaltaren 5:4).

BEKYMRA ER INTE FÖR NÅGOT, UTAN LÅT GUD FÅ VETA ALLA ERA ÖNSKNINGAR GENOM BÖN OCH ÅKALLAN MED TACKSÄGELSE. DÅ SKA GUDS FRID, SOM ÖVERGÅR ALLT FÖRSTÅND, BEVARA ERA HJÄRTAN OCH ERA TANKAR  I KRISTUS JESUS (Filipperbrevet 4:6-7).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023