VISSA DAGAR BLIR INTE SOM MAN TÄNKT SIG

Just nu är det inte det perfekta promenadföret med en hund. 
Jag själv har ju vattentäta skor med dubbar på, men Hugo går med vatten upp till "knäna" typ, eller försöker att balansera på den mjuka eller hala kanten.


Kanske det är just bristen på frisk luft och långa promenader som gjort att denna dag inte varit en bra dag, eller så inte.


HUVUDVÄRK
På förmiddagen började jag känna att den kom smygande, huvudvärken. Jag slängde mig på sängen och försökte vila en stund och kanske hjälpte det något.
Jag hoppades att jag skulle slippa den helt och hållet när jag hade ätit lunch, men nej den fortsatte.

Sen vet jag inte riktigt hur jag tänkte, men eftersom huvudvärken gjorde att jag inte ville dra igång med något större projekt så tog jag ner en bok från hyllan som jag köpt på loppis en gång bara för att läsa baksidan och prologen.

Boken handlar om en familj i början av 1900-talet och främst om deras fyra döttrar.

Men det ena ledde till det andra och jag fortsatte att läsa, tills jag insåg att huvudvärken gjorde att jag nästan mådde illa. 
Då först slängde jag in värkmedicin, vilket jag borde ha gjort redan från första början, jag lär mig liksom aldrig. Sen tog jag en lugn, kort, blöt promenad med Hugo, vi fick ju frisk luft i varje fall.

Ännu molar det på i huvudet, så nu har jag krypit i säng och får troligtvis glömma läsningen i kväll, som jag hade sett så fram emot.

Vissa dagar blir inte som man tänkt sig.


GODNATT
Men så skönt att få krypa till sängs, sätta det tunga, trötta huvudet på den sköna kudden och dra det varma täcket över kroppen. 
Knäppa händerna, sluta ögonen och lämna allt som varit idag i Herrens händer. Lämna natten och morgondagen, huvudvärk, tankar, drömmar, oro, tack, glädje och alla nära och kära till Honom som håller allt och alla i sina händer.




HERREN ÄR MIN HERDE, MIG SKALL INGET FATTAS (Psaltaren 23:1).

FRÅN SOLENS UPPGÅNG ÄNDA TILLS DESS NEDGÅNG SKALL HERRENS NAMN BLI PRISAT (Psaltaren 113:3).
















    

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023